Latest Posts

Perez: „Decizia corectă” de a nu se lupta cu Verstappen la Azerbaidjan.

Vizualizări: 15532

Sergio Perez vrea să înțeleagă de ce ritmul său a scăzut după perioadele virtuale de safety car, ceea ce a însemnat că nu a putut concura cu coechipierul său de la Red Bull Formula 1, Max Verstappen, pentru victoria în Marele Premiu al Azerbaidjanului.

Pilotul mexican a condus primele tururi la Baku, după ce l-a devansat pe Charles Leclerc, aflat în Pole Position, dar s-a luptat să egaleze ritmul de cursă al lui Max Verstappen după primele perioade virtuale de safety car. Sergio Perez a suferit o scădere similară a ritmului după o a doua perioadă de safety car virtuală, când Kevin Magnussen s-a oprit pe pistă cu masina al echipei Haas F1, ceea ce l-a determinat să accepte că a fost „decizia corectă” să nu se lupte cu Max Verstappen pentru victorie.

„Trebuie să înțeleg, în momentul de față nu am simțit că am lovit tare pneurile în acel moment în primul stint, a fost chiar până la safety car-ul virtual unde am pierdut ritmul”, a declarat Sergio Perez. „Cred că până la acea etapă lucrurile arătau bine, lucrurile arătau OK, dar a fost mai ales după mașina de siguranță virtuală când am pierdut cu adevărat masiv ritmul”.

Perez

„Sunt sigur că este ceva legat de asta, probabil că am pierdut puțină temperatură pe acele pneuri în acel moment, cu ceva uzură, așa că trebuie să înțelegem asta și ce s-a întâmplat”. Sergio Perez a pierdut conducerea în favoarea lui Max Verstappen la începutul turului 15, când coechipierul său l-a depășit în virajul 1, dar mexicanul nu a reușit să reacționeze în restul cursei și a terminat la 20,8s de victorie, pe locul al doilea.

„Cu Max Verstappen, era clar că era mult mai rapid în acea etapă a cursei, așa că a fost decizia corectă să nu mă lupt, deoarece nu aveam niciun ritm în acel moment. Așa că Max Verstappen a meritat să fie în față în acel moment”, a spus Sergio Perez. „De asemenea, am boxat prea târziu [sub prima mașină de siguranță virtuală], așa că au fost câteva lucruri care au contribuit la rezultatul de astăzi. Dar, la sfârșitul zilei, Max a meritat victoria pentru că a fost mașina mai rapidă”.

De asemenea, Perez caută răspunsuri cu privire la motivul pentru care echipa Red Bull Racing nu l-a băgat la boxe în prima perioadă de safety car virtuală pentru a acoperi Scuderia Ferrari care l-a băgat la boxe pe Charles Leclerc, lucru pe care l-a pus pe seama unei „erori de comunicare” în cadrul echipei Red Bull Racing. Oprirea timpurie i-a oferit lui Charles Leclerc un avantaj net după ce ambele Red Bull-uri s-au oprit, dar avantajul său în frunte a durat un tur înainte de a se retrage din cauza unei defecțiuni la motor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Perez

„A fost o problemă de comunicare cu mașina de siguranță virtuală, așa că am ratat ocazia de a intra la boxe, ceea ce a fost destul de costisitor”, a spus Sergio Perez. „Apoi ne-am lovit de multă degradare pe acel pneu mediu după mașina de siguranță virtuală. Așadar, sunt câteva lucruri care trebuie înțelese din asta astăzi. Cu siguranță, astăzi Max Verstappen a fost mult mai puternic în acea fază a cursei. A fost vorba în principal de a-l aduce acasă după problema cu piloți al echipei Scuderia Ferrari”.

Sergio Perez a reușit totuși să obțină punctul bonus pentru cel mai rapid tur mai târziu în cursă, alături de clasarea pe locul doi în fața lui Max Verstappen, și urcă pe locul doi în clasamentul mondial al piloților F1, peste Charles Leclerc, la 21 de puncte în spatele coechipierului său de la Red Bull Racing.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss