Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Pierre Gasly în frunte la Silverstone

  Pierre Gasly s-a strecurat și a terminat în frunte prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii de la Silverstone.

  Am avut parte de o sesiune de antrenamente relativ liniștită astăzi la Silverstone. Am avut puțin soare, câteva picături de ploaie și mici accidente care au reușit să ofere un pic de caracter unei sesiuni relativ insipide în cadrul unui weekend care din fericire se va repeta și pentru următorii cinci ani pe pista din Northamptonshire.

  În această primă sesiune, cum era și de așteptat, tabelele de timpi au fost dominate de cele două mașini Mercedes aproape în permanență. Echipa bazată la Brackley pare să își fi păstrat o bună parte din avantajul față de rivali și cei doi piloți argintii s-au așezat confortabil în primele două poziții pe tabelă până spre finalul sesiunii. Valtteri Bottas a fost cel care s-a bucurat de prima poziție în această dimineață, dar, timpii săi au fost depuși pe pneurile cele mai moi din oferta celor de la Pirelli pentru acest weekend, în timp ce Lewis Hamilton a mers mai mult pe pneurile medii.

  Condițiile tipice de la Silverstone au dus și la câteva escapade de pe circuit, printre cei afectață găsindu-se nume precum Lewis Hamilton și Max Verstappen, dar, chiar înainte ca ploaia slabă să lovească circuitul, Romain Grosjean a reușit să derapeze în condiții normale pe linia boxelor pe când ieșea pe circuit, distrugându-și practic aripa față. Un moment de clasa de amatori pentru pilotul Francez care a avut parte de nu mai puțin de trei derapaje în această sesiune.

  Kimi Raikkonen a fost forțat să oprească pe circuit, mașina sa oprindu-se, fapt ce a forțat și fluturarea steagului roșu. Monopostul său Alfa Romeo a suferit de o problemă la motor, echipa admițând ulterior că acesta trebuie schimbat, sesiunea Finlandezului fiind efectiv încheiată.

  Finalul sesiunii însă a adus o schimbare, cele două monoposturi Red Bull au început să facă din nou tururi rapide, iar în urma unui tur bun al lui Max Verstappen care l-a văzut pe acesta interpunându-se între Lewis și Valtteri, Pierre Gasly a depus și el un timp foarte rapid furând practic prima poziție în această sesiune.

  La final, timpul lui Pierre a fost de 1m27.173s cu 4 zecimi și jumătate mai rapid decât Bottas și cu mai bine de o secundă mai rapid decât timpii ambilor piloților Ferrari. Timpul lui Max a fost suficient pentru P3 iar favoritul de acasă, Lewis Hamilton a terminat pe patru, cu un timp la 9 zecimi față de lider dar depus pe gumele de compoziție medie și în condiții complet diferite.

  Cele două monoposturi Ferrari au terminat sesiunea pe 5 și pe 6, urmați de cei doi piloți Renault, Nico Hulkenberg și Daniel Ricciardo. Top 10-ul a fost completat de Alexander Albon pentru Toro Rosso și Carlos Sainz Jr. pentru Mclaren.

  Formula 1 revine tot astăzi cu cea de-a doua sesiune de antrenamente libere la ora 16:00

  Foto-credit: Aston Martin Red Bull Racing F1  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss