GP24 Media

LATEST POSTS

Porsche și Red Bull, De ce a fost amânată din nou lumina verde.

Porsche
Vizualizări: 13514

Planurile Porsche și Red Bull Racing de a se asocia din 2026 sunt în prezent cel mai prost păstrat secret din Formula 1, dar planurile de anunțare continuă să fie amânate.

Cele două părți sunt pregătite să încheie un parteneriat în cadrul următoarei generații de reguli privind unitățile de propulsie, după ce consiliul consultativ al Grupului Volkswagen a dat undă verde pentru ca Porsche și marca sa soră, Audi, să analizeze posibilitatea de a intra în F1 la începutul acestui an. În cadrul acestui acord, Porsche va prelua o participație de 50% din operațiunile de F1 ale Red Bull Racing, așa cum a fost confirmat în documentele legale apărute în Maroc spre sfârșitul lunii trecute.

De asemenea, documentele susțineau că afacerea ar putea fi anunțată chiar astăzi, 4 august, dar încă nu s-a dat undă verde. Christian Horner, șeful Red Bull Racing F1, a declarat în Ungaria că mai este încă un „proces lung” de parcurs înainte de a putea fi anunțată o eventuală înțelegere, menționând „avertismentele” legate de statutul Porsche ca nou producător de motoare și ce concesii ar putea obține.

Porsche

Grupul VW a fost reticent în a da aprobarea finală până când nu se finalizează regulamentul motoarelor pentru 2026, ceea ce înseamnă că, atât timp cât regulamentul rămâne neterminat, anunțul lui Red Bull Racing și Porsche trebuie să mai aștepte. Red Bull Racing spera să facă publică vestea la cursa de casă din Austria, în urmă cu aproape o lună.

Unele dintre detalii includ câte ore vor fi permise în testarea motoarelor pentru o entitate nouă precum Porsche, precum și materialul folosit pentru pistoanele motoarelor. În timp ce producătorii existenți doresc să folosească oțelul, având în vedere experiența lor anterioară, se înțelege că Porsche este interesată de trecerea la aluminiu.

Negocierile legate de aceste aspecte au făcut ca votul electronic planificat de Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor să fie amânat. Inițial, votul trebuia să aibă loc pe 2 august, dar acum a fost amânat pentru 8 august. Este posibil ca rezultatele să dureze mai mult timp din cauza vacanței de vară. Vorbind pentru presa din Ungaria, Helmut Marko, consilierul Red Bull Racing, a declarat că problema este „foarte simplă”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Decizia consiliului de administrație al VW este că, dacă reglementările tehnice îndeplinesc criteriile, atunci au mandatul de a intra în Formula 1”, a spus Marko. „Asta se referă în primul rând la plafonarea costurilor, sustenabilitate, combustibil cu zero emisii, șanse egale ca nou-venit, deci mai multă capacitate de dinamometrie și așa mai departe. Dar, în termeni pur formali, aceste noi reglementări nu există încă. Se presupune că președintele FIA le va supune la vot în curând printr-un vot prin e-mail. Abia atunci lucrurile vor intra oficial în vigoare”.

Porsche

Scuderia Ferrari și Mercedes AMG F1 au negat anterior că trag de timp în aprobarea noilor reguli pentru a zădărnici planurile Porsche și Audi. Dar \Helmut Marko a declarat că „jucătorii consacrați” din F1 „încearcă să obțină ce e mai bun pentru ei înșiși”, mâncând din timpul de pregătire al eventualilor nou-veniți. Red Bull Racing a anunțat la începutul acestei săptămâni că Honda va continua să ofere asistență tehnică pentru unitățile de propulsie și motoarele sale până la sfârșitul anului 2025.

Red Bull Racing și-a format propria operațiune cunoscută sub numele de Red Bull Racing Powertrains la Milton Keynes, care urma să preia de la Honda la sfârșitul acestui an, după decizia producătorului japonez de a pune capăt implicării sale în F1 după 2021, numai că înghețarea motoarelor a schimbat aceste planuri de asistență. Prelungirea acestui acord înseamnă că există mai puține îndoieli cu privire la statutul de nou participant al Red Bull Racing Powertrains începând cu 2026, când este pregătit să lucreze cu Porsche.

„Lucrează doar pentru regulamentul din 2026”, a declarat Marko despre accentul actual la Red Bull Racing Powertrains. „Dacă apare un nou producător, ei pot coopera”. Helmut Marko a confirmat, de asemenea, că Red Bull Racing și echipa soră AlphaTauri vor continua să folosească aceleași grupuri motopropulsoare începând cu 2026, deschizând calea pentru ca Porsche să furnizeze motoare și echipei italiene în cazul în care regulamentul va fi finalizat. Proprietatea AlphaTauri va rămâne 100% în mâinile Red Bull Racing.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES