More

  Latest Posts

  Petronas rămâne cu Mercedes F1, zvonurile Aramco au fost respinse

  Petronas, sponsorul principal al echipei Mercedes și-a reiterat angajamentul pe termen lung față de echipă, pe fondul speculațiilor sălbatice că afacerea ar putea să se încheie devreme.

  Gigantul petrolier din Malaezia a fost sponsor și partener tehnic al Mercedes de la revenirea producătorului german de automobile în F1 în 2010.

  Logo-urile sale au apărut proeminent pe mașinile Mercedes de atunci, iar combustibilul și uleiurile sale au jucat un rol critic în a ajuta echipa să livreze șapte duble consecutive de campionat F1.

  Înțelegerea dintre Mercedes și Petronas a fost prelungită de mai multe ori și se înțelege că cel mai actual contract al său, care a fost semnat în 2019, durează până la sfârșitul anului 2025.

  În ciuda faptului că acordul a fost în vigoare, în weekend s-au ivit zvonuri că Petronas va părăsi F1 la sfârșitul acestui sezon și Mercedes îl va înlocui cu gigantul petrolier saudit Aramco ca partener de titlu din 2022.

  Legăturile s-au bazat pe eforturile Aramco de a-și crește profilul în spatele sponsorizării F1, plus că Arabia Saudită găzduiește primul său mare premiu în acest an.

  Parteneriatul Aramco cu F1 asigură deja o publicitate extinsă pe circuit, precum și drepturile la titlu pentru o serie de curse pe parcursul sezonului.

  XPB 1111523 HiRes 1

  Cu toate acestea, a fost clar că nu va exista nicio modificare în parteneriatul Petronas-Mercedes, iar actualul contract va continua ca și până acum.

  Într-o declarație emisă luni în numele echipei și al companiei petroliere, se spunea: „Petronas și Mercedes sunt parteneri din 2010 într-o relație de colaborare pe termen lung, care este reciproc benefică pentru ambele părți.

  „Anul trecut, ne-am extins parteneriatul pentru un alt ciclu multianual și suntem mândri că lucrăm împreună pentru a oferi performanțe de ultimă generație.”

  Angajamentul Petronas față de F1 vine în ciuda schimbării atenției sale în alte activități de motorsport, încheind sponsorizarea de titlu a echipei Sepang Racing în MotoGP din 2022.

  Coproprietarul Mercedes Ineos are legături strânse cu Aramco, deoarece lucrează împreună la proiecte în Arabia Saudită.

  În 2019, Ineos a anunțat un acord de investiții de 2 miliarde de dolari în regat, unde, împreună cu compania franceză Total, își va construi primele uzine din Orientul Mijlociu.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss