Latest Posts

Petrucci se reunește cu Ducati pentru MotoAmerica 2022

Vizualizări: 30851

Dublul câștigător de cursă în MotoGP, Danilo Petrucci, se va alătura MotoAmerica în 2022, după ce și-a pierdut locul la Tech 3 KTM, reaprinzând relația cu Ducati.

Așa cum era de așteptat în pregătirea noului sezon, Petrucci îl va înlocui pe Loris Baz la bordul unei Ducati Panigale V4 R a echipei Warhorse HSBK, în campionatul de 11 runde. Pilotul italian s-a bucurat anterior de o relație fructuoasă cu Ducati în MotoGP în perioada 2015-20, inițial cu Pramac, înainte de a fi promovat la echipa de uzină în 2019. În acel timp, Petrucci a obținut două victorii în curse, inclusiv un triumf primar pe gazonul său, la Mugello.

Trecerea sa la KTM a durat doar un singur sezon, deoarece a luptat să facă față cu motocicleta Tech 3 RC16, deși a impresionat producătorul austriac câștigând o etapă la debutul său în Raliul Dakar luna trecută. Pentru a-și oferi cele mai bune șanse de succes în MotoAmerica, Petrucci se va muta aproape de baza Warhorse HSBK din Pennsylvania înainte de deschiderea sezonului de la Daytona, în perioada 10-12 martie.

De asemenea, se așteaptă să testeze Panigale V4 R la Portimao săptămâna viitoare alături de pilotii Ducati WSBK, Alvaro Bautista și Michael Ruben Rinaldi. „Sunt atât de fericit că mă întorc la cursa cu Ducati și aș dori să le mulțumesc special tuturor oamenilor Ducati care au făcut posibil acest proiect”, a spus Petrucci. „Am vorbit despre acest proiect cu Eraldo Ferracci (Consilier, Warhorse HSBK Racing Ducati New York) la Circuit of The Americas anul trecut și toată conducerea, începând cu Claudio Domenicali, Gigi Dall’Igna, Paolo Ciabatti și Davide Tardozzi, și au fost cu adevărat fericiți că mă aveau din nou la bord.

„Vreau să continui să mă distrez și să merg cu motocicleta în continuare, așa că am ales acest proiect pentru a face o nouă experiență pe latura umană. Voi trăi în America, acesta este ceva nou și incitant pentru mine, așa că sunt foarte curios și dornic să înceapă.”

Loris Baz

Warhorse HSBK a fost cea mai bună echipă a Ducati în MotoAmerica anul trecut, dându-l pe Baz pe locul patru în campionatul pilotilor, în spatele duoului Yamaha format din Jake Gagne și Mathew Scholtz și a lui Cameron Petersen de la Suzuki. Baz a revenit la WSBK anul acesta cu echipa satelit BMW Bonovo, permițându-i lui Petrucci să facă trecerea la MotoAmerica.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Obiectivul nostru este să revenim la cel mai înalt nivel al curselor rutiere naționale din SUA în cel mai competitiv mod”, a declarat Jason Chinnock, CEO, Ducati America de Nord. „Între un pilot incredibil de talentat, echipa experimentată de la Warhorse HSBK Racing Ducati New York și sprijinul colegilor noștri de la Ducati Corse, suntem încrezători că vom oferi un sezon interesant atât pentru fanii noștri Ducati, cât și pentru comunitatea de motociclism sportiv.”

  • Mai multe știri despre MotoAmerica găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss