Latest Posts

Piloții Haas reflectă asupra accidentelor din Jeddah, în timp ce echipa a înregistrat primul dublu DNF din 2021

Vizualizări: 10987

Duminică s-a dovedit a fi o ză grea pentru echipa Haas, ambii piloți ajungând în bariere în ceea ce a fost o cursă foarte costisitoare – deși, din fericire, Nikita Mazepin și Mick Schumacher au ieșit amândoi nevătămați în urma accidentelor.

„De speriat”, a fost modul în care Mazepin și-a descris accidentul, în timp ce a lovit spatele lui George Russell la prima repornire, ridicând FW43B în aer înainte ca Haas-ul său să fie aruncat în bariere cu viteză. Dar, în ciuda încetinirii dramatice a lui Russell, Mazepin a văzut momentul ca pe un incident de curse.

„M-am luptat cu [Lance] Stroll din virajul 2. Virajul 3 este întotdeauna ușor plat și a fost menit să fie pentru ambele mașini. Dar dintr-o dată mașina din față, era George, a frânat, am încercat și eu să frânez, dar nu există nicio modalitate de a opri de la peste 200km/h la zero”, a explicat începătorul, care a putut să iasă fără ajutor după accident, în ciuda impactului considerabil.

„Uitându-mă la reluare, evident, era o mașină în interior, Russell a încercat el însuși să o evite, dar el a fost ultima mașină, așa că a reacționat și pur și simplu nu l-am putut evita, pentru că pista era atât de îngustă.”

Piloții Haas reflectă asupra accidentelor din Jeddah, în timp ce echipa a înregistrat primul dublu DNF din 2021

Cât despre celălalt pilot Haas, Schumacher, accidentul său a fost esențial pentru a decide rezultatul cursei, deoarece a scos mai întâi o mașină de siguranță, apoi prima dintre cele două opriri de tip steag roșu. Dar, în ciuda ramificațiilor, totul a început într-un mod mult mai inofensiv pentru german, care a ieșit în virajul 22 fără alte mașini implicate.

„Am împins un pic prea mult, încercând să intru înapoi în fereastra DRS a lui George [Russell] și am pierdut maşina în virajul 22”, a explicat el cu tristețe. „Ritmul părea să fie acolo, țineam comod pasul cu Williams și cred că asta nu anticipam cu adevărat. Prin urmare, evident am fost foarte motivat – și poate puțin prea mult în acest caz.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu două accidente considerabile, a fost o seară scumpă pentru Haas – dar directorul lor de echipă, Guenther Steiner, a fost filozofic, în ciuda faptului că echipa a înregistrat primul lor DNF dublu al sezonului. Descriind seara pur și simplu drept „nefericită”, Steiner a fost dornic să aștepte cu nerăbdare Abu Dhabi și sfârșitul a ceea ce a fost un sezon dificil pentru echipă, spunând presei din Arabia Saudită: „Mai rămâne o cursă – și apoi mergem mai departe!”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss