More

  Latest Posts

  Pierre Gasly în frunte la Silverstone

  Pierre Gasly s-a strecurat și a terminat în frunte prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii de la Silverstone.

  Am avut parte de o sesiune de antrenamente relativ liniștită astăzi la Silverstone. Am avut puțin soare, câteva picături de ploaie și mici accidente care au reușit să ofere un pic de caracter unei sesiuni relativ insipide în cadrul unui weekend care din fericire se va repeta și pentru următorii cinci ani pe pista din Northamptonshire.

  În această primă sesiune, cum era și de așteptat, tabelele de timpi au fost dominate de cele două mașini Mercedes aproape în permanență. Echipa bazată la Brackley pare să își fi păstrat o bună parte din avantajul față de rivali și cei doi piloți argintii s-au așezat confortabil în primele două poziții pe tabelă până spre finalul sesiunii. Valtteri Bottas a fost cel care s-a bucurat de prima poziție în această dimineață, dar, timpii săi au fost depuși pe pneurile cele mai moi din oferta celor de la Pirelli pentru acest weekend, în timp ce Lewis Hamilton a mers mai mult pe pneurile medii.

  Condițiile tipice de la Silverstone au dus și la câteva escapade de pe circuit, printre cei afectață găsindu-se nume precum Lewis Hamilton și Max Verstappen, dar, chiar înainte ca ploaia slabă să lovească circuitul, Romain Grosjean a reușit să derapeze în condiții normale pe linia boxelor pe când ieșea pe circuit, distrugându-și practic aripa față. Un moment de clasa de amatori pentru pilotul Francez care a avut parte de nu mai puțin de trei derapaje în această sesiune.

  Kimi Raikkonen a fost forțat să oprească pe circuit, mașina sa oprindu-se, fapt ce a forțat și fluturarea steagului roșu. Monopostul său Alfa Romeo a suferit de o problemă la motor, echipa admițând ulterior că acesta trebuie schimbat, sesiunea Finlandezului fiind efectiv încheiată.

  Finalul sesiunii însă a adus o schimbare, cele două monoposturi Red Bull au început să facă din nou tururi rapide, iar în urma unui tur bun al lui Max Verstappen care l-a văzut pe acesta interpunându-se între Lewis și Valtteri, Pierre Gasly a depus și el un timp foarte rapid furând practic prima poziție în această sesiune.

  La final, timpul lui Pierre a fost de 1m27.173s cu 4 zecimi și jumătate mai rapid decât Bottas și cu mai bine de o secundă mai rapid decât timpii ambilor piloților Ferrari. Timpul lui Max a fost suficient pentru P3 iar favoritul de acasă, Lewis Hamilton a terminat pe patru, cu un timp la 9 zecimi față de lider dar depus pe gumele de compoziție medie și în condiții complet diferite.

  Cele două monoposturi Ferrari au terminat sesiunea pe 5 și pe 6, urmați de cei doi piloți Renault, Nico Hulkenberg și Daniel Ricciardo. Top 10-ul a fost completat de Alexander Albon pentru Toro Rosso și Carlos Sainz Jr. pentru Mclaren.

  Formula 1 revine tot astăzi cu cea de-a doua sesiune de antrenamente libere la ora 16:00

  Foto-credit: Aston Martin Red Bull Racing F1

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss