Piloții GP24, sezonul 2018

2018 a reprezentat debutul unui nou proiect media pentru motorsportul românesc. Este vorba despre GP24.ro, un site ce promovează motorsportul la nivel mondial, dar și național. Dar aici vom vorbi despre o altă latură pe care am reușit să o avem, adică prezența a doi piloți la start sub culorile echipei noastre: Jacopo Hoșciuc și Leonard Borlovan.

Jacopo Hoșciuc

Începem cu mezinul echipei, acesta a concurat în Campionatul Italian de Motociclism Viteză la clasa PreMoto3, motoare de 125 cc. Tânărul român încheie sezonul pe locul 2 la clasa sa, iar rezultatele pe care le-a obținut sunt:

Misano 1-Cursa 1- loc 2, Cursa 2-loc 1

Mugello 1-Cursa 1-loc 3, Cursa 2-loc 2

Imola-victorii în ambele curse

Misano 2-locul 3 în ambele curse

Mugello 2-loc 3 în ambele manșe

Vallelunga-Cursa 1-loc 3, Cursa 2-loc 2

Jacopo a reușit să fie selectat în 2018 la testele Red Bull Rookies Cup, dar din păcate nici acolo nu a reușit să prindă un loc în sezonul 2019 al competiției. Dar în anul ce vine, Jacopo face pasul la un motor în 4 timpi, alături de Academy Gp.

Leonard Borlovan

Leo a concurat anul acesta în Romanian Endurance Series, dar și în etapele 3 și 4 ale Campionatului Național de Autoslalom. În R.E.S, timișoreanul a luat startul la toate cele 4 runde din sezonul 2018, toate cursele ținându-se pe Motorpark România. Prima rundă l-a găsit  pe Leo la bordul unui VW Golf, unde a terminat pe locul 2 alături de Paul Gusti. În runda a doua a făcut  echipaj cu tatăl său pe un Peugeot 106, dar din păcate au fost nevoiți să declare forfait. Pentru următoarele două etape din sezon, acesta a avut la dispoziție două noi mașini, Ford Escort RS Cosworth și Subaru Impreza. Debutul său cu Fordul avea să aibă loc în runda a treia, dar chiar cu o zi înainte de start, mașina a cedat, Leo nemaiputând lua startul. Ultima rundă aducea debutul cu Subaru. El a condus în prima cursă timp de 6 tururi, dar el ratează punctul de frânare și se retrage la boxe cu probleme tehnice, el nereușind să ia startul în cursa a doua din ultima etapă din R.E.S. Chiar dacă a avut un sezon de uitat în anduranță, Leo termină vicecampion la Autoslalom, clasa 1 la bordul a două mașini, Peugeot 106 și Ford Fiesta. În prima etapă la Brăila cu Ford, a reușit să facă dubla la Clasa 1, iar la Arad cu Peugeot locul 2 în ambele etape.

Cam așa s-au prezentat piloții GP24 în 2018. Anul ce vine aduce întăriri în echipa noastră la capitolul piloți. Este vorba aici despre campionul național la Rally2, Cristi Sugar, dar și de un alt campion, Romain Gilles, învingător în 2018 la clasa 12 în Campionatul Național de Raliuri. Dacă se va realiza, poate și redactorii de aici vor lua startul și ei în 2019 la competiții :).

Noi le urăm mult succes piloților noștri, iar pe tot parcursul sezonului 2019, echipa GP24 va fi alături de ei, oferindu-vă cele mai noi informații despre aceștia!

 

 

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.

Race Calendar & Standings
 • GP Monaco

  Monte Carlo, Formula 1

  Organized By: F1 World Championship

  26
  May

 • GP Canada

  Circuit Gilles Villeneuve, Formula 1

  Organized By: F1 World Championship

  09
  June

 • GP France

  Circuit Paul Ricard, Formula 1

  Organized By: F1 World Championship

  23
  June