Latest Posts

Piloții de F1 au cerut FIA să curețe primul viraj de la Miami.

Vizualizări: 12017

Carlos Sainz, de la Scuderia Ferrari, a declarat că piloții de Formula 1 au cerut FIA să curețe primul viraj de pe circuitul Marelui Premiu de la Miami pentru a reduce riscul unui accident la start.

Mulți dintre piloții care participă la prima cursă de F1 din acest weekend de pe Miami International Autodrome au criticat în mod semnificativ aderența scăzută a noului circuit în afara liniei de start.

În cea de-a doua sesiune de antrenamente a evenimentului, Sergio Perez și Sebastian Vettel s-au rotit în incidente separate în timp ce depășeau și, respectiv, erau depășiți de alte mașini, iar în timpul antrenamentelor au avut loc trei accidente care au provocat steagul roșu și greșeli pe tot parcursul calificărilor. Piloții au pus această situație pe seama unei lipse considerabile de aderență departe de linia de rulare cauciucată, care, în orice caz, va fi redusă pentru cursa de duminică, după ploaia de peste noapte din Miami.

FIA, Miami

Dar Carlos Sainz, care va pleca al doilea pe grila de start, alături de coechipierul său de la Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, spune că „în afara liniei se simte ca și cum ar fi umedă” în virajul 1, astfel că piloții au cerut FIA să se asigure că pe circuit nu mai există resturi de mizerie în acea parte a pistei atunci când se vor îndrepta în masă spre ea la startul cursei.

„La start ar putea fi foarte complicat pe linia interioară și pe linia exterioară a virajului 1”, a declarat Carlos Sainz în conferința de presă de după calificări. „Am cerut FIA să se asigure că pista este cât mai curată posibil pentru acel start, deoarece am putea vedea greșeli venite din partea unor piloți care chiar nu au nicio vină pentru asta”.

„Pentru că este practic ca și cum ai conduce pe o linie uscată și în afara liniei se simte ca și cum ar fi umedă – așa că avem nevoie de un pic de ajutor acolo din partea direcției de cursă pentru a ne ajuta”. Se înțelege că, deși FIA recunoaște cererea piloților de a curăța virajul 1, nu intenționează să efectueze nicio acțiune suplimentară de măturare sau curățare a pistei, deoarece întregul circuit este măturat înainte de fiecare nouă sesiune.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

FIA, Miami

Carlos Sainz a fost întrebat, de asemenea, ce părere are despre provocările legate de depășiri pe circuitul de la Miami, care are mai multe linii drepte lungi și trei zone DRS. În timp ce Carlos Sainz crede că „depășirile sunt posibile cu toate aceste trei linii drepte lungi”, el este îngrijorat că aderența în afara liniei îi va descuraja pe piloți să încerce manevrele pe muchie de cuțit.

„Toți piloții s-au plâns de lipsa de aderență care există în afara liniei”, a continuat Carlos Sainz. „Așadar, dacă vrei să faci o depășire, trebuie să o faci destul de devreme în timpul frânării. În caz contrar, mă străduiesc să ne vedem făcând mișcări târzii sau plonjări din spate, pentru că este foarte puțină aderență”.

Ieșirea de la boxe de la Miami, care intră în virajul 2, ar putea deveni un factor cheie în cursa de duminică, deoarece piloții vor încerca să ia o linie cu aderență redusă cu pneuri reci, putând concura cu alte mașini roată la roată.

FIA, Miami

Pierre Gasly a primit un avertisment cu steagul alb-negru pentru că a depășit pentru scurt timp linia de ieșire de la boxe înaintea lui Carlos Sainz, care se apropia la jumătatea FP3, dar se pare că a făcut o greșeală de judecată în timp ce a evaluat poziția pilotul de la Scuderia Ferrari, în loc să alunece în timp ce împingea la viteză maximă.

Șeful departamentului de performanță al vehiculelor de la Williams Racing, Dave Robson, a declarat că piloții aflați în spatele plutonului vor trebui să „accepte lipsa de aderență” în afara liniei de start în încercarea de a câștiga teren. Dar a sugerat că lipsa de aderență la ieșirea de la boxe „va fi interesantă”. „Cu mașinile care ies de la boxe, este complicat dacă ești în lupta cu o altă mașină. Toată acea zonă va da naștere unor lupte interesante de tip roată la roată”, a spus Robson.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss