Latest Posts

Pilotul Toyota, Nasser Al-Attiyah, a redus diferența față de rivalul său de la X-raid Mini, Stephane Peterhansel, cu o victorie în etapa a opta a Raliului Dakar.

Vizualizări: 11211

Devansând cu aproape opt minute în spatele lui Peterhansel, cu o prestaţie redusă în prima parte a etapei maratonului , Al-Attiyah a redus deficitul sub cinci minute, cu cea de-a patra victorie a etapei evenimentului din 2021, în bucla de 375 km dintre Sakaka și Neom, luni.

Pornind al patrulea, campionul de trei ori a preluat imediat conducerea, la primul punct intermediar, de la Carlos Sainz Sr și câștigătorul etapei de duminică, Yazeed Al-Rajhi, Peterhansel stând cu 30 de secunde în spate, pe locul patru.

Peterhansel a reușit să fure avantajul de la Al-Attiyah până la punctul de control 4, dar pilotul din Qatar nu a retrogradat niciodată cu mai mult de 20 de secunde în spatele câștigătorului de 13 ori și a recuperat primul loc după doar două puncte de control mai târziu.

Odată ajuns înapoi în frunte, pilotul Toyota și-a extins în mod constant avantajul, câștigând în cele din urmă etapa cu puțin sub un minut de campionul în apărare și pilotul X-raid, Sainz, Peterhansel terminând în cele din urmă cu 3m03 în urmă, pe locul trei.

Fostul pilot WRC, Khalid Al Qassimi, și-a asigurat cel mai bun rezultat din 2021 până acum, pe locul patru, terminând cu 12m44s în urma lui Al-Attiyah, iar colegul său de echipă PH Sport, Cyril Despres, a terminat cu încă cinci secunde în urmă, pe poziţia a cincea.

Cu Al-Rajhi, confruntându-se cu probleme mecanice mai târziu în etapă, Jakub Przygonski și-a asumat mantia pilotului de top Overdrive Toyota, învingându-l la limită pe Shameer Variawa, pe șase.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vladimir Vasilyev a terminat pe locul opt într-un Mini 4×4 X-raid, înaintea lui Martin Prokop, și a pilotului Optimus, Christian Lavieille.

Furtuna de ghinion a legendei raliului, Sebastien Loeb, a continuat luni, fiind obligat să se oprească de două ori în primii 40 km, a doua oară din cauza lipsei de anvelope de rezervă, după ce mașina sa de la Prodrive, BRX1, a suferit două pene.

Coechipierul său din Bahrain Raid Xtreme, Nani Roma, a terminat provizoriu pe locul 19, după trei etape consecutive în top 10.

După finalizarea etapei de maraton din două părți, Peterhansel conduce clasamentul general cu o marjă redusă de 4m50s față de Al-Attiyah, cu coechipierul francez Sainz, acum cu 38m55 în urmă, pe locul trei.

Przygonski stă comod pe locul al patrulea, în faţa lui Roma, care este la fel de departe de Vasilyev și Al Qassimi.

Cu Prokop pe locul opt, pilotul de uzină Toyota, Giniel de Villiers, rămâne al nouălea în clasamentul general, înaintea lui Lavieille.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss