Latest Posts

Primul câștig ELMS pentru DUQUEINE D08

Vizualizări: 38108

DKR Engineering a câştigat pentru prima dată 4h de Le Castellet în ELMS cu un DUQUEINE D08.

În ultima iarnă, DKR Engineering a sărit pentru prima dată în Asian Le Mans Series. Au fost aproape de a obține 2 podiumuri, 1 pole position și 1 victorie la probe. De la începutul sezonului ELMS, au arătat ce pot.

La Barcelona, au făcut al patrulea cel mai bun tur al calificării și, în timpul cursei, au condus până la 11 tururi de la final. La Red Bull Ring, Laurents Hoerr a stăpânit sesiunea de calificare bazându-se pe anvelopele slick pe o pistă umedă și a reușit să pună DUQUEINE D08 numărul 4 în pole position.

Din păcate, în primul tur al cursei, un contact l-a făcut să piardă locuri și un tur pe liderul LMP3, dar au reușit să țină un ritm excelent în cursă. Pentru ei, Castellet sună ca o consacrare, realizând “The Hat Trick” (Polul, Victoria și turul cel mai rapid).

În această marți am avut ocazia să intervievăm unul dintre actorii acestui pas în sus.

Primul câștig ELMS pentru DUQUEINE D08

În primul rând, la 2 zile după primul câștig ELMS, cum te simți?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

L.H.: Într-adevăr, foarte bine. Evident, lucrăm atât de mult de la începutul sezonului. Sunt atât de fericit că am făcut-o.

Este un început foarte puternic. Care este principala schimbare pe care ați făcut-o pentru a realiza asta?

L.H.: De mult timp am un antrenor mental și an după an învăţ lucruri despre mine ca să mai pot face un pas. Deci, cu siguranță, îmi oferă un nivel mai bun. De asemenea, în timpul iernii trecute, am avut o mulțime de timp de pistă care m-a ajutat să merg pe limitele mașinii cu mult mai multă încredere.

Cum descrieți relația pe care o aveți cu DKR Engineering?

L.H.: Acum sunt în al treilea an cu DKR și pentru mine DKR se simte ca o familie. Suntem prieteni astăzi și este foarte plăcut să lucrăm cu această echipă. Ne cunoaștem perfect. De aceea, am atât de multă încredere în mașină, deoarece știu procesul lor și ce fac ei pe mașină.

Care este diferența principală pe care o simți în mașină față de sezonul trecut?

L.H .: În acest an, mașina îmi oferă mult mai multă încredere în cursă decât în 2020, datorită unei mici actualizări pe care DKR a făcut-o în timpul pauzei de iarnă. Este într-adevăr stabilă, bine echilibrată și rămâne aceeași mașină pe toată perioada, de exemplu, am făcut cel mai rapid tur de circuit în timpul turului 39.

Nu a fost cazul anul trecut. Așadar, a sporit cu adevărat performanța mașinii. Ritmul cursei este puternic pentru Silvers, dar și mai mult pentru piloții de bronz. Mașina nu este aceeași. Este o altă lume!

Primul câștig ELMS pentru DUQUEINE D08

Care este procesul general de weekend de la sosirea pe pistă până la podiumul de duminică?

L.H.: Pentru mine, fiecare sesiune de antrenamente libere este importantă, așa că trebuie să fii 100% de joi. O încredere imensă în mașină și un ritm de calificare foarte bun sunt importante, nu neapărat pentru rezultat, ci pentru motivație.

A lua startul din Pole Position sau Top 3 este o altă lume faţă de a lua startul din P15 pentru că pur și simplu concurezi cu o altă minte.

Cum abordați un weekend ELMS?

L.H.: Îmi abordez weekendul puțin diferit față de ceilalți piloţi. Încerc să fiu foarte relaxat înainte de a sări în mașină și să mă concentrez asupra muncii pe care trebuie să o facem.

Suntem la mijlocul sezonului ELMS. În prezent, sunteți P2 în Campionatul LMP3. Care sunt obiectivele dvs. pentru sfârșitul sezonului?

L.H.: Pentru noi ținta este întotdeauna aceeași: câștigă ELMS. A părut puțin dificil după Red Bull Ring, dar, pe măsură ce ne situăm pe locul doi, rămânem extrem de încrezători. Pur și simplu vrem să fim câștigători!

Mai multe ştiri despre European Le Mans Series găsiţi AICI!

Sursa: Duqueine
Photocredit: Duqueine
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Duqueine

Latest Posts

Don't Miss