Latest Posts

Prodrive eliberează un ventilator low-cost pentru a ajuta pacienți Covid-19.

Vizualizări: 23670

Pionierii britanici în domeniul Motorsport, Prodrive, a lucrat îndeaproape cu Universitatea Cambridge pentru a lansa un ventilator cu costuri reduse pentru a ajuta pacienții din spitalele din întreaga lume să lupte împotriva virusului COVID-19.

Conceptul Open Ventilator System Initiative (OVSI) este conceput de Laboratorul Whittle de la Universitate Cambridge folosind componente provenite din aprovizionarea medicală din afară pentru a reduce costurile. În doar cinci săptămâni după ce Prodrive a primit conceptul, ei au lucrat la un prototip complet funcțional, pregătit pentru producție.

Prodrive eliberează un ventilator low-cost pentru a ajuta pacienți Covid-19.

„Îndeplinirea cerințelor unice ale clinicienilor locali a fost cheia pentru acest proiect, clinicienii ne-au spus că ventilatorul trebuie să acopere un spectrul larg de cerințe de ventilație a pacientului și, prin urmare, să funcționeze în trei moduri – ventilație neinvazivă, obligatorie sau declanșată de pacient.” A spus profesorul Axel Zeitler de la Departamentul de Inginerie Chimică și Biotehnologie și conducerea echipei OVSI.

Începând cu luna aprilie, Prodrive a înființat o echipă de 20 de lucrători la sediul central din Banbury, Oxfordshire, pentru a lucra șapte zile pe săptămână pentru a proiecta piesele fabricate din materiale adecvate pentru scop medical care ar fi gata pentru un volum mare de producție.

Echipa Prodrive a conceput, de asemenea, sistemul electronic și electric și a scris un software complet nou pentru a fi mai ușor de utilizat în mediul intensiv de către personalul medical.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Primul prototip complet funcțional a fost asamblat la sediul lor central, iar ventilatorul a desfășurat câteva teste furnizate de specificațiile pentru Sistemului de Ventilare Fabricate Rapidă de la guvernul britanic (RMVS).

Prodrive eliberează un ventilator low-cost pentru a ajuta pacienți Covid-19.

„Sunt deosebit de mândru de modul în care echipa noastră, care nu a avut experiență medicală anterioară, și-a acordat timpul liber și a adus acest proiect la bun sfârșit în timp record. Este o adevărată indicație a strategiei noastre de aplicare a culturii sportului motor la provocări tehnice complexe care necesită o abordare inovatoare”. David Richards, președintele Prodrive, a declarat.

Noul ventilator urmează să fie expediat pe continentul african, deoarece Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prevede că COVID-19 va lovi puternic în Africa pentru următoarele trei-șase luni. Există deja 2000 de ventilatoare gata de a fi utilizate în 41 de țări de pe continentul african, zece dintre ele neavând deloc ventilatoare.

Ventilatorul va fi lansat ca open-source și există două companii sud-africane care vor primi proiectarea pentru a începe producția, Defy, care este un producător de electrocasnice și Denel, care este o companie deținută de stat.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss