More

  Latest Posts

  Pierre Gasly ar putea semna cu Alpine din 2022

  Venit după cel mai bun sezon din întreaga sa carieră, Pierre Gasly ar putea ajunge începând cu 2022 la Alpine. Actualmente, francezul evoluează pentru al doilea sezon consecutiv la Alpha Tauri, echipă alături de care a obținut primul succes de grand prix, la Monza.

  Pierre Gasly se află în ultimul său an de contract cu Alpha Tauri, dar, situația sa contractuală nu este una prea facilă. Chiar dacă contractul său va expira la final de 2021, el va rămâne pilot al programului Red Bull. Acest statut s-ar putea schimba în mod definitiv doar dacă o altă echipă plătește o clauză stabilit de gruparea austriacă.

  Interesul celor de la Alpine nu este de dată recentă, dar momentul oportun nu s-a ivit. De altfel, gruparea franceză va miza pe serviciile lui Fernando Alonso și Esteban Ocon. Dacă situația lui Alonso este una stabilă, spaniolul având contract pentru următoarele două sezoane, Ocon nu are vreun angajament pentru 2022.

  Astfel, dacă Ocon nu va performa după standardele dorite de Alpine, Gasly ar putea semna cu gruparea franceză. De altfel, zvonuri puternice din paddock susțin că discuțiile dintre cele două părți au fost inițiate deja, iar Gasly ar putea deveni pilot Alpine începând cu 2022.

  Pierre Gasly a debutat în Formula 1 în 2018 alături de Toro Rosso, actuala Alpha Tauri. După un sezon în care a impresionat asistența, el a făcut pasul la Red Bull Racing. Din nefericire, presiunea de a concura la o echipă de top și-a spus cuvântul, iar Gasly a revenit la Alpha Tauri după pauza de vară din 2019.

  Revenit la echipa italiană, Gasly a făcut un 2020 formidabil, cu clasări constante în puncte, cea mai bună evoluție fiind fără îndoială cea de la Monza, acolo unde a obținut o victorie nesperată. În 2021, el va rămâne la Alpha Tauri și va face echipă cu debutantul Yuki Tsunoda.

  Cu Pierre Gasly și Alpha Tauri ne vom reîntâlni duminică, cu prilejul primei etape al noului sezon, Marele Premiu al Bahrainului.

  Sursa: GP Blog

  Photocredit: GP Blog


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss