Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Peugeot dezvăluie specificațiile motorului pentru Le Mans Hypercar din 2022

  Noul Le Mans Hypercar, cu care Peugeot va intra în World Endurance Championship în 2022, va fi propulsat de un motor V6 de 2,6 litri cu dublu compresor.

  Anunțul a fost făcut împreună cu alte detalii tehnice cheie ale prototipului LMH, care va duce producătorul francez înapoi la Le Mans 24h pentru prima dată din 2011.

  Francois Coudrain, directorul powertrain Peugeot WEC, a declarat: „Arhitectura sistemului de propulsie Peugeot Hybrid4 500kW este rezultatul unui brief extrem de detaliat, modelat de noile reglementări FIA WEC. Am luat în considerare inițial un singur turbo, dar acest lucru ne-ar fi împiedicat să atingem ținta centrului de greutate al motorului nostru. Un bloc V6 twin-turbo oferă cel mai bun compromis între tehnologie, greutate, ambalarea componentelor auxiliare ale motorului, fiabilitate și performanță.”

  Motorul va produce mai mult de 680 CP (500 kW) și va alimenta LMH cu tracțiune integrală, împreună cu un motor-generator de 272 CP (200 kW) pe puntea din față, dezvoltat la sediul Peugeot motorsport de la periferia Parisului. Motorul cu combustie internă de 165 kg alimentează roțile din spate printr-o cutie de viteze secvențială cu șapte trepte, iar motorul electric pe cele din față. Puterea totală a sistemului de propulsie hibrid nu trebuie să depășească 680 CP în niciun moment, cu excepția cazului în care unitatea motor-generator recuperează energi, când este permisă o creștere de trei procente la 700 CP.

  “Unitatea motor-generator va fi echipată cu o transmisie ușoară, de înaltă eficiență, cu o singură viteză și un invertor de ultimă generație pentru a transfera puterea bateriei către motor”, a spus Coudrain. Va avea capacitatea de a utiliza instantaneu toată energia disponibilă în baterie, datorită strategiilor sistemului de gestionare a energiei aparatului propulsor.”

  Bateria de înaltă densitate, de 900 V, a Peugeot este dezvoltată împreună cu Saft, o filială a partenerului Total al Peugeot. Directorul tehnic Saft, Kamen Nechev, a declarat: „Principalul parametru va fi optimizarea modului în care este utilizată energia stocată în baterie. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de un timp de încărcare extrem de scurt, combinat cu celule de stocare de mare capacitate, pentru a forma un pachet care permite livrarea unei puteri maxime cât mai rapid posibil.”

  Bateria va fi amplasată într-o carcasă de carbon în interiorul monococului noului Peugeot, conform reglementărilor LMH. Peugeot anunțase deja că partenerul său aerodinamic pentru proiectul LMH va fi Ligier Automotive. Grupul propulsor va începe testarea în prima jumătate a anului 2021, înainte ca mașina Peugeot LMH să înceapă testarea la sfârșitul anului. Peugeot nu și-a luat încă angajamentul momentului când se va alătura WEC pe parcursul sezonului 2022.

   

  Sursa: Autosport.com

  Photocredit: Autosport.com


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss