Latest Posts

Piastri îl învinge pe Norris: McLaren face senzație în calificări

Vizualizări: 9566

Oscar Piastri îl învinge pe Lando Norris în calificările de Formula 1 din Japonia și este chiar supărat pe performanța sa din Q3: Al doilea tur a fost un dezastru.

Weekendul de Formula 1 din Japonia a fost până acum o demonstrație pentru Max Verstappen, care a obținut un avans de peste jumătate de secundă față de restul piloților cu o performanță de calificare excepțional de dominantă, chiar și pentru standardele sale. Dar, în spatele olandezului, sâmbăta F1 de la Suzuka cunoaște un câștigător mai presus de toate: McLaren.

Echipa din Woking a arătat deja în cea de-a treia sesiune de antrenamente spre ce se îndreaptă, iar în calificări Oscar Piastri și Lando Norris au reușit să sublinieze încă o dată acest lucru. Australianul a provocat o mică surpriză: Piastri l-a învins pe coechipierul său în lupta pentru P2 și pornește astfel de pe prima linie a grilei de start pentru prima dată în cariera sa în Formula 1.

Piastri

Piastri e supărat în ciuda P2: al doilea tur din Q3 a fost praf

Performanța a fost senzațională, mai ales că în acest weekend Piastri a fost pentru prima dată nu doar în Formula 1, ci și în cariera sa de pilot, la Suzuka, iar vineri încă a avut dificultăți cu circuitul solicitant. “Încă mai lucram în calificări pentru a dezvolta un feeling natural și pentru a găsi aderența”, a explicat Piastri.

Piastri a câștigat două zecimi în prima secțiune a pistei, dar a pierdut din nou acest timp în sectorul doi. Acest lucru nu a avut niciun efect asupra rezultatului, deoarece primul său tur de circuit a fost deja suficient de rapid pentru a-l ține la distanță pe Norris. Nici britanicul nu s-a putut îmbunătăți. Așadar, prima cursă a fost decisivă, iar la final, cu un decalaj de 0,035 secunde, a fost la doar câțiva centimetri în spatele lui Piastri.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Norris nu știa cum să își evalueze performanța. În timpul interviului televizat imediat după terminarea calificărilor, el a spus totuși: “Sunt destul de mulțumit de tururile mele”. În conferința de presă ulterioară, însă, a relativizat oarecum această afirmație: “Aș spune că nu au fost poate cele mai bune tururi ale mele”.

Piastri

Șansă împotriva lui Red Bull? Piastri promite un atac

Piastri și-a anunțat intenția de a ataca în cursă și de a-l ataca direct pe Verstappen la start. Este probabil singura șansă realistă de a face ceva împotriva câștigătorului de anul trecut. Verstappen a fost și vineri o forță de luat în seamă pe cursă lungă. Oricum, Red Bull rulează de obicei mai bine în cursă decât pe un tur.

“Dacă el conduce în virajul 2, atunci nu putem face prea multe”, a recunoscut Norris, apoi i-a glumit coechipierului său: “Dacă vrei să-l imiți pe Senna împotriva lui Prost în virajul 1, atunci ar fi foarte plăcut pentru mine”. În 1990, cei doi rivali din campionatul mondial de atunci, care au început cursa unul lângă celălalt de pe prima linie a grilei de start, s-au ciocnit în virajul 1.

Dar, în afară de un atac la start, McLaren nu poate face mare lucru împotriva RB19. În schimb, în spatele acestuia, cei doi consideră că au o șansă bună. “Am fost puternici tot weekendul. Atât în calificări, cât și cu mult combustibil”, a mizat Norris pe ritmul de cursă al MCL60.

Totuși, nu se așteaptă la o cursă ușoară spre podium. Pista este prea solicitantă pentru pneuri pentru asta. “Va fi o cursă foarte diferită de cea de la Silverstone, pentru că vom vedea mai multe opriri și asta crește probabilitatea de a face greșeli”, a comparat Piastri cursa cu cea de la GP-ul Marii Britanii, când poziția de start a fost similară. “Aici este un adevărat test pentru a vedea cât de bine te poți descurca cu pneurile și nu este atât de ușor.

F1, JaponiaCând și unde să urmărești Marele Premiu al Statului Singapore în acest weekend:

  • Duminica 24.09.2023, 08:00 – 10:00, Cursa
    F1TVPro, Digisport 1 (Reluare 20:30 – 22:00 Digisport 2), Orange Sport 3 (Reluare 10:30 – 12:30 Orange Sport 4) Prima Sport 1

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Piastri
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss