Latest Posts

Poate Hamilton să producă un alt moment magic la Singapore?

Vizualizări: 13783

Marele Premiu din Singapore a jucat, explică BEN EDWARDS, un rol important în cariera de Formula 1 a lui Lewis Hamilton. În timp ce F1 revine pe circuitul stradal Marina Bay pentru prima dată în trei ani, el se confruntă cu cea mai recentă provocare cu o mașină Mercedes neperformantă.

În urmă cu zece ani, atmosfera din paddock-ul din Singapore era electrizantă, în timp ce planurile de viitor ale lui Lewis Hamilton stârneau agitația presei din Formula 1. Făceam parte din echipa de transmisiuni a BBC la acea vreme și auzisem vestea direct de la expertul nostru Eddie Jordan. Era o predicție pe care o făcuse la cursa precedentă de la Monza și care a fost confirmată la câteva zile după Singapore: Lewis părăsea McLaren pentru Mercedes.

În timp ce Hamilton păstra tăcerea cu privire la discuțiile sale cu o nouă echipă, stilul său pe circuitul stradal nocturn a fost la fel de desăvârșit ca întotdeauna. A obținut pole position și conducea cursa pentru McLaren când o defecțiune la cutia de viteze i-a știrbit șansele la titlu, coborându-l de pe locul doi pe locul patru în clasament. A fost o ieșire semnificativă în Singapore (Niki Lauda a afirmat mai târziu că problema cutiei de viteze a fost cea care a înclinat alegerea lui Lewis în favoarea Mercedes), dar aveau să urmeze și altele.

Poate Hamilton să producă un alt moment magic la Singapore?

Unul dintre aceste momente a venit câțiva ani mai târziu și a fost strâns legat de discuțiile inițiale despre contract din 2012. Hamilton a avut întotdeauna alte interese – pasiuni în afara Formulei 1, care l-au ajutat să își dezvolte un mod de viață care s-a potrivit stilului său. Când a sosit în Singapore în 2018, conducea campionatul cu 30 de puncte, dar petrecuse și 10 zile de la Monza încoace cufundat într-o altă sferă.

A fost primul an în care asocierea sa cu starul internațional al modei Tommy Hilfiger a dus la o colecție comună. Înainte de acea cursă din Singapore, Hamilton a fost implicat în activități de promovare în Shanghai și apoi la New York. În urma acestor călătorii și angajamente, el s-a aflat din nou la volan pe neiertătorul circuit stradal Marina Bay – iar sâmbătă a obținut unul dintre cele mai semnificative pole position-uri pe plan personal.

El a depășit cu trei secunde timpul de pole time din anul precedent și a făcut un salt la un nivel mult peste previziunile computerizate ale echipei privind turul ideal. În ciuda criticilor larg răspândite cu privire la așa-numitele “distracții” din afara circuitului, a strălucit mai mult ca niciodată. Și știa că acest lucru înseamnă foarte mult.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Într-un interviu recent acordat revistei Vanity Fair, Lewis a descris modul în care, în 2012, și-a propus ca Mercedes să-și satisfacă nevoia fundamentală de a avea libertatea de a-și trăi viața din plin: “Acesta este cine sunt eu. Acestea sunt lucrurile pe care îmi place să le fac”, a explicat el echipei. Șase ani mai târziu, el a continuat să demonstreze acest lucru, scufundându-se în modă și stil, apoi livrându-se pe pistă. “Și am făcut cel mai bun tur de circuit pe care l-am făcut vreodată”, a confirmat el.

Echipa Mercedes a fost uimită de acel tur. James Allison, directorul tehnic de la acea vreme, a declarat că a fost o performanță uluitoare. Șeful echipei, Toto Wolff, a spus că a fost suprarealistă. Turul a rămas în memoria lui Hamilton ca unul cu o semnificație specială: o dovadă că trăirea vieții sale la maxim îi permite să dea tot ce are mai bun.

Al

Alți campioni pot avea abordări diferite, însă claritatea gândirii lor și înțelegerea a ceea ce au nevoie pentru ca totul să funcționeze a venit frecvent dintr-un moment timpuriu al vieții lor. Atât Lewis, cât și colegul său multiplu campion mondial (și cavaler al regatului) Jackie Stewart au avut de-a face cu dislexia la școală și au suferit din această cauză. “Profesorii îmi spuneau: “Nu vei fi niciodată un nimic””, își amintește Lewis. Jackie a suferit în mod similar în anii 1950.

Deși Hamilton nu a fost în lupta pentru titlu în acest sezon, acest lucru i-a întărit dedicarea față de F1. Dacă poate repeta acel tur din 2018 și victoria ulterioară din Singapore este o întrebare deschisă
“Toată lumea spunea că sunt prost, stupid și gros”, a scris Jackie în autobiografia sa “Winning is Not Enough”. “Profesorii spuneau asta, iar alți copii spuneau asta în curtea de joacă – și, în absența oricărei alte explicații, am început să simt că trebuie să aibă dreptate.”

De asemenea, amândoi s-au confruntat nu doar cu abuzuri verbale, ci și fizice. Pierderea încrederii în sine a lui Jackie l-a făcut să-și petreacă timpul în unele părți mai sumbre ale comunității sale. Într-o zi, la vârsta de 14 ani, a fost atacat de niște tineri.

“Atacul a fost brutal și scurt și, după nici un minut, am rămas întins pe trotuar, la câțiva metri de stația mea de autobuz, cu clavicula fracturată, trei coaste rupte și nasul spart.”

Poate Hamilton să producă un alt moment magic la Singapore?

Pentru Lewis, efectul suplimentar al rasismului l-a lovit la vârsta mai fragedă de 11 ani, când o plimbare la magazinele din Newcastle s-a încheiat cu bătaia unui tată și a unui fiu care strigau “Întoarce-te în țara ta”.

Atât pentru Lewis, cât și pentru Jackie, momentele dificile din timpul copilăriei și adolescenței au fost echilibrate și, uneori, șterse de realizările din alte părți. Lewis a câștigat cu mașini telecomandate și apoi cu karturi încă de la o vârstă fragedă, în timp ce Jackie a descoperit că avea un talent pentru tirul la porumbei de lut la vârsta de 13 ani.

Amândoi au reușit să realizeze lucruri pe care alții nu le-au putut egala și au găsit o cale de a se ridica la un nivel superior, mai ales la volanul unei mașini de F1. După cum a spus Jackie: “Faptul că m-am confruntat cu aceste probleme m-a făcut să fiu mult mai determinat decât aș fi fost altfel”.

Pentru Lewis, faptul că a devenit unul dintre cei care au doborât recordurile din toate timpurile în F1 i-a permis să se deschidă și să fie mândru de ceea ce a realizat, precum și să continue la un nivel incredibil atât pe pistă, cât și în diferite aspecte ale vieții sale, cum ar fi creșterea diversității și conștientizarea, bucurându-se în același timp de pasiunile sale personale.

Deși Hamilton nu a fost în lupta pentru titlu în acest sezon, acest lucru i-a întărit dedicarea față de F1. Dacă poate repeta acel tur din 2018 și victoria ulterioară din Singapore este o întrebare deschisă. Dar eforturile sale vor fi la fel de intense și sincere ca întotdeauna.

  • Mai multe știri despre Campionatul mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss