Latest Posts

Posibile strategii de cursă, Marele Premiu al Austriei 2021 – Calificări – Pirelli Report.

Vizualizări: 16542

Care sunt posibilele strategii de curse pentru Marele Premiu al Austriei de azi? Max Verstappen a obținut sâmbătă pole position pentru Marele Premiu al Austriei la Red Bull Ring, cea de-a noua rundă a sezonului Campionatului Mondial de Formula 1 din 2021, înaintea lui Lando Norris de la McLaren. Verstappen a ieșit în frunte după sesiunea de calificare, rivalul principal la titlu, Lewis Hamilton, de la Mercedes, ocupând doar poziția a patra.

strategii

Rezultatele Complete ale Sesiunii de Calificare:

strategii

Posibile strategii de cursă:

  • Chiar și cu cea mai soft nominalizare, în comparație cu weekendul trecut, cea mai rapidă strategie pentru cursa de 71 de tururi a Marelui Premiu al Austriei (aceeași distanță cu cursa din Marele Premiu al Stiriei din urmă cu o săptămână) ar trebui să fie tot cu o singură oprire.
  • Primii clasați au optat pentru pneul medium pentru a trece de Q2 și pentru a porni cursa, ceea ce înseamnă că medium urmat de Alb hard este probabil strategia pe care o vizează – posibil aceeași care va fi urmată de mulți alți piloți.
  • Pe de altă parte, o strategie cu două opriri, cu două stinturi pe soft plus, unul pe medium sau hard (care poate fi cel din mijloc) sau utilizând cele trei compoziții este o bună opțiune: asta ar putea oferi o alternativă „sprint” interesantă.
  • În cele din urmă, strategia va fi influențată de temperatura pistei – iar vremea de pe Red Bull Ring a rămas destul de imprevizibilă după ceva averse de-a lungul weekendului.

strategii

Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

strategii

Să fim atenți:

  • Verstappen, alături de alți cinci piloți, au utilizat pneul Pirelli P Zero Galben medium pentru a realiza cel mai rapid tur în Q2, ceea ce înseamnă că el va porni pe acest pneu mâine. În total, șase din primii 10 piloți calificați vor porni în cursă pe pneul medium: ambii piloți Red Bull, ambii piloți Mercedes, pilotul McLaren, Lando Norris și pilotul Williams, George Russell.
  • Temperaturile vor fi extrem de calde la începutul calificărilor, cu 30 de grade temperatură ambientală și 51 de grade la nivelul pistei. Oricum, condițiile sunt de așteptat să fie mai reci și mult mai instabile mâine, cu un anume risc de ploaie.
  • După FP1 și FP2, cei mai mulți piloți au mers în antrenamentele libere de dimineață pe pneurile prototip, cu o structură diferită pentru pneurile spate. În total s-au făcut peste 470 de tururi cu pneurile prototip, ceea ce echivalează cu 23 de tururi pentru fiecare pilot.

strategii

Formula 3, Cursa 1:

Într-o luptă remarcabilă de revenire, pilotul Prema, Dennis Hauger – care a fost cel mai rapid în calificări – a câștigat prima cursă pornind de pe 12 pe grilă. Norvegianul și-a croit drum prin pluton de-a lungul cursei de 24 de tururi, beneficiind și de  avantajul unui accident între lideri pentru a ajunge în față. Fără niciun pit stop obligatoriu în Formula 3, el și-a controlat ritmul cu pneurile P Zero medium de la start la final: reușind de asemenea și cel mai rapid tur al cursei.

strategii

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Noua selecție mai soft de compoziții pentru această cursă a avut deja un efect asupra strategiei pentru acest weekend, câțiva piloți trecând de Q2 cu pneul medium, pneu pe care șase vor lua startul în cursă. Aceasta aduce ceva flexibilitate strategiei, dar nu a fost ușor în calificări, pneul soft oferind avantajul vitezei și fiind greu de bătut.

Temperaturile au fost extrem de ridicate, dar asta va adăuga o altă variabilă interesantă în ceea ce este deja o cursă foarte complexă din punct de vedere al strategiilor, fiind de așteptat un mix între una și două opriri.”

Câteva detalii despre Marele Premiu al Stiriei 2021 de până acum:

strategii

strategii

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss