Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Posibile strategii de cursă, Marele Premiu al Austriei 2021 – Calificări – Pirelli Report.

  Care sunt posibilele strategii de curse pentru Marele Premiu al Austriei de azi? Max Verstappen a obținut sâmbătă pole position pentru Marele Premiu al Austriei la Red Bull Ring, cea de-a noua rundă a sezonului Campionatului Mondial de Formula 1 din 2021, înaintea lui Lando Norris de la McLaren. Verstappen a ieșit în frunte după sesiunea de calificare, rivalul principal la titlu, Lewis Hamilton, de la Mercedes, ocupând doar poziția a patra.

  strategii

  Rezultatele Complete ale Sesiunii de Calificare:

  strategii

  Posibile strategii de cursă:

  • Chiar și cu cea mai soft nominalizare, în comparație cu weekendul trecut, cea mai rapidă strategie pentru cursa de 71 de tururi a Marelui Premiu al Austriei (aceeași distanță cu cursa din Marele Premiu al Stiriei din urmă cu o săptămână) ar trebui să fie tot cu o singură oprire.
  • Primii clasați au optat pentru pneul medium pentru a trece de Q2 și pentru a porni cursa, ceea ce înseamnă că medium urmat de Alb hard este probabil strategia pe care o vizează – posibil aceeași care va fi urmată de mulți alți piloți.
  • Pe de altă parte, o strategie cu două opriri, cu două stinturi pe soft plus, unul pe medium sau hard (care poate fi cel din mijloc) sau utilizând cele trei compoziții este o bună opțiune: asta ar putea oferi o alternativă „sprint” interesantă.
  • În cele din urmă, strategia va fi influențată de temperatura pistei – iar vremea de pe Red Bull Ring a rămas destul de imprevizibilă după ceva averse de-a lungul weekendului.

  strategii

  Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

  strategii

  Să fim atenți:

  • Verstappen, alături de alți cinci piloți, au utilizat pneul Pirelli P Zero Galben medium pentru a realiza cel mai rapid tur în Q2, ceea ce înseamnă că el va porni pe acest pneu mâine. În total, șase din primii 10 piloți calificați vor porni în cursă pe pneul medium: ambii piloți Red Bull, ambii piloți Mercedes, pilotul McLaren, Lando Norris și pilotul Williams, George Russell.
  • Temperaturile vor fi extrem de calde la începutul calificărilor, cu 30 de grade temperatură ambientală și 51 de grade la nivelul pistei. Oricum, condițiile sunt de așteptat să fie mai reci și mult mai instabile mâine, cu un anume risc de ploaie.
  • După FP1 și FP2, cei mai mulți piloți au mers în antrenamentele libere de dimineață pe pneurile prototip, cu o structură diferită pentru pneurile spate. În total s-au făcut peste 470 de tururi cu pneurile prototip, ceea ce echivalează cu 23 de tururi pentru fiecare pilot.

  strategii

  Formula 3, Cursa 1:

  Într-o luptă remarcabilă de revenire, pilotul Prema, Dennis Hauger – care a fost cel mai rapid în calificări – a câștigat prima cursă pornind de pe 12 pe grilă. Norvegianul și-a croit drum prin pluton de-a lungul cursei de 24 de tururi, beneficiind și de  avantajul unui accident între lideri pentru a ajunge în față. Fără niciun pit stop obligatoriu în Formula 3, el și-a controlat ritmul cu pneurile P Zero medium de la start la final: reușind de asemenea și cel mai rapid tur al cursei.

  strategii

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

  „Noua selecție mai soft de compoziții pentru această cursă a avut deja un efect asupra strategiei pentru acest weekend, câțiva piloți trecând de Q2 cu pneul medium, pneu pe care șase vor lua startul în cursă. Aceasta aduce ceva flexibilitate strategiei, dar nu a fost ușor în calificări, pneul soft oferind avantajul vitezei și fiind greu de bătut.

  Temperaturile au fost extrem de ridicate, dar asta va adăuga o altă variabilă interesantă în ceea ce este deja o cursă foarte complexă din punct de vedere al strategiilor, fiind de așteptat un mix între una și două opriri.”

  Câteva detalii despre Marele Premiu al Stiriei 2021 de până acum:

  strategii

  strategii

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Pirelli

  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Sponsor: Pirelli  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss