Latest Posts

Pirelli: Duelul Verstappen/Sainz dovedește că pneuri F1 funcționează bine.

Vizualizări: 14421

Lupta palpitantă dintre Max Verstappen și Carlos Sainz pentru victorie de la finalul Marelui Premiu al Canadei este o dovadă că pneurile 2022 din Formula 1 oferă posibilitatea unor bătălii strânse, consideră Pirelli.

În urma unui Safety Car în ultimele faze ale cursei, declanșat de pilotul AlphaTauri, Yuki Tsunoda, care s-a accidentat la ieșirea de la boxe, Max Verstappen și Carlos Sainz au fost implicați într-o luptă strânsă pentru victorie în ultima parte a cursei de la Montreal. Max Verstappen nu a putut scăpa de Carlos Sainz, care a menținut presiunea asupra pilotului echipei Red Bull Racing până la steagul de carouri, deoarece nu au fost niciodată despărțiți de mai mult de o secundă.

Natura luptei lor, în care Carlos Sainz l-a urmărit pe Max Verstappen pe tot parcursul cursei, a fost semnificativă pentru Pirelli, deoarece a marcat o schimbare față de cum s-ar fi desfășurat lucrurile în trecut, când mașinile rulau aproape una de cealaltă, iar pneurile se supraîncălzeau dramatic. Pentru că, cu generația mai veche de mașini și pneuri, Mario Isola, directorul firmei Pirelli pentru F1 și curse auto, nu are nicio îndoială că Carlos Sainz nu ar fi putut rămâne atât de aproape de Max Verstappen atât de mult timp cât a făcut-o cu anvelope de anul trecut.

Verstappen

Vorbind cu presa, Mario Isola a declarat: „Pentru mine, ceea ce este important din această cursă este să văd că am avut ceea ce ei numesc curse strânse. Unul dintre obiectivele din acest an a fost de a avea posibilitatea de a avea bătălii foarte strânse pentru victorie, nu depășiri pure datorită DRS sau altui sistem. A fost pentru a le oferi șansa piloților să forțeze și să lupte pe pistă. Și exact asta s-a întâmplat cu Max Verstappen și Carlos Sainz, dar și în spate cu pilotul echipei Alpine F1 și Charles Leclerc, precum și cu multe alte mașini”.

„Înseamnă că noile pneurile oferă această oportunitate, împreună cu noul pachetul aerodinamic mașinilor, și este frumos să vedem că se întâmplă acest lucru. Evident, pentru viitor știm că ne putem îmbunătăți și lucrăm pentru pneurile de anul viitor. Dar voi spune că primul obiectiv fiind bătălii strânse în timpul curselor a fost atins și asta a fost foarte important pentru noi”. Mario Isola spune că progresele înregistrate în ceea ce privește cursele mai strânse au fost realizate printr-o combinație între noile mașini cu efect de sol și o nouă generație de compuși care se degradează mai puțin.

Deși crede că se pot face îmbunătățiri pentru a echilibra mai bine performanțele din gama de compoziții, el consideră că Pirelli a ajuns la un punct de plecare bun. „Înainte, mașina din spate începea să piardă apăsare, aluneca și supraîncălzea compoziția – deci există un factor important creat de noile mașini”, a spus Mario Isola. „Și, evident, menținerea forței de apăsare pe ambele mașini ajută pneurile pentru a rămâne în ferestrele optime de temperaturi de funcționare”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Verstappen

„Dar, de asemenea, această nouă familie de compoziți de cauciuc, funcționează mai bine. Știm că, uneori, pneurile MEDIUM și SOFT se degradează un pic mai mult, dar acest lucru este necesar, altfel, dacă ai pneuri care se comportă la fel, nu generezi nicio strategie. Cu un pneu HARD care este foarte consistent și un pneu MEDIUM care este gestionabil, poate că pneu-ul SOFT este un pic prea agresiv, putem avea strategii diferite și o abordare diferită”.

„Diferențele de performanță/uzură dintre diferitele compoziții de pneuri ar trebui să le ofere echipelor posibilitatea de a încerca strategii diferite și cred că vedem deja cum funcționează acest lucru în curse și ce efect poate avea”.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss