Latest Posts

Pol Espargaro: Honda „a irosit timp și bani cu mine” în 2022.

Vizualizări: 19566

Pol Espargaro consideră că Honda a irosit „timp și bani cu mine” în sezonul 2022 de Campionatul Mondial de MotoGP, după ce echipa nu i-a mai oferit piese noi pentru teste.

Pilotul spaniol, care se întoarce la KTM în cadrul echipei Tech3 GasGas, redenumită Tech3 GasGas, pentru sezonul 2023, a declarat că a fost „dificil de acceptat” decizia echipei de a întrerupe dezvoltarea motocicletei sale înainte de plecarea sa. Pol Espargaro s-a luptat în acest sezon, terminând pe locul 16 în clasament, cu un rezultat maxim de trei la debutul sezonului în Qatar, și și-a declarat în repetate rânduri nemulțumirea mai târziu în cursul anului față de faptul că Honda a ales să nu-i mai dea piese noi la aflarea veștii revenirii sale la KTM.

El spune că nu s-a simțit pilot Honda de uzină decât un an din cauza unui 2022 „complet inutil” în care s-a confruntat cu „aceleași probleme în fiecare weekend”. Întrebat dacă a simțit că decizia Honda de a nu-i mai da piese noi a fost faptul că ei au privit mai mult pe termen scurt, el a spus: „Este modul în care am lucrat la KTM. La KTM, până la Valencia, am testat lucruri noi. La Valencia, a fost prima dată când am încercat dispozitivul spate pentru ei, care este un lucru important acum, așa că în ultima cursă am testat dispozitivul spate pentru ei și i-am ajutat să îl îmbunătățească”.

Pol, Espargaro, Honda

 

 

„Sunt moduri diferite de a lucra. Cred că cel pe care îl las este cel greșit, chiar cred asta, dar este modul lor de a face lucrurile. Nu sunt nimeni care să le spună cum să facă lucrurile, sunt doar un pilot care merge pe bicicletă, asta e tot. Este greu de acceptat, dar până la urmă se ajunge în același loc. Nu este fabrica mea, nu este motocicleta mea, sunt doar un tip pe care ei îl plătesc să meargă pe bicicletă, asta este.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Fac tot ce vor ei să fac. Cu siguranță, nu-mi place și simt că își pierd timpul și banii cu mine, pentru că aș putea fi motivat și la putere maximă și să fac rezultate și să mă bucur mai mult de lucruri. Dar, până la urmă, nu știu dacă nu o fac pentru că nu vor sau pentru că nu pot, așa că acesta este punctul în care mă aflu acum”. Vorbind în timpul weekendului de la Valencia, ultimul său weekend cu echipa, Pol Espargaro și-a exprimat dezamăgirea față de perioada petrecută în cadrul echipei și a declarat că este „trist” pentru această situație.

El a adăugat: „Am simțit că am fost un pilot Honda de fabrică timp de un an. Anul acesta a fost complet redundant, cu aceleași probleme în fiecare weekend, în fiecare cursă, și cu adevărat în dificultate. Când mă lupt, în mod normal, este modalitatea de a găsi o soluție. Nu toți piloții au același stil de pilotaj, așa că trebuie să adaptezi motocicleta la fiecare pilot, aceasta este modalitatea de a te îmbunătăți, dar nu a fost cazul. Așa că sunt trist pentru această situație, pentru că eu cred că am un potențial uriaș”.

„Am fost unul dintre cei mai buni în pre-sezon și, de asemenea, în Qatar, dar de atunci rezultatele încep să se îndoaie puțin pentru că apar probleme normale”.

Pol, Espargaro, Honda

 

„Acesta este MotoGP, nu este niciodată la fel. Trebuie să continui să te îmbunătățești și să faci lucruri pentru a fi mai bun, dar nu am făcut-o. Ei bine, eu nu am făcut-o, în partea mea de boxe. Așa că acesta este motivul pentru care continui să mă lupt atât de mult și, până la urmă, se termină așa cum este acum, ceea ce este trist, pentru că eu cred că am potențial și sper să îl arăt în viitor”.

Pol Espargaro a declarat că cei doi ani petrecuți la Honda au fost „cei mai dificili doi ani din cariera mea sportivă” și că i-au afectat și viața personală. El a spus: „Din lucrurile bune înveți multe, dar din cele rele cred că înveți și mai mult – cum să gestionezi situațiile rele și stresante. Pot să vă spun că acești doi ani au fost cei mai dificili doi ani din cariera mea sportivă, pentru că nu este același lucru să faci rezultate proaste purtând culori normale pe o bicicletă normală”.

„Să faci rezultate proaste purtând aceste culori este super dureros. Sincer, în viața mea personală, acest lucru afectează destul de mult. Am două fiice acasă care au doi ani și să mă bucur de ele în timp ce făceam aceste rezultate a fost destul de dificil pentru mine. În special înveți că momentele bune, trebuie să te bucuri cu adevărat de ele, pentru că sunt scurte și rapide, iar momentele proaste de aici dor foarte mult pentru că toată lumea te vede. Așa că sper că anul viitor și în următorii doi ani vor veni lucruri bune, iar eu voi putea să mă bucur de ele un pic mai mult datorită acestor doi ani”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss