Latest Posts

Pirelli clarifică regulile referitoare la anvelopelor în timpul Cursele Sprint.

Vizualizări: 19728

În urma recentului anunț de la Formula 1 și FIA, Pirelli poate adăuga câteva detalii suplimentare cu privire la alocarea anvelopelor pentru calificarea prin Cursele Sprint. Pentru cele trei Marele Premiuri care vor găzdui și o sesiune de calificare tip “Sprint Race” în acest an (o cursă de 100 de kilometri care va avea loc sâmbătă) alocarea anvelopelor va fi următoarea:

Pirelli

 • Un total de 12 seturi de anvelope tip “Slick” P Zero per pilot (în loc de cele 13 obișnuite pentru celorlalți Marele Premii) au cuprins:
  • Șase seturi de anvelope moi “P Zero Red”
  • Patru seturi de anvelope medii “P Zero Yellow”
  • Două seturi de anvelope dure “P Zero White”
 • Patru seturi de Cinturato Green “Intermediate” și trei seturi de Cinturato Blue “Full Wet” – așa cum este cazul la fiecare cursă. Cu toate acestea, fiecărui pilot i se va permite un set suplimentar de “Intermediate” Cinturato Green dacă Antrenamente Libere-1, Antrenamente Libere-2 sau Calificare se desfășoară în condiții umede. Un alt set de “Intermediate” Cinturato Green este disponibil și în cazul în care sesiune de calificarea tip “Sprint Race” (sâmbătă) se desfășoară în condiții umede.

Regulile exacte despre modul în care vor fi folosite anvelopele în weekend sunt încă în curs de definire, deci ar putea exista și alte modificări:

Pirelli

 • Antrenamente libere: În antrenamentul liber 1, care se desfășoară vineri timp de 60 de minute, fiecare pilot trebuie să folosească două seturi de anvelope (din orice compus) și să predea un set catre Pirelli la sfârșitul sesiunii. În Free Practice 2, care se desfășoară sâmbătă timp de 60 de minute, fiecare pilot poate folosi oricâte seturi de anvelope doresc în cadrul alocării lor.
 • Calificare: Doar anvelopa moale P Zero Red poate fi utilizată, până la un maximum de cinci seturi. Dintre acestea, unul poate fi utilizat numai în Q3 (dacă un pilot trece). Niciunul dintre piloți nu va fi obligat să înceapă Marele Premiu de duminică pe anvelopa cu care și-a stabilit cel mai bun timp în Q2. În schimb, au o alegere liberă.
 • Calificare tip Cursa Sprint: Fiecare pilot are o alegere liberă a anvelopelor. La finalul de calificării tip Cursa Sprint, ei vor returna setul care a parcurs cele mai multe ture. Spre deosebire de Marele Premiu de duminică, nu există nicio oprire obligatorie în timpul sesiunea calificării “Cursa Sprint”. Dacă are loc în condiții umede, fiecare pilot trebuie să predea un set de anvelope Cinturato Blue “Full Wet” sau Cinturato Green “Intermediate” după cursă. Pirelli le va înlocui cu un set suplimentar de Cinturato Green “Intermediate”.
 • Marele Premiu: După ce au început cursa pe oricare dintre anvelopele care le plac – fără a fi nevoie să utilizeze anvelopa care a stabilit cel mai bun timp în Q2 – fiecare pilot poate să își desfășoare strategia preferată, dar regula care îi obligă să folosească minimum două tipuri de anvelope și să facă cel puțin o oprire la boxe rămâne la locul său. Se aplică și regula conform căreia fiecare pilot trebuie să păstreze două seturi obligatorii nominalizate de Pirelli pentru cursă.

Mai multe știri despre Pirelli găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss