More

  Latest Posts

  Premieră la Roma pentru Tempestini. Prima victorie pe o probă specială în ERC.

  Vizualizări: 12260

  Simone Tempestini a reușit o premieră pentru automobilismul sportiv românesc la Rally di Roma Capitale, fiind primul care s-a impus într-o probă specială. La juniori, Norbert Maior a fost pe podium până în momentul abandonului, pe PS9.

  Pentru a treia oară la Roma după ce în precedentele participări a terminat pe 5 la general, Tempestini, cu Sergiu Itu copilot, a fost al 7-lea la ediția din acest an. La capătul celor 14 probe (super speciala a fost considerată 0) și 190 de kilometri, echipajul tricolor a fost cronometrat cu 1:55:13.1, la numai 10 secunde de o nouă clasare în Top 5.

  Pe PS12 cei doi au înregistrat însă o performanță notabilă, reușind să fie cei mai rapizi pe distanța dintre Santopadre și Arpino (21,17 km), de altfel și cea mai lungă probă a Rally di Roma Capitale. Aceștia au avut avantaj de 3,2 secunde în fața lui Fabio Andolfi, respectiv 3,6 față de Giandomenico Basso.

  Tempestini

  Reușita lui Tempestini și Itu este o premieră într-o probă specială din cadrul Campionatului European de Raliuri. În urmă cu 9 ani, la Sibiu, când etapa era parte din IRC, Vali Porcișteanu a împărțit primul loc cu Andreas Mikkelsen, la capătul probei super speciale de 1,9 kilometri.

  Cel de-al doilea echipaj care a reprezentat România la Roma, format din Norbert Maior și Francesca Maior, a abandonat pe PS9 într-un moment în care se afla pe locul 3 în clasamentul ERC3 Junior.

  Săptămâna viitoare ambele echipaje vor lua startul în Raliul Sibiului, a șaptea etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano. Un total de 67 de echipaje erau înscrise până vineri pe lista provizorie pentru această rundă.

  Mai multe știri despre Campionate de Raliuri găsiți AICI.

  Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
  Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

  Latest Posts

  Don't Miss