Latest Posts

Problemele de transport ar putea face ca Haas F1 să rateze o parte a testelor.

Vizualizări: 16970

Problemele de transport ale încărcăturii trimise din Marea Britanie expun echipa de Formula 1, Haas F1 la riscul de a avea un start întârziat al celui de-al doilea test de pre-sezon de Formula 1 din Bahrain.

Dintre toate cele 10 echipe de pe grila de start a Formulei 1, se poate spune că Haas F1 a întâmpinat de departe cele mai multe probleme de pre-sezon, și nici măcar nu toate au fost pe circuit. Problemele de fiabilitate aveau să limiteze echipei Haas F1 la doar 160 de tururi la teste de pre-sezon în Barcelona, cel mai mic număr de tururi dintre toate echipele, în timp ce în ultima zi au luat decizia de a elimina marca sponsorului principal Uralkali din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

De atunci, echipa a rupt legăturile cu Uralkali, precum și cu fostul lor pilot Nikita Mazepin. Și acum, când părea că echipa Haas F1 se află într-o situație destul de precară, acum ar putea rata prima zi de teste oficiale de pre-sezon din Bahrain fără să aibă vreo vină reală. În timp ce alte echipe au anticipat sosirea echipamentelor în Bahrain luni, înaintea testului de trei zile care va începe joi, o problemă cu un avion de marfă înseamnă că mașinile și piesele de schimb ale Haas F1 vor ajunge nu mai devreme de marți dimineață.

Problemele de transport

 

Auto Motor und Sport sugerează că, dacă echipa Haas F1 a fost forțată să lipsească în totalitate joi, atunci i s-ar putea permite să concureze separat – poate duminică, a doua zi după încheierea testului – pe motiv de forță majoră. Această bătaie de cap logistică este o altă complicație nefericită în ceea ce a fost până acum un pre-sezon dificil pentru Haas F1.

Se pare că echipa Haas F1 caută acum un plan B, care, potrivit raportului, dacă va avea succes, va face ca VF-22 și piesele de schimb să ajungă în Bahrain cel mai devreme marți seara, iar testul va începe joi dimineața. Și, potrivit șefului echipei, Guenther Steiner, rămâne o șansă reală ca Haas să fie nevoită să „anuleze” prima zi a testului, deoarece celelalte echipe ar avea două zile avans în pregătirile lor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Probabil că putem renunța la prima zi de teste”, a declarat Steiner pentru Auto Motor und Sport. „Toate celelalte echipe au un avans de două zile în pregătirile lor”. Guenther Steiner încă nu a confirmat încă cine va pilota alături de Mick Schumacher la test, după ce a reziliat contractul lui Nikita Mazepin – și sponsorizarea titlului din partea companiei tatălui său, Uralkali – la sfârșitul săptămânii trecute, ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

Problemele de transport

Echipa Haas F1 se află deja pe picior greșit la începutul celui de-al doilea test, după trei zile dificile în Spania, unde a avut probleme mecanice și a suferit de asemenea de problema de porpoising care a afectat majoritatea echipelor. Testul din Bahrain este, prin urmare, o ultimă oportunitate vitală de a acumula kilometri și de a testa soluțiile echipei pentru VF-22 înainte de începerea sezonului pe circuitul de la Sakhir, o săptămână mai târziu, la 20 martie.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Auto, Motor und Sport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Auto, Motor und Sport

Latest Posts

Don't Miss