Latest Posts

Porsche finalizează testul cu două mașini LMDh la Monza.

Vizualizări: 34815

Porsche Penske Motorsport a început să testeze un al doilea exemplar al concurentului 963 LMDh, în timp ce își intensifică pregătirile pentru programele sale duble din Campionatul Mondial de Anduranță și Campionatul IMSA SportsCar din 2023.

Îmbrăcat într-o livrea simplă din fibră de carbon și fără logo-uri de sponsorizare importante, noul Porsche 963 a efectuat săptămâna trecută trei zile de curse consecutive, între 3 și 5 august, la Monza. Aceasta a marcat prima lansare propriu-zisă a celui de-al doilea automobil 963 LMDh al mărcii, deoarece toate testele de până acum au fost efectuate cu un singur șasiu care și-a făcut debutul public la Festivalul de Viteză de la Goodwood în iunie.

Porsche

Ambele Porsche 963 au fost prezente pe toată durata testului, oferind astfel constructorului german șansa de a compara direct performanțele celor două șasiuri. Cel de-al doilea 963 LMDh a fost construit exact după aceleași specificații ca și mașina originală, care a rulat în obișnuita sa schemă de culori roșu, alb și negru la Monza. Piloții de uzină Dane Cameron, Laurens Vanthoor, Michael Christensen și Kevin Estre și-au împărțit sarcinile de pilotaj la locul de desfășurare din Italia, majoritatea celor din cvartet având ocazia să conducă ambele mașini pe parcursul celor trei zile.

După finalizarea testului, noul șasiu va fi expediat peste Atlantic pentru a fi supus unor teste suplimentare în Statele Unite, începând de luna viitoare. Testul cu două mașini de la Monza arată că Porsche rămâne în fața tuturor constructorilor LMDh în ceea ce privește pregătirea pentru sezonul 2023, după ce a prezentat pentru prima dată mașina în luna ianuarie la uzina sa din Weissach, în Germania.

Porsche

Constructorul german evaluează în prezent posibilitatea de a oferi mașinii LMDh un debut timpuriu, fără puncte, în ultima rundă a sezonului 2022 al WEC, în Bahrain, în noiembrie, profitând de un nou buletin emis în luna mai, care permite mașinilor LMDh să concureze cu mașinile LMH existente înainte de introducerea lor completă anul viitor. Porsche a declarat în iunie că o decizie dacă mașina va concura sau nu în Bahrain va fi luată în vară și va depinde de cât de mult progres a făcut în dezvoltarea mașinii în timpul testelor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În momentul de față, mașina 963 LMDh va debuta în competiție la Daytona 24 Hours în ianuarie 2023, runda de deschidere a programului IMSA de anul viitor. Următorul sezon WEC va începe mai puțin de două luni mai târziu, la Sebring, ca parte a unui weekend dublu cu IMSA.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss