Latest Posts

Petrucci câștigă prima etapă din Dakar după penalizarea lui Price

Vizualizări: 17384

Fostul pilot de MotoGP Danilo Petrucci a fost declarat câștigătorul celei de-a cincea etape a Raliului Dakar, după ce Toby Price a primit o penalizare.

Petrucci și-a continuat începutul puternic în cariera sa de rally-raid cu un loc provizoriu al doilea în etapa de joi, o buclă de 346 km în jurul Riadului, terminând cu patru minute și 14 secunde în spatele colegului KTM Price.

Cu toate acestea, ulterior a fost anunțat că Price a primit o penalizare de șase minute pentru depăşirea vitezei, oferindu-i lui Petrucci prima victorie de etapă Dakar în doar a cincea încercare.

Cu Price coborând pe locul șase după penalizarea sa, Ross Branch de la Yamaha urcă pe locul doi, urmat de perechea Honda formată din Pablo Quintanilla și Jose Ignacio Cornejo și de un alt începător impresionant de la KTM, americanul Mason Klein.

Victoria de etapă a lui Petrucci a venit după o cursă puternică pe locul al treilea în etapa a patra a raliului de miercuri, deși i s-a acordat și o penalizare de 10 minute pentru depăşirea vitezei care l-a coborât pe locul 15.

Totuși, speranțele italianului de a figura puternic în lupta pentru onorurile generale au fost efectiv distruse luni, când a suferit o problemă în etapa a doua pe care nu a putut-o rezolva fără asistență.

Conform noilor reguli Dakar, lui Petrucci i s-a permis să se alăture raliului cu sancțiuni grele care l-au lăsat pe locul 130 la general miercuri seară.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

O nouă clasificare generală a motocicletelor a fost emisă după ce etapa a fost întreruptă din cauza lipsei de echipaje medicale, dar concurenții principali nu au fost afectați.

Pilotul GasGas, Sam Sunderland, este încă cu 2m29s în fața lui Matthias Walkner de la KTM în fruntea clasamentului, cu Adrien van Beveren al treilea pentru Yamaha.

Totuși, locul cinci Skyler Howes (Husqvarna) a fost forțat să se retragă din raliu, în ciuda faptului că a terminat etapa, deoarece a fost rănit într-un accident grav.

Joan Barreda de la Honda, care a urcat pe locul 10 în general după retragerea lui Howes, a suferit de asemenea o cădere și s-a rănit la umăr și va lua o decizie vineri dimineață dacă va continua.

Pos. # Name Bike Time Gap Penalty
1 3 Sam Sunderland KTM 19:01:50   00:00:00
2 52 Matthias Walkner KTM 19:04:19 +00:02:29 00:00:00
3 42 Adrien van Beveren YAMAHA 19:07:49 +00:05:59 00:00:00
4 4 Daniel Sanders KTM 19:09:51 +00:08:01 00:00:00
5 15 Lorenzo Santolino SHERCO FACTORY 19:17:17 +00:15:27 00:00:00
6 7 Pablo Quintanilla HONDA 19:18:45 +00:16:55 00:00:00
7 16 Ross Branch YAMAHA 19:20:05 +00:18:15 00:00:00
8 1 Kevin Benavides KTM 19:23:41 +00:21:51 00:00:00
9 142 Stefan Svitko KTM 19:24:40 +00:22:50 00:00:00
10 88 Joan Barreda HONDA 19:24:48 +00:22:58 00:01:00

 

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss