Latest Posts

Porpoising-ul are un impact mai mare decât doar asupra ritmului la Mercedes.

Vizualizări: 11105

George Russell spune că problema porpoising-ului de la echipa Mercedes AMG F1 afectează nu doar ritmul lui W13, ci și distrage atenția piloților.

Pentru al doilea weekend de cursă consecutiv, George Russell și coechipierul său, Lewis Hamilton, încă sufereau foarte vizibil din cauza porpoising-ului, în timp ce rulau pe circuitul Jeddah Corniche în sesiunile premergătoare GP-ului Arabiei Saudite. Atât de mult încât s-au pus întrebări dacă Mercedes va reuși să intre în pole position-ul de sâmbătă seara.

Porpoising

George Russell a făcut acest lucru, calificându-se P6, însă Lewis Hamilton a suferit o eliminare șocantă în Q1. George Russell crede că o mare parte din problemă este reprezentată de porpoising-ul lui W13, care este atât de mare încât forțează mașinile echipei Mercedes AMG F1 să ruleze la o înălțime mai mare, ceea ce îi costă forța de apăsare. „Este exact același lucru pe care l-am văzut încă din prima zi”, a declarat George Russell pentru presei.

„Singura modalitate de a rula este de a configura mașina cu o gardă la sol foarte mare. Și, evident, cu această mașină cu efect de sol, pierdem o parte foarte importantă din forța de apăsare. Știm că, dacă reușim să punem mașina la sol, există o bucată uriașă de timp pe tur, dar nu putem realiza acest lucru în acest moment. Este foarte bine să spunem asta, dar nu putem realiza fizic acest lucru în acest moment. Așa că trebuie să ne regândim”.

Iar acest lucru are un efect în lanț asupra celorlalte probleme al echipei Mercedes AMG F1. „Este complicat pentru că depunem tot efortul nostru pentru a rezolva această problemă de porpoising, iar acest lucru nu ne permite să ne concentrăm pe alte lucruri, iar ca pilot nu-mi permite să mă concentrez la fel de mult pe condus”, a explicat George Russell. „Reglarea fină a echilibrului, a set-up-ului, nu putem face cu adevărat pentru că tot accentul nostru este pus pe rezolvarea acestei probleme. Așa că avem de lucru”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

George Russell a pornit de pe P6 pe grila de start a Marelui Premiu al Arabiei Saudite de duminică, iar Lewis Hamilton a pornit de pe P15, în urcare cu o poziție, după ce Mick Schumacher a fost retras din Marele Premiu în urma accidentului horror suferit în W2. Lewis Hamilton spune că alegerea set-up-ului a fost cea care l-a costat, directorul tehnic al echipei Mercedes AMG F1 pe circuit, Andrew Shovlin, spunând că de fapt nu a fost „nimic radical” în diferența dintre mașinile lui George Russell și Lewis Hamilton.

Porpoising

Vorbind cu presa, Lewis Hamilton a spus: „Simte că am avut prea multă aderență în partea din față a mașinii, o parte din asta poate că a avut mai puțină aderență pe spate, dar nu a fost o abatere radicală în ceea ce privește configurația. A fost doar că nu suntem suficient de rapizi în acest moment”.

„Acesta este un circuit care are nevoie ca piloții să aibă încredere în mașină, iar Lewis a început tururile alunecând foarte mult, cu multă supravirare, și nu a reușit să se acomodeze și să aibă încredere în el. Și pentru că nu am avut suficientă marjă de performanță, am fost eliminați”.

Porpoising

„Încercăm să explorăm mașina și să ne dăm seama unde o putem rula. Nu avem o înțelegere suficient de bună pentru întregul set-up, cu siguranță nu ca anul trecut, când, mergând într-o cursă de sprint, puteam să punem un setup pe care știam că va fi în general suficient de bun pentru pole. Acum suntem nevoiți să facem schimbări destul de mari pentru a încerca să înțelegem ce face fiecare lucru”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss