GP24 Media

LATEST POSTS

Piloții din F1 nu mai pot purta tricori pe podium în urma protestului lui Hamilton

Vizualizări: 9070

FIA a anunțat o nouă schimbare în ceea ce privește regulile urmate de piloți după cursă, în urma gestului lui Lewis Hamilton, de a purta un tricou, menit atraga atenția asupra cazului americancei Breonna Taylor. În etapa precedentă din Mugello, Hamilton a purtat o bluză pe care scria „Arrest the cops who killed Breonna Taylor”, în timpul ceremoniei podiumului și a interviurilor.

Taylor a fost împușcată de mai multe ori și ucisă de polițiști, în propria casă din Kentucky, în martie. Cazul a fost evidențiat în cadrul protestelor la nivel mondial anti-rasism și a mișcării Black Lives Matter, Hamilton fiind un puternic suporter.

Piloții din F1 nu mai pot purta tricori pe podium în urma protestului lui Hamilton
Lewis Hamilton-instagram

Pilotul Mercedes a afirmat joi faptul se aștepta la noi reguli care interzică astfel de fapte, în urma reprezentației din Mugello.

„S-au scris multe reguli special pentru mine, în toți acești ani, dar asta nu m-a oprit. O continui lucrez cu F1 și cu FIA ca asigur mesajul afișat este adecvat.”

Protestul de dinaintea cursei va continua și în etapele următoare. Procedura este aceeași și continuă includă tricourile negre cu „end racism”, care la Mugello au fost înlocuite de Hamilton cu cel cu Breonna Taylor.

Condițiile date piloților s-au schimbat puțin înaintea GP-ului Rusiei. Până acum, a existat o listă de gesturi sugerate cum ar fi statul în genunchi, sau alte gesturi cu mâinile și „orice ar mai simții trebuie facă”. Această ultimă posibilitate, a fost ștearsă de pe listă pentru etapa de la Sochi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Piloții din F1 nu mai pot purta tricori pe podium în urma protestului lui Hamilton

Comunicatul reprezentanților oficiali FIA sună astfel:

„Pe întreagă durată a ceremoniei podiumului și a interviurilor de după cursă, piloții de pe locurile 1, 2 și 3, trebuie rămână în costumul special de pilot, închis până la gât, nu deschis până la talie. Se include și masca medicinală sau cea a echipei.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES