GP24 Media

LATEST POSTS

Peterhansel se consideră „cu adevărat norocos” că a terminat etapa 7 de la Dakar după o dublă problemă mecanică

Vizualizări: 14244

Stephane Peterhansel spune că se consideră „cu adevărat norocos” că a terminat pe locul al doilea în etapa 7 a Raliului Dakar, după ce a fost lovit de două probleme diferite.

Peterhansel se lupta pentru victoria de etapă cu pilotul Toyota Overdrive, Yazeed Al-Rajhi, când o jantă a mașinii sale X-raid Mini s-a rupt la 40 km de la linia de sosire.

După ce a remediat problema și a reluat etapa, 20 km mai târziu, pilotul francez a simțit ceva „cu adevărat ciudat” la mașină și abia după ce a ajuns în bivac a descoperit că suspensia era ruptă.

În ciuda dublei probleme mecanice, câștigătorul de 13 ori de la Dakar, a terminat la doar 48 de secunde în spatele câștigătorului etapei, Al-Rajhi, și în mod crucial în fața celor doi principali rivali ai săi, Carlos Sainz Sr și Nasser Al-Attiyah.

Peterhansel, care a deținut conducerea generală de la a doua etapă, a recunoscut că ar fi „luptat” să ajungă la final dacă aceste probleme ar fi apărut mai devreme în cursul zilei.

„Astăzi am avut mare noroc”, a declarat Peterhansel. “Am avut două probleme care ar fi putut să ne coste foarte mult. În primul rând, am avut un impact mare cu o roată și am distrus janta [cu 40 km înainte de final]. Nu a fost posibil să scoatem roata [ușor], așa că am pierdut cinci minute doar pentru a o scoate. Odată ce am reparat janta, am repornit, dar cu 20 km înainte de sosire, mașina s-a simțit cu adevărat ciudată. Alunecam mult, așa că am terminat etapa cu viteza unui șofer de taxi.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Peterhansel se consideră „cu adevărat norocos” că a terminat etapa 7 de la Dakar după o dublă problemă mecanică

“Ajunși la bivacul din Sakaka, ne-am dat seama că brațul [suspensiei] din spate era rupt și trebuie să-l schimbăm. Am avut o privire generală asupra mașinii, am început să lucrăm la mașină în așteptarea camionului de asistență în cursă , T4-le, cu piesele de schimb. După sosirea camionului, va dura maximum 30 de minute pentru a remedia problema. Am avut noroc pentru că dacă s-ar fi întâmplat cu 100 km înainte de final, cred că ne-am fi chinuit să terminăm. Cu 20 km până la final, dimpotrivă, am reușit să terminăm.”

După a șasea finalizare în top-trei, Peterhansel și-a extins avantajul asupra lui Al-Attiyah la 7m53s, câștigând exact două minute față de rivalul său de la Toyota, în timp ce Sainz a devansat cu 41m06s în spatele său în celălalt buggy Mini.

În timp ce Peterhansel rămâne la o distanță impresionantă de Al-Attiyah, pilotul francez spune că poate fi ușurat că raliul nu a „luat o altă întorsătură” în prima parte a etapei maratonului.

“Am plecat de la Ha’il, conduceam clasamentul general cu o diferență de șase minute față de Nasser și astăzi, mai puțin de opt minute, așa că suntem încă în față”, a spus Peterhansel. “Suntem foarte încrezători pentru că diferența nu este mare, dar este totuși un decalaj. Suntem un pic frustrați pentru ceea ce s-a întâmplat, dar sincer ușurarea este mai mare, deoarece dacă dauna ar fi fost mai mare, cursa ar fi putut lua o altă întorsătură”.

Peterhansel, Al-Attiyah și Sainz au dominat Dakar de mai bine de un deceniu, câștigând totul, cu excepția a două ediții ale evenimentului, de când s-a îndepărtat de rădăcinile sale afro-europene din 2009.

Întrebat de ce au fost cu atât de mult înaintea rivalilor lor în ultimii ani, Peterhansel, care a adăugat șapte victorii la palmaresul său de la trecerea la mașini în 1999, a spus: „Noi trei împărtășim aceeași mentalitate, aceeași determinare. Într-un fel, nu este normal să nu existe noi piloți care să ne poată provoca. Poate că este genul de disciplină, dar sincer, nu o văd ca fiind normală. Pe măsură ce îmbătrânim, și fizica răspunde diferit, dar suntem încă aici, urmărind victoria “.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES