Pilotul GP24, Jacopo Hosciuc: Doctor Jekyll și Mr. Hyde la Mugello -Video-

În weekendul 26-28 aprilie 2019,  campionatului italian de viteză a aterizat pe dealurile toscane la circuitul Mugello. La prima dată când Jacopo Hosciuc a condus motocicleta cu patru timpi, Racetech a avut un sentiment excelent cu  privire la calitățile tehnice ale noului motor furnizat de Yamaha.

O abordare a cursei este marcată de timpii și ritmul în antrenamentele libere de joi și vineri dimineață, care nu a fost  foarte interesante. În orice caz, distanța cronometrică față de vârf a fost de   10-13 zecimi până la cursa 1 care a avut loc sâmbătă după-amiază. Protagonistul acestei prime curse a fost cu siguranță vântul puternic care a condiționat performanțele destul de puțin. Liderul Luca Lunetta a încercat să scape de pluton în primele etape ale cursei, dar deja la sfârșitul celui de-al treilea din cele 12 tururi programate a fost aspirat în grupul de chasers, inclusiv Hosciuc. A trecut pe locul al cincilea în poziția a treia, a fost penalizat de  aerul murdar dat de slipstream, de asemenea datorită raportului evident scurt pentru performanța cronometrică.

De fapt, Hosciuc a îmbunătîțit cel mai bun timp din calificări în cursa 1 cu peste 7 zecimi, ceea ce a afectat performanțele rapoartelor studiate. Probabil, de asemenea, vântul în favoarea liniei lungi drepte a finisajului a penalizat-o atingând limitatorul de viteză stabilit de 12700 / rpm de prea multe ori.

Poziția finală,locul șapte, apoi locul șase după descalificarea pentru neregulile tehnice ale motocicletei lui  Sciarretta. În clasamentul campionatului, cotele după cursa 1 sunt 42 de puncte, doar 9 puncte de la poziția a doua a lui Filippo Bianchi.

Cursa 2 – pistă umedă. Hosciuc, pentru prima dată în ploaie, cu partea convinsă de Racetech și deja în cursa 3 (Poggio Secco) conduce cursa. De-a lungul cursei (redusă la 11 tururi), Jacopo se confruntă cu capcane cu mare determinare și reușește să facă 8 runde în fruntea cursei, în ciuda atacurilor lui Manuel Margherito și Luca Lunetta.

În ultimul tur, el acumulează un avantaj de aproximativ șapte zecimi. Între curbele “Arrabbiata 1 și 2” încearcă  Lunetta să depășească. Jacopo încearcă să apere la ultima curbă “Bucine” (o curbă lungă de coborâre), dar linia de sosire este încă departe și Jacopo este depășit de  Lunetta care este foarte rapid și ajunge mai întâi la steagul în carouri cu un decalaj de două zecimi. De asemenea, Filippo Bianchi,  încearcă să profite, dar nu reușește . Locul al doilea pentru Jacopo Hosciuc cu cel de-al doilea cel mai bun tur al cursei reprezintă o performanță inedită.

Testul de la  Imola  este programat pentru 9 iunie 2019 ,iar ce de-a treia rundă se desfășoară la sfârșitul aceleiași luni.

 • Photocredit: Academy GP

 

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.

Race Calendar & Standings
 • GP France

  Circuit Paul Ricard, Formula 1

  Organized By: F1 World Championship

  23
  June

 • Robert Kubica

  Williams Mercedes, Formula 1

  #1