More

  Latest Posts

  Picturi istorice pentru 911 RSR

  Anul acesta cei de la Porsche sărbătoresc 70 de ani de la producerea primului automobil ce avea să poarte emblema mărcii din Stuttgart. În 1948 Ferry Porsche prezenta lumii întregi Porsche No.1 Type 356, geneza! De atunci și până în prezent compania a construit un șir întreg de modele sport care i-au făcut cunoscut numele pe întreg mapamondul.

  De asemenea, motorsportul a fost întotdeauna o parte foarte importantă din filozofia Porsche, în anduranță și în special la Le Mans băieții din Stuttgart s-au prezentat mereu cu modele excepționale, unele dintre acestea ajunse adevărate legende ale circuitului.

  Cu ocazia împlinirii acestor 70 de ani de producție neîntreruptă și performanțe la cel mai înalt nivel, aceștia se vor prezenta la Le Mans cu patru modele 911 RSR de ultimă generație, două dintre acestea vor avea picturi cu totul speciale care ne readuc în memorie unele dintre cele mai faimoase modele ale producătorului din Zuffenhausen.

  Mașina #91 la volanul căreia se va afla tripleta Lietz/Bruni/Makowiecki o să ruleze cu o pictură asemeni modelelor 956/962C care au spulberat concurența în anii `80, perioadă în care Rothmans era principalul sponsor al mașinilor nemțești de uzină.

  956 și al său costum Rothmans intrat în istorie

   

  Modelul #92 pe de altă parte, cu Etre/Christensen/Vanthoor la volan, este reîncarnarea lui 917/20, faimosul “Pink pig”. La startul întrecerii din 1971 Porsche alinia un șasiu 917 cu totul aparte ce se dorea a fii următorul pas în evoluția mașinii care adusese prima victorie a mărcii în faimoasa cursă de 24 de ore cu un an în urmă. Chiar dacă mașina nu a reușit să termine cursa rămâne în continuare un model semnificativ atât pentru Porsche cât și pentru Le Mans și una dintre cele mai fotografiate mașini de cursă din istorie.

  Chiar dacă nu a adus victoria acasă Pentru Porsche, porcușorul este în continuare unul dintre cele mai cunoscute prototipuri ce au rulat la Le Mans

   

  Luați-vă pastilele de inimă din timp căci anul ăsta GTE-Pro vine cu o concurență ucigătoare!

  Sursa: Porsche Motorsport

  Photocredit: Porsche Motorsport, Wheelsage


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss