More

  Latest Posts

  Piloții Haas reflectă asupra accidentelor din Jeddah, în timp ce echipa a înregistrat primul dublu DNF din 2021

  Duminică s-a dovedit a fi o ză grea pentru echipa Haas, ambii piloți ajungând în bariere în ceea ce a fost o cursă foarte costisitoare – deși, din fericire, Nikita Mazepin și Mick Schumacher au ieșit amândoi nevătămați în urma accidentelor.

  „De speriat”, a fost modul în care Mazepin și-a descris accidentul, în timp ce a lovit spatele lui George Russell la prima repornire, ridicând FW43B în aer înainte ca Haas-ul său să fie aruncat în bariere cu viteză. Dar, în ciuda încetinirii dramatice a lui Russell, Mazepin a văzut momentul ca pe un incident de curse.

  „M-am luptat cu [Lance] Stroll din virajul 2. Virajul 3 este întotdeauna ușor plat și a fost menit să fie pentru ambele mașini. Dar dintr-o dată mașina din față, era George, a frânat, am încercat și eu să frânez, dar nu există nicio modalitate de a opri de la peste 200km/h la zero”, a explicat începătorul, care a putut să iasă fără ajutor după accident, în ciuda impactului considerabil.

  „Uitându-mă la reluare, evident, era o mașină în interior, Russell a încercat el însuși să o evite, dar el a fost ultima mașină, așa că a reacționat și pur și simplu nu l-am putut evita, pentru că pista era atât de îngustă.”

  Haas

  Cât despre celălalt pilot Haas, Schumacher, accidentul său a fost esențial pentru a decide rezultatul cursei, deoarece a scos mai întâi o mașină de siguranță, apoi prima dintre cele două opriri de tip steag roșu. Dar, în ciuda ramificațiilor, totul a început într-un mod mult mai inofensiv pentru german, care a ieșit în virajul 22 fără alte mașini implicate.

  „Am împins un pic prea mult, încercând să intru înapoi în fereastra DRS a lui George [Russell] și am pierdut maşina în virajul 22”, a explicat el cu tristețe. „Ritmul părea să fie acolo, țineam comod pasul cu Williams și cred că asta nu anticipam cu adevărat. Prin urmare, evident am fost foarte motivat – și poate puțin prea mult în acest caz.”

  Cu două accidente considerabile, a fost o seară scumpă pentru Haas – dar directorul lor de echipă, Guenther Steiner, a fost filozofic, în ciuda faptului că echipa a înregistrat primul lor DNF dublu al sezonului. Descriind seara pur și simplu drept „nefericită”, Steiner a fost dornic să aștepte cu nerăbdare Abu Dhabi și sfârșitul a ceea ce a fost un sezon dificil pentru echipă, spunând presei din Arabia Saudită: „Mai rămâne o cursă – și apoi mergem mai departe!”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss