GP24 Media

LATEST POSTS

Primele impresii asupra pneurilor 2020 după testul din Austin

Vizualizări: 27118

Prototipurile 2020 de pneuri Pirelli au fost testate în timpul antrenamentelor din Statele Unite în ziua de vineri, obținând reacții sceptice din partea piloților. Totuși, șeful Pirelli, Mario Isola, a declarat că dubiile erau de așteptat având în considerare condițiile în care s-a rulat. Toți piloții au primit două seturi de pneuri 2020 de compoziție C4 care puteau fi folosite oricând în ziua de vineri, echipele folosindu-le în mare parte în sesiunea de dimineață.

Scopul general al acestui test a fost de a oferi echipelor o șansă să încerce noua compoziție înainte unui test dedicat pe parcursul a două zile chiar după Marele Premiu din Abu Dhabi.

Pe un circuit în condiții de temperatură redusă majoritatea piloților au oferit un feedback negativ, unii marcând o lipsă de aderență. Carlos Sainz a declarat că pneurile ”se simt foarte ciudat și foarte rău”, în timp ce campionul mondial Lewis Hamilton a refuzat să comenteze, spunând doar că ”trebuie să se abțină și să nu spună prea multe la momentul de față”.

Sebastian Vettel nu a fost impresionat nici el, spunând chiar că este dezamăgit prin faptul că nu sesisează niciun progres pentru 2020. ”Dar totul este deja stabilit, pneurile sunt deja stabilite pentru anul următor așa că va trebui să ne obișnuim”.

Primele impresii asupra pneurilor 2020 după testul din Austin

Alți piloți erau sceptici în legătură cu acuratețea datelor obținute de pe pneurile noi în condițiile în care s-a rulat. ”Nu a fost o experiență prea bună”, a zis Nico Hulkenberg. ”Dar nu știu dacă a fost vina pneului – a fost o sesiune ciudată, puțin haotică și echilibrul a fost diferit și dificil. Mai puțină aderență, dar diferența dintre aderența față-spate a părut să fie opusul pneului principal.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Charles Leclec a zis că noul pneu ”se simte ca pneul Hard, ca să fiu sincer”, dar a mai adăugat: ”Derapam mai mult, dar ca să fiu mai exact, din punctul meu de vedere, trebuia să rulez puțin mai mult înainte să îmi fac vreo opinie.”

Pirelli a zis că aderența maximă este de așteptat să fie mai mică cu noile pneuri, iar pe lângă asta echipele nu și-au adaptat mașinile la noile pneuri de aceea piloții s-au simțit mai incomfortabil. Mario Isola a explicat că echipele au fost mai mult axate pe pneurile 2019 și pregătirile de cursă așa că nu erau într-o poziție pentru a experimenta cum trebuie compoziția pentru 2020. ”Din păcate condițiile nu au fost reprezentative”, a mai declarat acesta. ”Deci mai este nevoie de o analiză aprofundată pentru a înțelege nivelul de performanță.”Primele impresii asupra pneurilor 2020 după testul din Austin

 

Sursa: GP24 Author,
Photocredit: Formula One World Championship Ltd.
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES