Latest Posts

Podiumuri pe toată linia pentru Junior Motorsport la prima prezență pe Transilvania Motor Ring.

Vizualizări: 15214

Echipa Junior Motorsport a avut parte de un weekend roditor pe circuitul Transilvania Motor Ring care a găzduit etapa a doua a Romanian Endurance Series.

Traseul din apropiere de Târgu Mureș a fost când udat de ploaie, când acoperit de ninsoare, dar vremea dificilă n-a putut sta în calea juniorilor echipei.

Junior Motorsport

Weekend-ul 2-3 aprilie a marcat prima venire a caravanei RES pe circuitul Transilvania Motor Ring în actuala stagiune. Avertizările de vreme rea s-au dovedit a fi corecte ceea ce a însemnat că ambele manșe de concurs din ziua de duminică s-au desfășurat în condiții destul de dificile. Deși vremea n-a ținut cu concurenții, piloții Junior Motorsport și-au dovedit cu desăvârșire maturitatea bifând podiumuri atât la general, cât și la categoriile unde sunt înscriși.

Ca și în cazul primei etape, Junior Motorsport a adus trei modele Peugeot 206 RC la Târgu Mureș, două înscrise la clasa A1 și unul la categoria A2. Dacă echipajul #133 Junior Motorsport Shell Helix a fost neschimbat față de prima etapă fiind format din Ștefan Niculae și Stefanos Ladopoulos, din echipajul #122 Junior Motorsport TIAB a lipsit Andrei Rotaru care s-a îmbolnăvit înaintea etapei lăsându-l pe coechipierul Daniel Crețu să ruleze solitar pe întreg parcursul weekend-ului.

Nu au fost schimbări nici în cazul echipajului #111 Junior Motorsport Black Sea Suppliers, Alex Cascatău și Radu Tămaș rulând din nou la vârf cu Peugeot-ul de clasă A2.

Junior Motorsport

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Prima cursă s-a desfășurat în cele mai bune condiții ale zilei
Calificările au adus timpi buni pentru echipajul #111 care s-a calificat printre primele patru cele mai rapide modele pentru ambele curse. Juniorii Daniel Crețu, Stefanos Ladopoulos și Ștefan Niculae au fost și ei foarte rapizi înregistrând timpi competitivi la disputata categorie A1 unde au fost înscrise șapte mașini. Mai sus, la A2, au luat startul șase mașini.

Prima cursă de turisme s-a desfășurat în cele mai bune condiții din ziua de duminică, ninsoarea începând să cadă abia în a doua parte a întrecerii de 60 de minute + 1 tur. Alex Cascatău și Radu Tămaș au plecat din linia a doua și au încheiat cursa pe poziția a cincea la general, respectiv pe locul 3 la clasa A2. Daniel Crețu a fost al patrulea la A1 iar Stefanos Ladopoulos și Ștefan Niculae s-au clasat pe șapte în ceea ce a fost prima cursă în condiții mixte pentru toți piloții Junior Motorsport, înafară de mentorul Alex Cascatău.

Junior Motorsport

Finalul zilei a fost marcat de cursa a doua a turismelor, pe ninsoare
Cursa a doua s-a disputat în a doua parte a zilei în ciuda ninsorii care a devenit tot mai puternică. Decizia anulării cursei a plutit în aer, dar organizatorii au găsit o fereastră de vreme ceva mai liniștită în timpul căreia s-a decis trimiterea mașinilor pe pistă, cursa începând propriu-zis după o amânare de aproape o oră și jumătate față de ora de start anunțată inițial.

Trecând peste problemele legate de vizibilitate, cursa a doua a turismelor a fost marcată de doar o singură ieșire în decor mai serioasă care a și dus la o neutralizare – prima cursă fiind marcată de mult mai multe incidente. În cele din urmă, Alex Cascatău și Radu Tămaș au ratat victoria la general în urma unei penalizări ce a totalizat 50 de secunde, echipajul #111 fiind clasat pe doi. Daniel Crețu a terminat cursa pe 15 la general, respectiv pe locul 5 la clasa A1, cu Ștefan și Stefanos Ladopoulos pe 20 la general adică tot locul 7 la clasă.

Următoarea etapă a Romanian Endurance Series va avea loc tot pe Transilvania Motor Ring, dar pe final de iunie, mai exact în weekend-ul 25-26 iunie când vremea ar trebui să fie mai bună. Până atunci o altă serie de copii inițiați în arta pilotajului sportiv de instructori Junior Motorsport vor lua start în campionatul Romanian Time Attack (ROTAC) pe 7-8 mai la Motor Park Romania și la campionatele de Îndemânare și Super Slalom (CNIA/CNSS) pe 14-15 mai în Ploiești.

Proiectul Junior Motorsport devine astfel cea mai valoroasă pepinieră de noi piloți din motorsportul românesc, cu centre de instruire în toată țara, având în vedere ca peste 20 de piloți juniori vor participa în 2022 în diferite campionate naționale, alți 25 fiind în pregătire continuă.

Junior Motorsport

Clasamentele Romanian Endurance Series 2022 după 2 etape:

Clasamentul Open Touring (clasamentul general al diviziei)

 1. #48 DIRR Racing – 62p
 2. #77 BADI 1 – 54p
 3. #55 ASOT Racing – 45p
 4. #111 Junior Motorsport Black Sea Suppliers – 37p
 5. #74 CocoRabbit – 30p

Clasamentul Juniorilor

 1. Radu Tămaș – 93p
 2. Denis Mihai – 71p
 3. Andrei Dună/Mihai Pelmuș – 48p
 4. Luca Savu – 44p
 5. Teo Morăruș – 41p

Clasamentul Clasei A2

 1. #48 DIRR Racing – 44p
 2. #55 ASOT Racing (Trifonescu/Pascu) – 42p
 3. #111 Junior Motorsport Black Sea Suppliers – 39p
 4. #34 AB Motorsport 2 – 33p
 5. #74 CocoRabbit – 22p

Clasamentul Clasei A1

 1. #178 Rosenau Racing – 49p
 2. #77 BADI 1 – 46p
 3. #24 GG Racing Team – 42p
 4. #36 AB Motorsport 1 – 39p
 5. #122 Junior Motorsport TIAB – 39p
 6. #133 Junior Motorsport Shell Helix – 30p

Junior Motorsport

George Ladopoulos (Manager Junior Motorsport): „Piloții echipei devin din ce în ce mai maturi și capabili să stăpânească toate situațiile posibile care pot apărea în economia unei curse. Faptul că toate cele trei echipaje au terminat cu bine cursa și au plecat acasă cu podiumuri în condiții meteo nefavorabile, arată progresul lor incredibil, ținând cont că în urmă cu doar an niciunul dintre acești juniori nu avusese vreun contact cu pilotajul, toți pornind practic de la zero în această aventură”.Junior Motorsport

Sursa: Junior Motorsport
Photocredit: Sorin Marius Mirea - M S Moments
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Junior Motorsport

Latest Posts

Don't Miss