Latest Posts

Perez regretă comentariul său despre Verstappen după cursa dîn Brazilia

Vizualizări: 13774

Sergio Perez, spune că regretă unele dintre comentariile pe care le-a făcut despre Max Verstappen după ce campionul mondial a ignorat ordinul echipei de a-l lăsa să treacă la GP-ul Braziliei de Formula 1.

Max Verstappen a primit ordin de la echipa sa Red Bull Racing să îi cedeze poziția a șasea lui Sergio Perez în ultimul tur al cursei de săptămâna trecută de la Sao Paulo, după ce nu a reușit să îl depășească pe Fernando Alonso de la Alpine F1 pentru poziția a cincea. Poziția l-ar fi ajutat pe Sergio Perez în lupta sa cu Charles Leclerc de la Scuderia Ferrari pentru locul doi în clasamentul 2022, mexicanul fiind furios după cursă că insubordonarea lui Max Verstappen „arată cine este cu adevărat”.

Olandezul i-a spus echipei sale că nu trebuie să-l întrebe despre ordinele de echipă atunci când i s-a cerut un răspuns cu privire la motivul pentru care nu l-a lăsat pe Sergio Perez să treacă, crezându-se că raționamentul său se referă la faptul că coechipierul său s-a prăbușit în calificările de la Monaco și a împiedicat propriul campion mondial în Q3.

Perez

Ulterior, în primele sale interviuri televizate, Sergio Perez a făcut comentarii similare cu izbucnirea sa imediată de după cursă la radio, înainte de a i se spune să se întoarcă la ospitalitatea Red Bull Racing, unde a vorbit cu Christian Horner, Helmut Marko și Max Verstappen. Când s-a întors pentru a-și îndeplini sarcinile de presă, și-a schimbat tonul, insistând că ceea ce s-a întâmplat a fost o problemă internă.

Întrebat joi, la Abu Dhabi, despre comentariile sale anterioare, Sergio Perez a recunoscut că a spus prea multe. „Evident, F1, este un sport foarte emoțional”, a spus Sergio Perez. „Și nu există niciun alt sport în care poți să vorbești în direct și doar în F1 se întâmplă acest lucru. Așa că sunt multe emoții care se întâmplă în multe lucruri de spus. Evident, regret multe lucruri pe care le-am spus că după cursă, pentru că da, m-am întors cu Max în relația pe care o aveam înainte și suntem amândoi în echipă, iar toată lumea este pregătită să meargă mai departe”.

Max Verstappen a precizat între timp că nu a existat nicio discuție despre ordinele de echipă până în ultimul tur al cursei. Sergio Perez a fost de acord că lipsa de claritate în cadrul taberei a complicat lucrurile. „Vreau să spun că toată lumea a fost pusă într-o situație foarte dificilă acolo, în cadrul lui Max, în cadrul echipei, eu însumi”, a adăugat el „Cred că am fi putut gestiona mai bine situația. Evident, vom învăța din asta și vom face lucrurile diferit pe viitor. Și așa ar trebui să fie, fiecare echipă din jurul padocului învață”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Perez

El a adăugat: „Din fericire, abia în ultimii 100 de metri ai turului am aflat că nu avea de gând să-mi dea înapoi poziția. Evident, a fost un sentiment neplăcut. Dar cred că sunt capabil să las toate astea în urmă. Și da, prioritatea mea este să am un mediu bun în care să lucrez și să pot avea încredere în coechipierul meu, să am încredere în echipa mea. Și asta este prioritatea mea”. Sergio Perez rămâne încrezător că poate conta pe ajutorul lui Max Verstappen în acest weekend, dacă situația va apărea.

Charles Leclerc și Sergio Perez au amândoi 290 de puncte înaintea ultimei curse de duminică, de pe circuitul Yas Marina. La fel ca anul trecut, există și un element de controversă. Max Verstappen a refuzat să renunțe la locul șase în favoarea coechipierului său Sergio Perez la ultima cursă din Brazilia, în ciuda unui ordin de echipă, o decizie care l-ar putea costa pe Sergio Perez într-o luptă strânsă cu Charles Leclerc duminică.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss