Latest Posts

Previzualizarea ACI Rally Monza

Vizualizări: 10155

Nouă titluri mondiale sunt în joc, în timp ce FIA World Rally Championship se îndreaptă spre o finală plină de acțiune la ACI Rally Monza în acest weekend. Onorurile rămân a fi decise în toate cele patru categorii, dar accentul principal se pune pe campionatul propriu-zis. Patru piloți pot câștiga în continuare, cu două echipe care se luptă pentru titlul producătorilor.

Galezul Elfyn Evans începe ca fiind favorit. El deține un avantaj de 14 puncte față de coechipierul Toyota Gazoo Racing, Sébastien Ogier. Evans țintește spre un titlu de debut, în timp ce colegul său francez are deja șase.

Raliul este o adăugare târzie la un calendar WRC trunchiat de Covid-19. Amestecă teste de viteză la faimosul circuit Cathedral of Speed din Monza, cu un traseu dificil la poalele Alpilor italieni, lângă Lacul Como. Circuitul fluid, cu viraje clasice, precum Parabolica, curbe  abrupte pe o veche pistă ovală și drumuri de pietriș, înseamnă că provocarea Monza contrastează cu etapele montane mai tradiționale pregătite pentru sâmbătă.

„Este un eveniment nou pentru mine”, a spus Evans. „Avem zile foarte diferite între vineri, sâmbătă și duminică, așa că trebuie să ne putem adapta stilul de conducere și mașina pentru a se potrivi acestor condiții diferite. Campionatul este încă foarte deschis. Desigur, suntem într-o poziție bună, dar nimic nu poate fi luat de-a gata. Este încă o marjă restrânsă în ceea ce privește bătălia și va trebui să fim cei mai buni pentru a termina anul în poziția în care ne aflăm acum “.

La fel ca Evans, Ogier se află în primul său sezon cu echipa japoneză și are o experiență de suprafață cu Yaris World Rally Car.

„Nu am mai condus cu adevărat această mașină pe asfalt de la Monte-Carlo din ianuarie, așa că testarea a fost foarte importantă pentru a obține cât mai multă experiență posibil. Simt că nu am nimic de pierdut, așa că nu simt nicio presiune ”, a explicat Ogier. „Avem în continuare șansa de a lupta pentru campionat și atâta timp cât avem șansa, vom profita de asta. Planul este să țintim spre victorie și vom vedea dacă este suficient sau nu să câștigăm titlul. ”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Duo-ul Hyundai Motorsport, Thierry Neuville și campionul Ott Tänak rămân în luptă. Neuville este la 24 de puncte în spatele lui Evans, cu stăpânirea lui Tänak asupra titlului atârnată de cel mai subțire fir. Estonianul urmează cu 28 de puncte.

Titlurile piloților și ale copiloților vor fi stabilite în WRC 2, unde Pontus Tidemand și Mads Østberg se duelează într-o bătălie de tipul ”câștigătorul ia totul”. Marco Bulacia, Jari Huttunen și Kajetan Kajetanowicz se luptă pentru onorurile WRC 3, în timp ce cinci piloți pot câștiga prada WRC Junior.

Acțiunea începe la Monza joi după-amiază, iar serbările pentru titlu vor începe duminică după-amiază după 16 etape care acoperă 241,14 km.

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss