Latest Posts

Prima etapa din Campionatul Romanian Rally League, Un succes peste așteptări.

Vizualizări: 26187

Prima etapa a campionatului RRL, Raliul virtual al Harghitei (desfășurat pe Dirt Rally 2.0 în Spania) s-a încheiat Luni 20.04.2020 la ora 12:00 PM după 3 zile în care s-au aliniat la start 97 de concurenți dintr-un total impresionant de 142 înscriși. Pentru că, la fel că în viață reala, sportul cu motor are multe variabile, doar 67 au reușit să ajungă la finalul raliului, restul întâmpinând diferite probleme care i-au împins către abandon.

Astfel, după aproximativ de 40 de minute petrecute pe probele speciale, și nenumărate altele petrecute în recunoașteri sau antrenamente vă prezentam podiumurile primei etape, precum și câteva interviuri la cald:

Prima etapa din Campionatul Romanian Rally League, Un succes peste așteptări.

Jitaru Vasile: “Raliul a fost excelent. Setarea mașinii a fost foarte reușita, şi am ales anvelopele corecte pentru fiecare probă. Pe PS3 am avut o mică ieșire în decor, însă pe următoarele probe am recuperat timpul pierdut. Felicitări tuturor, atât concurenților, cât şi organizatorilor! Ne vedem la Arad!”

Mihnea Hanea: “Salut ! În primul rand, doresc să felicit echipa RRL pentru inițiativa de a organiza un campionat digital axat pe raliuri. Am avut un ritm mulțumitori, am atacat unde m-am simțit bine, iar pe restul probelor am încercat să merg cât mai curat. Felicitări tuturor și mult succes la următoarele etape !”

Cristi Sugar: “Participarea mea în RRL (Romanian Rally League) în cadrul clasei H3 reprezintă o provocare personala de a merge cu tracțiune spate, mă bucura mult victoria la clasa, însă sunt puțin supărat din cauza celor doua minute pierdute cu o până deoarece mi-aș fi dorit o clasare mai buna la general, dar vom lupta pentru asta la următoarele etape, până atunci, ne vedem pe suprafață mea favorita, macadamul”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vlad Răducanu: “În perioada aceasta cred că tuturor ne lipsește pilotajul așa că am apreciat inițiativă echipei RRL de a porni acest campionat virtual. Ocazia de a ne antrena în mediul virtual este mult mai interesanta cu oponenți reali, cunoscuți, o mare parte din ei piloți al căror stil îl apreciez și în viață de zi cu zi. Am ales varianta R2 pentru că asta mi-ar fi plăcut să pilotez și în realitate, iar așa pot înțelege cate puțin din comportamentul unei astfel de mașini. Rezultatul este unul nesperat având în vedere că nu îmi place în mod particular asfaltul și nu am avut nici prea mult timp să mă antrenez, dar cel mai importante pentru mine au fost senzațiile, emoțiile și tensiunea dinaintea fiecărei probe.”

Ionut Veres: “Campionatul Romanian Rally League este o inițiativă excelentă în aceste vremuri nu tocmai plăcute. Am ales să iau și eu startul în această ligă alături de alți 100 de concurenți, iar în prima etapă am avut un rezultat surprinzător de bun, chiar dacă pe PS2 și PS7 am pierdut în jur de 30 secunde. La final locul 3 la clasa R2 și 12 în clasamentul general, pilotând un Ford Fiesta R2 de pe controller. Sper la un rezultat asemănător la următoarele etape!”

Alex Cascatau: “Daca tot #StamAcasa, sau mai bine zis #StamInSimulator, am decis să mă alătur și noilor parteneri ai Racing League Romania într-un nou campionat independent de sim racing, dedicat raliurilor digitale. Romanian Rally League înseamnă o nouă provocare pentru mine, eu fiind adeptul curselor pe circuit atât în realitate cât și în simulator, dar, având ceva experiență din trecut în Dirt Rally, am zis să încerc și varianta 2.0 a acestui simulator. Rezultatul pot să zic că a fost neașteptat de fun, iar după ce am terminat probleme speciale din raliul Spaniei mă gândeam că aș mai fi parcurs încă ceva probe speciale. A fost interesat să concurez la clasa H3, tot cu BMW-ul M3 E30 cu care sunt acum obișnuit în RLR, dar în specificație de raliu. De rezultate nici nu stiu daca merita să menționez ceva, încercând mai mult să supraviețuiesc pe probe decât să merg rapid și având și ceva ieșiri inevitabile în decor. Pe scurt: foarte fun, deja am văzut multa lume în campionat și piloți cunoscuți din CNR, deci aștept cu nerăbdare următoarele probe din RRL!”

Manu Mihalache: “Am pornit puțin târziu raliul virtual, de azi ! Pe prima” proba” am lovit-o destul de rău, până stânga fata, lipsa ușa stânga fata (Doamne ferește :D) și altele, am optat pentru o cursa de recuperare, dar oarecum safe. Pe proba uda, am riscat și am plecat pe slick, o răsuceală la viteza mare, m-a privat de la obținerea unui timp mai bun??! Am ajuns pe 8 la final, dar la 12.03 (după expirarea timpului etapei), motiv pentru care văd că nu am timp validat pe server. Asta e, a fost fun. Mă voi pregătii mai bine pentru următorul.
Felicit participanții și pe voi pentru inițiativă! Salutari din Brașov!”

Jancsi Soos: “Mă bucur foarte mult, că organizați acest campionat de RALLY și că ați ales Dirt Rally 2 pentru că după părerea mea personala Dirt-ul este referință virtuala cea mai bună pentru raliurile din realitate. Diferență intre realitate și gaming este enorma din toate punctele de vedere, dar totuși pentru mine este o placere să mă dau pe probele virtuale.
Aceasta prima etapa nu pot să spun că a fost cea mai reușită dat fiind faptul că nu cunosc prea bine Raliul Spaniei. În prima parte am fost mult prea precaut, după care pe PS. 5 m-am răsucit, o greșeală minora dar când am vrut să întorc mașină am alunecat într-o râpa din care nu am putut să ies și am primit o penalizare de 39 de secunde. În total pe acesta proba am pierdut peste un minut. Pe ultima bucla a raliului am recuperat un pic din timpul pierdut, dar nu cât mi-aș fi dorit.

Prima etapa din Campionatul Romanian Rally League, Un succes peste așteptări.

Sper că numărul participanților să crească și să fie o bătălie cât mai acerba pentru primele poziții.
Avem un pic de recuperat fata de alte campionate similare din alte tari, dar sunt convins că acest campionat poate să crească atât de mult încât să fie o referință și pe plan internațional.”

Gergo Marozsan: “So I think it was a very good idea to start a championship like this one and I am really happy that I can participate in the Romanian Rally League. I hope that the next few rallies will be as good as this one was. ?

Clasamentul general după prima etapa arata astfel:

Clasamentele complete pot fi găsite aici: https://rally.simrace.ro/results/1/stage/9

Nu uitați, Raliul virtual al Aradului (U.K.) este deja în desfășurare cu finish-ul peste 3 zile, Joi 23.04.2020 ora 12:00 PM.

Pentru mai multe informații vă așteptam pe:

Echipa RLR tine să mulțumească tuturor participaților și recunoaște că nu se așteptă la un impact atât de mare în cadrul comunității motorsport (atât reale cât și virtuale) din Romania. Cu fiecare concurent înscris volumul muncii noastre creste, în consecința, este posibil, în limita timpului disponibil, să întârziem uneori cu update-ul timpilor pe siteul oficial.

Sursa: Romanian Rally League
Photocredit: Romanian Rally League
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Romanian Rally League

Latest Posts

Don't Miss