Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Pilotul Toyota, Nasser Al-Attiyah, a redus diferența față de rivalul său de la X-raid Mini, Stephane Peterhansel, cu o victorie în etapa a opta a Raliului Dakar.

  Devansând cu aproape opt minute în spatele lui Peterhansel, cu o prestaţie redusă în prima parte a etapei maratonului , Al-Attiyah a redus deficitul sub cinci minute, cu cea de-a patra victorie a etapei evenimentului din 2021, în bucla de 375 km dintre Sakaka și Neom, luni.

  Pornind al patrulea, campionul de trei ori a preluat imediat conducerea, la primul punct intermediar, de la Carlos Sainz Sr și câștigătorul etapei de duminică, Yazeed Al-Rajhi, Peterhansel stând cu 30 de secunde în spate, pe locul patru.

  Peterhansel a reușit să fure avantajul de la Al-Attiyah până la punctul de control 4, dar pilotul din Qatar nu a retrogradat niciodată cu mai mult de 20 de secunde în spatele câștigătorului de 13 ori și a recuperat primul loc după doar două puncte de control mai târziu.

  Odată ajuns înapoi în frunte, pilotul Toyota și-a extins în mod constant avantajul, câștigând în cele din urmă etapa cu puțin sub un minut de campionul în apărare și pilotul X-raid, Sainz, Peterhansel terminând în cele din urmă cu 3m03 în urmă, pe locul trei.

  Fostul pilot WRC, Khalid Al Qassimi, și-a asigurat cel mai bun rezultat din 2021 până acum, pe locul patru, terminând cu 12m44s în urma lui Al-Attiyah, iar colegul său de echipă PH Sport, Cyril Despres, a terminat cu încă cinci secunde în urmă, pe poziţia a cincea.

  Cu Al-Rajhi, confruntându-se cu probleme mecanice mai târziu în etapă, Jakub Przygonski și-a asumat mantia pilotului de top Overdrive Toyota, învingându-l la limită pe Shameer Variawa, pe șase.

  Vladimir Vasilyev a terminat pe locul opt într-un Mini 4×4 X-raid, înaintea lui Martin Prokop, și a pilotului Optimus, Christian Lavieille.

  Furtuna de ghinion a legendei raliului, Sebastien Loeb, a continuat luni, fiind obligat să se oprească de două ori în primii 40 km, a doua oară din cauza lipsei de anvelope de rezervă, după ce mașina sa de la Prodrive, BRX1, a suferit două pene.

  Coechipierul său din Bahrain Raid Xtreme, Nani Roma, a terminat provizoriu pe locul 19, după trei etape consecutive în top 10.

  După finalizarea etapei de maraton din două părți, Peterhansel conduce clasamentul general cu o marjă redusă de 4m50s față de Al-Attiyah, cu coechipierul francez Sainz, acum cu 38m55 în urmă, pe locul trei.

  Przygonski stă comod pe locul al patrulea, în faţa lui Roma, care este la fel de departe de Vasilyev și Al Qassimi.

  Cu Prokop pe locul opt, pilotul de uzină Toyota, Giniel de Villiers, rămâne al nouălea în clasamentul general, înaintea lui Lavieille.

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: Dakar Rally  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss