Latest Posts

Peterhansel își construiește conducerea Dakar Rally cu victoria dominantă în etapa 9

Vizualizări: 17752

Stephane Peterhansel și-a extins avantajul în Raliul Dakar din 2021 cu o victorie dominantă în etapa a 9-a, deoarece Nasser Al-Attiyah și Carlos Sainz Sr au întâmpinat probleme.

Ceea ce fusese un decalaj de șase minute între Peterhansel și Al-Attiyah, a fost aproape triplat în etapa de marți, în timp ce pilotul X-raid Mini și-a asigurat prima victorie în etapă în 2021, sporindu-și șansele de a obține un record de 14 titluri Dakar.

În timp ce Peterhansel a fost în cel mai bun, în mod obișnuit, rulând în mod constant în frunte, pilotul Toyota, Al-Attiyah, a pierdut timpul cu două pene și cu probleme de navigație, într-o zi care s-ar putea dovedi crucială pentru rezultatul raliului. Al-Attiyah a avut norocul să termine pe locul al doilea în etapă, dar acum se află la 17m50s de pilotul francez în clasamentul general.

Campionul en titre, Sainz, a suportat, de asemenea, o zi dificilă, pierzând peste 22 de minute după oprire, pentru a rezolva o problemă de frânare la buggy-ul său Mini.

Giniel de Villiers s-a bucurat de cel mai bun rezultat de când a câștigat etapa a 5-a, terminând la doar 19s în spatele coechipierului său Al-Attiyah, pe locul trei.

Peterhansel își construiește conducerea Dakar Rally cu victoria dominantă în etapa 9

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

Yazeed Al Rajhi s-a aflat la doar încă 25s, în timp ce Brian Baragwanath a pus marca Century înapoi în top 10, după o etapă dificilă de maraton, terminând cu 13m51s în urma lui Peterhansel, pe locul cinci.

Martin Prokop a terminat pe locul șase în fața PH Sport Peugeots a lui Cyril Despres și Khalid Al Qassimi, în timp ce Benediktas Vanagas și câștigătorul din 2014, Nani Roma, au completat primii 10.

Roma este acum singurul pilot Bahrain Raid Xtreme care a supraviețuit, după ce coechipierul său și de nouă ori campion World Rally, Sebastien Loeb, s-a retras din eveniment în etapa 8 de luni.

Cu doar trei etape de parcurs, Peterhansel este foarte departe de Al-Attiyah, în fruntea clasamentului general, cu Sainz acum cu o oră în urma coechipierului său și probabil în afara luptei pentru victorie.

Jakub Przygonski și Roma rămân al patrulea și respectiv al cincilea, în timp ce Al Qassimi l-a depășit pe Vladimir Vasilyev, pe locul al șaselea. Prokop este al optulea, dar este cu mai puțin de patru minute înaintea lui De Villiers, pe locul nouă, cu pilotul Optimus, Christian Lavieille pe locul 10.

 

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss