GP24 Media

LATEST POSTS

Piloții din Formula 1 spun că penalizările ar trebui să fie date cu grijă

Vizualizări: 21704

Piloții din F1 îl îndeamnă pe directorul de cursă, Michael Masi, să se asigure că punctele de penalizare sunt date doar pentru incidente periculoase. Subiectul legat de penalizări, a revenit în lumină, în urma incidentului cu Lewis Hamilton, care aproape că a ajuns la 10 puncte în GP-ul Rusiei, lasandu-l foarte aproape de interzicerea de a concura.

Mai mulți piloți au dorit să își exprime îngrijorarea, deoarece ei cred că penalizările sunt împărțite mult prea ușor, pentru incidente minore. Niciun pilot din F1, nu a ajuns la maximul de 12, fiind posibilă suspendarea, dar Romain Grosjean și Daniil Kvyat, sunt foarte aproape, ambii cumulând 10 puncte, pe la începutul carierei.

Grosjean admite faptul că posibilitatea suspendării l-a făcut să fie mai prudent, dar în același timp, se întreabă dacă, nu cumva, unele din aceste penalizări sunt nemeritate: „Am fost penalizat pentru blocare- nu știu a cui- în sesiunea de calificări din Bahrain, din 2018, mi-am amintit exemplul acesta. De două ori pe radio nu mi s-a comunicat exact dacă vine cineva sau nu. Nu e ca și cum aș fi făcut-o intenționat.”

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

„Când esti aproape de 12 puncte, ai grijă la absolut orice. Sigur că blocarea cuiva în calificări, sau faptul că ai viteză prea mare pe linia boxelor, sau ingorand din greșeală un steag galben, atrag câte două puncte. Deci se adună foarte repede. De asemenea, poate avea loc un incident în cursă.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Deci da, când ai multe puncte adunate, trebuie să fii atent. Și nu ești la fel, când conduci cu o astfel de presiune, pe tine.”

Daniil Kvyat spune că „nu e confortabil” să ajungi la 10 puncte pe superlicenta. El a ajuns în situația asta în 2017 și a fost înlocuit în echipă, la scurt timp, după. „Mă aflam la o distanță foarte mică de suspendare. Nu mă simțeam prea bine atunci, ca să fiu sincer.”

„Cred că unele dintre puncte sunt bine justificate. Când ai un stil periculos de pilotat, îi pui pe alții în situații riscante. Dar alte penalizări nu au nicio logică. Deci cred, sincer, că sistemul ar trebui revizuit.”

„Nu știu exact ce s-a întâmplat la Sochi, cu Lewis- cum justifică faptul că unii piloți rămân cu penalizările și alții nu, pentru că am avut aceeași situație în Spania, cu steagul albastru, ceea ce nu era neapărat o încălcare a regulamentului, care să fi pus pe cineva în pericol. Dar tot am primit puncte. Aș putea să spun că merit să-mi fie retrase.”

Hamilton a fost penalizat pentru două start-uri greșite, de la ieșirea de pe linia boxelor, în Sochi. Kvyat își amintește că nu a înțeles decizia britanicului de a pleca de acolo.

„Ai viteza mare acolo, în primul rând, cam 250km/h, deci nu e un loc potrivit. Am fost surprins. Știam că nu e chiar permis.”

Kvyat a ridicat la fileu problema penalizărilor pe superlicenta la ședința cu piloții: „Consider că trebuie analizat și revizuit. Dacă primești puncte pentru că ai provocat o coliziune periculoasă, s-au ai făcut o manevră riscantă, atunci e justificat. Dar neatenția la steagul albastru, și alte prostii de genul, nu ar trebui să fie incluse în aceeași categorie. Nu e ca la taxi. Trebuie să fim lăsați să împingem limitele.”

Lando Norris spune că discuția dintre piloți și Michael Masi a mai lămurit lucrurile: „Înțelegem mai bine, și noi, și sper că și oficialii, ce merită să fie penalizat și ce nu. Sunt unele incidente pentru care nu ar trebui să existe penalizări. Ar trebui să fie doar pentru aspecte periculoase sau care periclitează siguranța. Nu pentru câte o chestie minoră care i se poate întâmpla oricui. Cred că s-a mai clarificat situația, dar vom vedea în viitor, când oamenii vor fi penalizați din nou.”

Michael Massi nu a vrut să facă o declarație cu privire la discuția cu piloții: „Aceste discuții sunt între mine, piloți și directorii de echipe. Vom continua să avem astfel de ședințe, într-un mediu sigur și privat, și nu voi vorbi despre ele.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES