Latest Posts

Pirelli Report: Marele Premiu al Spaniei 2021 – Antrenamente.

Vizualizări: 10967

Piloții Mercedes au fost cei mai rapizi în ambele sesiuni de Antrenamente Libere pentru Marele Premiu al Spaniei la Circuit de Catalunya lângă Barcelona.

Antrenamente

Decalajul de timp între anvelope:

Antrenamente

 

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • Mercedes a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente libere, folosind compusul P Zero Red soft C3 cu fiecare ocazie. Valtteri Bottas a stabilit cel mai rapid tur pe pista reluată a Barcelonei (cu un nou viraj 10) dimineața, în timp ce Lewis Hamilton a stabilit cel mai rapid timp al zilei după-amiaza.
  • Alpine a evoluat puternic și la marele premiu de acasă al lui Fernando Alonso, terminând al patrulea și al cincilea în FP2 în spatele Ferrari condus de Charles Leclerc.
  • Condițiile au fost calde și uscate pe tot parcursul zilei, cu temperaturi în jur de 25 de grade Celsius și 40 de grade pe pistă.
  • Piloții au rulat, în general, anvelopa P Zero White Hard și P Zero Red Soft în FP1 (cu excepția Ferrari, singura echipă care a folosit P Zero Yellow Medium dimineața) înainte de a trece pe mediu și moale după-amiaza să se concentreze asupra simulărilor de calificare și cursă.
  • The performance gap between the compounds is as expected on this well-known track: around 0.8s between soft and medium, and 1.0s between medium and hard.

Pirelli

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Formula 3: Ultimele știri:

  • Barcelona a marcat, de asemenea, prima rundă a noului sezon de Formula 3, cu trei curse în fiecare weekend pentru prima dată. Astăzi a fost antrenament liber și calificare, toți piloții folosind anvelopa dură P Zero White (doar un singura compoziție este nominalizat pentru fiecare weekend F3, alocarea totală pentru fiecare pilot crescând până la cinci seturi anul acesta față de patru anterior).
  • Dennis Hauger de la Prema Racing a fost cel mai rapid atât la antrenamente libere, cât și la calificare (ceea ce determină grila pentru cursa de duminică). Grila pentru prima cursă de sâmbătă este decisă prin inversarea primilor 12 în calificare – ceea ce înseamnă că Jonny Edgar al echipei Carlin va începe din pole position – în timp ce primii 12 clasați din cursa respectivă vor fi inversați pentru a doua cursă sâmbătă după-amiază.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Anvelopele au funcționat așa cum ne-am așteptat de-a lungul antrenamentelor libere de astăzi, fără granulație sau abraziune observate în timpul fiecărei sesiuni și un decalaj de performanță între compuși așa cum era anticipat. Suprafața de aici din Barcelona este foarte diferită de Portimao acum o săptămână, cu asfalt mai abraziv care produce mai multă aderență. Noul Turn 10 face viața puțin mai ușoară pentru anvelopele de aici, în special pentru cele din spate, deoarece este mai fluidă decât înainte. Echipele s-au concentrat pe compozițiile moi și medii după-amiaza, care sunt probabil anvelopele cheie pentru cursă. Acest lucru se datorează faptului că există un decalaj mai mare de performanță față de Hard și, de asemenea, pentru că se pierde mai puțin timp la boxe decât în Portugalia, ceea ce încurajează stint-uri mai scurte”.

Antrenamente

Statistici din sesiunile de Antrenamente Libere:

Antrenamente Antrenamente Antrenamente Antrenamente Antrenamente

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss