More

  Latest Posts

  Piloții vor avea timpii stabiliţi sub steaguri galbene șterşi în Marele Premiu al SUA

  Timpii pe tur setați de piloţii care parcurg un sector cu steag galben dublu al unei piste vor fi șterşi automat începând Marele Premiu al Statelor Unite din acest weekend, într-o mișcare menită să asigure că piloții nu încearcă să stabilească timpi semnificativi pe tur în timp ce sunt afișate steagurile galbene.

  Directorul de curse FIA, Michael Masi, a confirmat mutarea în notele sale de eveniment pentru Marele Premiu al Statelor Unite de pe Circuitul Americilor. Anterior, comisarii erau lăsați să judece dacă piloţii au încetinit sau nu suficient sau dacă au câștigat un avantaj.

  „Orice pilot care trece printr-un sector marcat de steaguri galbene trebuie să reducă viteza semnificativ și să fie pregătit să schimbe direcția sau să oprească”, a scris Masi.

  image 3 12

  „Pentru ca şi comisarii să fie mulțumiți că orice astfel de pilot a respectat aceste cerințe, trebuie să fie clar că nu a încercat să stabilească un timp semnificativ pe tur, din motive practice, oricărui pilot dintr-un sector marcat de steaguri galbene îi va fi șters acel timp pe tur.”

  Mișcarea vine la o cursă după ce Fernando Alonso a scăpat de o penalizare pe grilă în Marele Premiu al Turciei, când a declanșat o investigație automată în segmentul Q1 al calificărilor, stabilind cel mai rapid timp al său în sector, în ciuda faptului că a trecut printr-un sector cu steag galben dublu.

  Comisarii au decis însă că nu este nevoie de nicio măsură suplimentară, având în vedere că era primul tur al sesiunii al lui Alonso, cu timpul în sector îmbunătățit ulterior în tururile următoare, în timp ce au considerat că spaniolul „îndeplinește cerința reducerii semnificative a vitezei după ce s-au afișat steaguri galbene duble”.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

   

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss