More

  Latest Posts

  Piloții din F1 nu mai pot purta tricori pe podium în urma protestului lui Hamilton

  FIA a anunțat o nouă schimbare în ceea ce privește regulile urmate de piloți după cursă, în urma gestului lui Lewis Hamilton, de a purta un tricou, menit atraga atenția asupra cazului americancei Breonna Taylor. În etapa precedentă din Mugello, Hamilton a purtat o bluză pe care scria „Arrest the cops who killed Breonna Taylor”, în timpul ceremoniei podiumului și a interviurilor.

  Taylor a fost împușcată de mai multe ori și ucisă de polițiști, în propria casă din Kentucky, în martie. Cazul a fost evidențiat în cadrul protestelor la nivel mondial anti-rasism și a mișcării Black Lives Matter, Hamilton fiind un puternic suporter.

  Lewis Hamilton-instagram

  Pilotul Mercedes a afirmat joi faptul se aștepta la noi reguli care interzică astfel de fapte, în urma reprezentației din Mugello.

  „S-au scris multe reguli special pentru mine, în toți acești ani, dar asta nu m-a oprit. O continui lucrez cu F1 și cu FIA ca asigur mesajul afișat este adecvat.”

  Protestul de dinaintea cursei va continua și în etapele următoare. Procedura este aceeași și continuă includă tricourile negre cu „end racism”, care la Mugello au fost înlocuite de Hamilton cu cel cu Breonna Taylor.

  Condițiile date piloților s-au schimbat puțin înaintea GP-ului Rusiei. Până acum, a existat o listă de gesturi sugerate cum ar fi statul în genunchi, sau alte gesturi cu mâinile și „orice ar mai simții trebuie facă”. Această ultimă posibilitate, a fost ștearsă de pe listă pentru etapa de la Sochi.

  Comunicatul reprezentanților oficiali FIA sună astfel:

  „Pe întreagă durată a ceremoniei podiumului și a interviurilor de după cursă, piloții de pe locurile 1, 2 și 3, trebuie rămână în costumul special de pilot, închis până la gât, nu deschis până la talie. Se include și masca medicinală sau cea a echipei.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss