More

  Latest Posts

  Peugeot plănuiește teste cu 9X8 înainte de cursa WEC la Fuji.

  Peugeot plănuiește să mai testeze cel puțin încă o dată cu hypercarul 9X8 Le Mans înainte de următoarea etapă a Campionatului Mondial de Anduranță, care va avea loc la Fuji, în septembrie.

  Programul de dezvoltare pentru o mașină care și-a făcut debutul în WEC la Monza la începutul acestei luni cuprinde „cel puțin unul, dacă nu două teste înainte de Fuji”, înaintea rundei japoneze a campionatului din 11 septembrie, potrivit directorului tehnic al Peugeot Sport LMH, Olivier Jansonnie. „Ne continuăm planul de testare, continuăm în același ritm ca până acum, cu un test cam la fiecare patru săptămâni, așa că trebuie doar să numărăm săptămânile”, a explicat el. „Dezvoltarea continuă”.

  Peugeot nu este limitată în ceea ce privește numărul de teste pe care le poate face cu 9X8, deoarece este sezonul de debut al mașinii. Restricțiile intră în vigoare doar în al doilea sezon al unui producător în LMH: sunt permise maximum 20 de zile cu mașina. Singura restricție impusă unui nou venit este că nu poate testa pe un circuit vizitat de campionat în cele 30 de zile dinaintea unei curse pe acel loc. Jansonnie a explicat că testele vor fi efectuate cu mașina de dezvoltare, mai degrabă decât cu cele două șasiuri care au concurat la Monza.

  Peugeot, 9x8

  Testul 9X8 a acumulat 15.000 km de rulare între prima cursă pe un circuit de curse propriu-zis la Aragon, în ianuarie, și debutul WEC al producătorului la Monza. Cele două mașini de curse care au rulat pentru prima dată la un shakedown înainte de Monza au rămas în Europa. Ele nu au plecat în Japonia ca parte a pachetului de transport maritim al WEC în săptămâna de după Monza și vor fi în schimb transportate cu avionul pentru cele 6 ore de la Fuji.

  Jansonnie a explicat că a fost „important pentru noi să putem pregăti aceste mașini pentru Fuji” la sediul Peugeot Sport de la Satory, lângă Paris, mai degrabă decât să le pierdem timp de două luni în tranzit. Locația pentru testul sau testele de dinaintea lui Peugeot nu au fost dezvăluite de Jansonnie, în conformitate cu politica obișnuită a producătorului. Testele pentru 9X8 au avut loc până acum la Aragon, pe circuitul Algarve de lângă Portimao, Paul Ricard, Barcelona și Magny-Cours.

  Jansonnie a adăugat că echipa știe că există „loc de îmbunătățire” față de performanța sa de la Monza, când o mașină a abandonat, iar cealaltă a terminat la 25 de tururi în urma Alpine-ului câștigător al cursei. „Sperăm să putem rezolva problemele pe care le-am avut la Monza și probabil că vom găsi unele noi”, a spus el. „Asta face parte din jocul în care suntem implicați, cel puțin până la sfârșitul anului”.

  Peugeot, 9x8

  Pilotul de teste și dezvoltare James Rossiter pare sigur că va continua la Fuji, alături de Loic Duval și Gustavo Menezes, pe mașina cu numărul 94. Britanicul a trecut în linia de start a cursei după ce Kevin Magnussen a ales să revină în Formula 1 cu Haas F1 în martie.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss