GP24 Media

LATEST POSTS

Povestea unui pilot de culoare Willy T Ribbs, o carieră de poveste în Formula 1

Vizualizări: 21118

Invitatul acestei săptămâni pe pod castul F1 Beyond The Grid este un om despre care poate nu au auzit fani de Formula 1. Dar povestea lui Willy T Ribbs trebuie ascultată. La sfârșitul anului 1985, Ribbs a devenit primul om negru care a condus o mașină F1, când a testat cu echipa Brabham a lui Bernie Ecclestone la circuitul ultra-rapid al Estoril din Portugalia.

Dar, în ciuda acelui moment important, Ribbs nu a reușit sa intra in F1 ca pilot pe normă întreagă, întorcându-se în schimb în SUA natală pentru a-și urmări visele de curse împotriva unui subcurent de rasism și discriminare. Niciodată nu s-a dat înapoi când a fost provocat, cei care s-au opus lui au numit Ribbs „uppity” – un termen pe care l-ar purta ca ecuson de onoare în timp ce a luptat pentru incluziune, și, de asemenea, numele fantasticului documentar recent despre viața sa.

Așadar, așezați-vă și ascultați povestea incredibilă de viață a lui Willy, folosind playerul de mai sus sau prin intermediul Apple Podcasts, Spotify sau aplicația dvs. de podcast preferată. De la cursa și bătaia cu lui Nigel Mansell în Formula Ford până la cum a fost să obții acest test important cu echipei Brabham – și de ce cariera sa în F1 nu a mers mai departe. Apoi sunt povești din zilele sale de curse în SUA, care se ocupă de amenințarea cu moartea, sfaturile pe care le-a dat Mohammed Ali, gândurile sale despre diversitate și incluziune în sportul cu motor și de ce Lewis Hamilton are respectul său deplin.

Sursa: Formula 1 World Championship

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES