Latest Posts

Picturi istorice pentru 911 RSR

Vizualizări: 36056

Anul acesta cei de la Porsche sărbătoresc 70 de ani de la producerea primului automobil ce avea să poarte emblema mărcii din Stuttgart. În 1948 Ferry Porsche prezenta lumii întregi Porsche No.1 Type 356, geneza! De atunci și până în prezent compania a construit un șir întreg de modele sport care i-au făcut cunoscut numele pe întreg mapamondul.

De asemenea, motorsportul a fost întotdeauna o parte foarte importantă din filozofia Porsche, în anduranță și în special la Le Mans băieții din Stuttgart s-au prezentat mereu cu modele excepționale, unele dintre acestea ajunse adevărate legende ale circuitului.

Cu ocazia împlinirii acestor 70 de ani de producție neîntreruptă și performanțe la cel mai înalt nivel, aceștia se vor prezenta la Le Mans cu patru modele 911 RSR de ultimă generație, două dintre acestea vor avea picturi cu totul speciale care ne readuc în memorie unele dintre cele mai faimoase modele ale producătorului din Zuffenhausen.

Mașina #91 la volanul căreia se va afla tripleta Lietz/Bruni/Makowiecki o să ruleze cu o pictură asemeni modelelor 956/962C care au spulberat concurența în anii `80, perioadă în care Rothmans era principalul sponsor al mașinilor nemțești de uzină.

Picturi istorice pentru 911 RSR
956 și al său costum Rothmans intrat în istorie

Picturi istorice pentru 911 RSR

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Picturi istorice pentru 911 RSRModelul #92 pe de altă parte, cu Etre/Christensen/Vanthoor la volan, este reîncarnarea lui 917/20, faimosul “Pink pig”. La startul întrecerii din 1971 Porsche alinia un șasiu 917 cu totul aparte ce se dorea a fii următorul pas în evoluția mașinii care adusese prima victorie a mărcii în faimoasa cursă de 24 de ore cu un an în urmă. Chiar dacă mașina nu a reușit să termine cursa rămâne în continuare un model semnificativ atât pentru Porsche cât și pentru Le Mans și una dintre cele mai fotografiate mașini de cursă din istorie.

Picturi istorice pentru 911 RSR
Chiar dacă nu a adus victoria acasă Pentru Porsche, porcușorul este în continuare unul dintre cele mai cunoscute prototipuri ce au rulat la Le Mans

Picturi istorice pentru 911 RSR

 

Picturi istorice pentru 911 RSRLuați-vă pastilele de inimă din timp căci anul ăsta GTE-Pro vine cu o concurență ucigătoare!

Sursa: Porsche Motorsport
Photocredit: Porsche Motorsport, Wheelsage
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Porsche Motorsport

Latest Posts

Don't Miss