More

  Latest Posts

  Petronas rămâne cu Mercedes F1, zvonurile Aramco au fost respinse

  Petronas, sponsorul principal al echipei Mercedes și-a reiterat angajamentul pe termen lung față de echipă, pe fondul speculațiilor sălbatice că afacerea ar putea să se încheie devreme.

  Gigantul petrolier din Malaezia a fost sponsor și partener tehnic al Mercedes de la revenirea producătorului german de automobile în F1 în 2010.

  Logo-urile sale au apărut proeminent pe mașinile Mercedes de atunci, iar combustibilul și uleiurile sale au jucat un rol critic în a ajuta echipa să livreze șapte duble consecutive de campionat F1.

  Înțelegerea dintre Mercedes și Petronas a fost prelungită de mai multe ori și se înțelege că cel mai actual contract al său, care a fost semnat în 2019, durează până la sfârșitul anului 2025.

  În ciuda faptului că acordul a fost în vigoare, în weekend s-au ivit zvonuri că Petronas va părăsi F1 la sfârșitul acestui sezon și Mercedes îl va înlocui cu gigantul petrolier saudit Aramco ca partener de titlu din 2022.

  Legăturile s-au bazat pe eforturile Aramco de a-și crește profilul în spatele sponsorizării F1, plus că Arabia Saudită găzduiește primul său mare premiu în acest an.

  Parteneriatul Aramco cu F1 asigură deja o publicitate extinsă pe circuit, precum și drepturile la titlu pentru o serie de curse pe parcursul sezonului.

  Petronas

  Cu toate acestea, a fost clar că nu va exista nicio modificare în parteneriatul Petronas-Mercedes, iar actualul contract va continua ca și până acum.

  Într-o declarație emisă luni în numele echipei și al companiei petroliere, se spunea: „Petronas și Mercedes sunt parteneri din 2010 într-o relație de colaborare pe termen lung, care este reciproc benefică pentru ambele părți.

  „Anul trecut, ne-am extins parteneriatul pentru un alt ciclu multianual și suntem mândri că lucrăm împreună pentru a oferi performanțe de ultimă generație.”

  Angajamentul Petronas față de F1 vine în ciuda schimbării atenției sale în alte activități de motorsport, încheind sponsorizarea de titlu a echipei Sepang Racing în MotoGP din 2022.

  Coproprietarul Mercedes Ineos are legături strânse cu Aramco, deoarece lucrează împreună la proiecte în Arabia Saudită.

  În 2019, Ineos a anunțat un acord de investiții de 2 miliarde de dolari în regat, unde, împreună cu compania franceză Total, își va construi primele uzine din Orientul Mijlociu.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Motorsport Network

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss