Latest Posts

Piloții vor avea timpii stabiliţi sub steaguri galbene șterşi în Marele Premiu al SUA

Vizualizări: 10593

Timpii pe tur setați de piloţii care parcurg un sector cu steag galben dublu al unei piste vor fi șterşi automat începând Marele Premiu al Statelor Unite din acest weekend, într-o mișcare menită să asigure că piloții nu încearcă să stabilească timpi semnificativi pe tur în timp ce sunt afișate steagurile galbene.

Directorul de curse FIA, Michael Masi, a confirmat mutarea în notele sale de eveniment pentru Marele Premiu al Statelor Unite de pe Circuitul Americilor. Anterior, comisarii erau lăsați să judece dacă piloţii au încetinit sau nu suficient sau dacă au câștigat un avantaj.

„Orice pilot care trece printr-un sector marcat de steaguri galbene trebuie să reducă viteza semnificativ și să fie pregătit să schimbe direcția sau să oprească”, a scris Masi.

Piloții vor avea timpii stabiliţi sub steaguri galbene șterşi în Marele Premiu al SUA

„Pentru ca şi comisarii să fie mulțumiți că orice astfel de pilot a respectat aceste cerințe, trebuie să fie clar că nu a încercat să stabilească un timp semnificativ pe tur, din motive practice, oricărui pilot dintr-un sector marcat de steaguri galbene îi va fi șters acel timp pe tur.”

Mișcarea vine la o cursă după ce Fernando Alonso a scăpat de o penalizare pe grilă în Marele Premiu al Turciei, când a declanșat o investigație automată în segmentul Q1 al calificărilor, stabilind cel mai rapid timp al său în sector, în ciuda faptului că a trecut printr-un sector cu steag galben dublu.

Comisarii au decis însă că nu este nevoie de nicio măsură suplimentară, având în vedere că era primul tur al sesiunii al lui Alonso, cu timpul în sector îmbunătățit ulterior în tururile următoare, în timp ce au considerat că spaniolul „îndeplinește cerința reducerii semnificative a vitezei după ce s-au afișat steaguri galbene duble”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

 

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss