More

  Latest Posts

  Peterhansel câștigă titlul Raliului Dakar 2021, iar Sainz câștigă etapa finală

  Stephane Peterhansel a obținut un record de 14 titluri la Raliu Dakar, după ce a câștigat ediția din 2021 a evenimentului din Arabia Saudită, întrucât Carlos Sainz a câștigat etapa finală.

  Peterhansel a preluat conducerea după cea de-a doua din cele 12 etape și nu a mai cedat-o după aceea, obținând în cele din urmă victoria, la 14m51s distanță de pilotul Toyota, Nasser Al-Attiyah.

  Pilotul X-raid Mini a câștigat doar o singură etapă în întregul rally-raid – al nouălea test în jurul lui Neom. Cu toate acestea, el a arătat o consecvență remarcabilă pe tot parcursul evenimentului, finalizând în afara topului trei într-o singură etapă și nepierzând niciodată mai mult de cinci minute față de adversarii săi principali.

  Începând ultima zi scurtată, la 15m31s distanță de Al-Attiyah, Peterhansel a terminat pe locul trei, în spatele câștigătorului de etapă, Sainz. În etapa finală dintre Yanbu și Jeddah, Sainz l-a învins pe Al-Attiyah cu 2m13s, Peterhansel terminând cu încă 40s în urmă, pe locul trei. Triumful lui Peterhansel vine exact la 30 de ani de la primul succes al francezului la Dakar, când a câștigat pentru Yamaha la clasa de motociclete.

  Rivalul său principal, Al-Attiyah a câștigat cinci etape (plus Prologul), mai mult decât oricare alt pilot în 2021, dar a fost întotdeauna în dezavantaj, după ce a pierdut 12 minute în specialul de deschidere.

  Pilotul Qatari a reușit să reducă diferența la sub șase minute până la etapa 8, dar dificultățile de navigație și trei pene în ziua următoare au însemnat că a trebuit să se mulțumească cu locul doi.

  Aceasta a fost cea de-a doua înfrângere a lui Al-Attiyah împotriva unui pilot Mini, după ce a pierdut în fața lui Sainz în 2020, iar triplul câștigător și-a exprimat din nou frustrarea față de avantajul producătorului britanic, spunând că regulile sunt „prea mult în favoarea” buggy-urilor.

  Sainz a fost lăsat în exterior după o serie de probleme în săptămâna de deschidere și s-a bazat pe posibilitatea ca nenorocul să îi lovească pe Peterhansel și Al-Attiyah. Dar Peterhansel s-a bucurat de o cursă fără probleme și Sainz însuși a pierdut 22 de minute în etapa 9, cu o conductă de frână spartă, spaniolul ajungând cu o oră în urma liderilor, înainte de a câștiga ultima etapă.

  Jakub Przygonski a obținut locul al patrulea, în timp ce noua echipă Bahrain Raid Xtreme, a terminat pe locul al cincilea la debutul său, cu câștigătorul din 2014, Nani Roma, la volanul BRX1 buggy.

  Cu toate acestea, vedeta BRX, Sebastien Loeb, nu a reușit să ajungă la final, retrăgându-se în etapa 8, după ce a fost lovit de probleme mecanice și pene în zile consecutive.

  Vladimir Vasilyev a fost clasat pe locul al șaselea, învingându-l pe Khalid Al Qassimi de la PH Sport Peugeot, cu puțin sub trei minute.

  Pilotul de uzină al Toyota, Giniel de Villiers, s-a clasat pe locul 8, înaintea lui Martin Prokop și înaintea celei de-a doua intrări PH Sport, Cyril Despres.

  Yazeed Al Rajhi, care a câștigat două etape anul acesta, a fost în cele din urmă clasat pe locul 16, fiind încetinit de o defecțiune a motorului în ultima zi a evenimentului.

  În ciuda participărilor individuale puternice de la marca Century, niciuna dintre mașinile lor nu a ajuns în top 20 în clasamentul general.

  Sursa: Dakar Rally
  Photocredit: Dakar Rally

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Dakar Rally

  Latest Posts

  Don't Miss