GP24 Media

LATEST POSTS

Porpoising-ul are un impact mai mare decât doar asupra ritmului la Mercedes.

Vizualizări: 10675

George Russell spune că problema porpoising-ului de la echipa Mercedes AMG F1 afectează nu doar ritmul lui W13, ci și distrage atenția piloților.

Pentru al doilea weekend de cursă consecutiv, George Russell și coechipierul său, Lewis Hamilton, încă sufereau foarte vizibil din cauza porpoising-ului, în timp ce rulau pe circuitul Jeddah Corniche în sesiunile premergătoare GP-ului Arabiei Saudite. Atât de mult încât s-au pus întrebări dacă Mercedes va reuși să intre în pole position-ul de sâmbătă seara.

Porpoising

George Russell a făcut acest lucru, calificându-se P6, însă Lewis Hamilton a suferit o eliminare șocantă în Q1. George Russell crede că o mare parte din problemă este reprezentată de porpoising-ul lui W13, care este atât de mare încât forțează mașinile echipei Mercedes AMG F1 să ruleze la o înălțime mai mare, ceea ce îi costă forța de apăsare. „Este exact același lucru pe care l-am văzut încă din prima zi”, a declarat George Russell pentru presei.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

„Singura modalitate de a rula este de a configura mașina cu o gardă la sol foarte mare. Și, evident, cu această mașină cu efect de sol, pierdem o parte foarte importantă din forța de apăsare. Știm că, dacă reușim să punem mașina la sol, există o bucată uriașă de timp pe tur, dar nu putem realiza acest lucru în acest moment. Este foarte bine să spunem asta, dar nu putem realiza fizic acest lucru în acest moment. Așa că trebuie să ne regândim”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Iar acest lucru are un efect în lanț asupra celorlalte probleme al echipei Mercedes AMG F1. „Este complicat pentru că depunem tot efortul nostru pentru a rezolva această problemă de porpoising, iar acest lucru nu ne permite să ne concentrăm pe alte lucruri, iar ca pilot nu-mi permite să mă concentrez la fel de mult pe condus”, a explicat George Russell. „Reglarea fină a echilibrului, a set-up-ului, nu putem face cu adevărat pentru că tot accentul nostru este pus pe rezolvarea acestei probleme. Așa că avem de lucru”.

George Russell a pornit de pe P6 pe grila de start a Marelui Premiu al Arabiei Saudite de duminică, iar Lewis Hamilton a pornit de pe P15, în urcare cu o poziție, după ce Mick Schumacher a fost retras din Marele Premiu în urma accidentului horror suferit în W2. Lewis Hamilton spune că alegerea set-up-ului a fost cea care l-a costat, directorul tehnic al echipei Mercedes AMG F1 pe circuit, Andrew Shovlin, spunând că de fapt nu a fost „nimic radical” în diferența dintre mașinile lui George Russell și Lewis Hamilton.

Porpoising

Vorbind cu presa, Lewis Hamilton a spus: „Simte că am avut prea multă aderență în partea din față a mașinii, o parte din asta poate că a avut mai puțină aderență pe spate, dar nu a fost o abatere radicală în ceea ce privește configurația. A fost doar că nu suntem suficient de rapizi în acest moment”.

„Acesta este un circuit care are nevoie ca piloții să aibă încredere în mașină, iar Lewis a început tururile alunecând foarte mult, cu multă supravirare, și nu a reușit să se acomodeze și să aibă încredere în el. Și pentru că nu am avut suficientă marjă de performanță, am fost eliminați”.

Porpoising

„Încercăm să explorăm mașina și să ne dăm seama unde o putem rula. Nu avem o înțelegere suficient de bună pentru întregul set-up, cu siguranță nu ca anul trecut, când, mergând într-o cursă de sprint, puteam să punem un setup pe care știam că va fi în general suficient de bun pentru pole. Acum suntem nevoiți să facem schimbări destul de mari pentru a încerca să înțelegem ce face fiecare lucru”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES