Latest Posts

Poate Ferrari să învingă Mercedes și Red Bull în acest an?

Vizualizări: 11609

Ferrari și 2022… La doar o zi de la lansarea mașinii, mulți “cunoscători” din Formula 1 cred că în acest sezon se va vedea un Ferrari în revenire. După o serie de campanii de coșmar, giganții italieni par a fi pregătiți să răcnească din nou.

Nu vom ști cu siguranță până când toate mașinile nu vor fi pornite pentru teste, dar există toate șansele ca în 2022 să apară o mașină roșie și rea, pregătită să îi înfrunte pe cei mai buni. Ferrari F1 are doi piloți tineri incredibil de buni și ar putea avea, fără îndoială, cel mai bun cuplu de pe grilă. Dintre toate echipele de anul trecut, piloții lor au fost cei mai apropiați în ceea ce privește punctele, Carlos Sainz reușind să se acomodeze aproape imediat cu mutarea la Ferrari F1 și devansându-l pe colegul de echipă Charles Leclerc!

Acesta este punctul în care cred că ar putea avea o problemă. Când te uiți la toți ceilalți potențiali concurenți constructori, s-ar putea argumenta că ar trebui să fii un pilot numărul unu natural. Red Bull Racing îl va avea pe Max Verstappen, Mercedes AMG F1 îl va avea pe Lewis Hamilton, deși cu un nou coechipier, George Russell. McLaren F1 va fi probabil ușor în spatele celor trei din față și va conduce ca o echipă pentru a maximiza punctele.

Ferrari F1 are doi piloți foarte rapizi, tineri și ambițioși. Am văzut cât de talentat este pilotul născut la Monaco, atunci când Charles Leclerc s-a luptat cu Sebastian Vettel în sezonul său de debut. Se părea că Charles Leclerc și Sebastian Vettel au rămas prieteni pe tot parcursul cursei, în ciuda faptului că păreau incapabili să stea departe unul de celălalt pe pistă. Am învățat din această experiență că Charles Leclerc nu este unul care să dea înapoi.

Ferrari

Dacă vom vedea că Ferrari F1 vine cu o mașină care are potențialul de a concura, a atunci să ne așteptăm la mai multe focuri de artificii și competitivitate. Dacă, totuși, au făcut o mașină cu adevărat câștigătoare de titlu, atunci văd probleme în față. În primul rând, Ferrari nu are tendința de a se descurca bine atunci când lucrurile merg prost. În timpul dramelor Vettel-Leclerc din 2019, se părea că managementul senior a tratat problema prin simplul fapt că s-a întors pur și simplu împotriva lui Vettel.

Ei luaseră decizia de a-și susține pilotul mai tânăr, iar Seb știa acest lucru. Toată lumea a fost surprinsă de dificultățile lui Sebastian Vettel în acel an, Charles Leclerc depășindu-l în primul său an la echipă. Apoi, Ferrari F1 nu i-a oferit un nou contract pentru 2021 și a venit Carlos Sainz.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În 2021, Sebastian Vettel, Carlos Sainz și Daniel Riccardo au ajuns la echipe noi, iar cursa a început pentru a vedea cine se poate adapta cel mai repede la noua mașină. Nu a durat mult până când am primit un răspuns. Și băiete, a fost unul categoric. Dacă Ferrari F1 spera ca Carlos Sainz să fie rapid, dar, în același timp, suficient de lent pentru a juca rolul de vioara a doua în fața lui Leclerc, au primit mai mult decât au vrut.

Ferrari

Spaniolul a fost competitiv imediat. Timpii săi din teste au fost chiar la nivelul noului său coechipier. Consecvența sa pe parcursul anului 2021 a întors capetele în paddock și a fost suficientă pentru a-i asigura în cele din urmă locul cinci în clasamentul general al piloților. A terminat, de fapt, cu două locuri înaintea lui Charles Leclerc.

Pe măsură ce se apropie startul sezonului 2022, piloții Ferrari F1 vor fi acum cu siguranță tratați de la egal la egal. Va fi o cursă între cei doi oameni pentru a se familiariza cu regulamentele. În vârstă de 27 de ani, Sainz a condus pentru mai multe echipe decât majoritatea și are un istoric de adaptare rapidă la noul său mediu. Pentru Leclerc, acesta are o provocare în față și trebuie să demonstreze că poate să își revină pentru a-și învinge coechipierul.

Știm cât de strălucitor poate fi și nu există nicio îndoială că, în ziua lui, este unul dintre cei mai buni. Este un învingător dovedit în curse, dar a fost predispus la greșeli de-a lungul scurtei sale cariere de F1 de până acum. Va trebui să elimine acest stigmat din meseria sa. Dacă se va dovedi că se vor confrunta, cred că Ferrari ar putea pierde controlul situației. Odată cu aceasta, ar putea, de asemenea, să-și ruineze șansa la titlu. Va fi fascinant să vedem cum se va desfășura totul.

Pot ei să coexiste? Cred că, în cele din urmă, va fi vărsat sânge la Maranello la un moment dat în acest an!

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: J. Murphy
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

J. Murphy

Latest Posts

Don't Miss