GP24 Media

LATEST POSTS

Pentru cine va concura Valtteri Bottas în 2022?

Vizualizări: 9822

Este o întrebare pe care o punem de luni de zile – unde va concura Valtteri Bottas în 2022? Finlandezul speră că Mercedes îl va semna din nou pentru un al șaselea sezon – dar dacă optează să-și promoveze juniorul George Russell de la Williams, unde îl lasă asta pe Bottas?

Opțiunea 1: Mercedes

Aici vrea Bottas să se afle în 2022. De când Nico Rosberg a plecat la sfârșitul anului 2016, finlandezul a făcut parte din săgețile de argint, continuând să domine campionatul constructorilor – o cursă care a început în 2014 – și știe că plecarea sa va semnala probabil sfârșitul speranțelor sale de a câștiga vreodată Campionatul Mondial de Formula 1.

Știe că nu a avut cele mai bune sezoane și a renunțat la disputele pentru titlu în mod realist (dacă nu matematic) la început. O reapariție în triplul antet Franța-Austria-Stiria i-a dat speranță, dar va fi conștient de faptul că Russell continuă să impresioneze la Williams, cu două apariții în Q3, Q2 în 10 din 11 curse și în sfârșit primele sale puncte pentru echipă în Ungaria.

Șeful Mercedes, Toto Wolff, spune că greșeala calamită a lui Bottas la Budapesta nu va influența decizia echipei în 2022. Bottas nu s-a întâlnit încă cu Mercedes – discuțiile sunt planificate în următoarele săptămâni înainte de Spa.

Bottas va susține că are o experiență de livrare la Mercedes de când s-a alăturat în 2017 și se descurcă bine cu colegul de echipă Lewis Hamilton pentru a crea o atmosferă armonioasă. Mercedes va trebui să decidă dacă acest lucru este suficient pentru a-l face pe Russell să mai aștepte încă un an sau dacă este timpul să își promoveze talentul uriaș pe măsură ce planifică următorul ciclu.

În cazul în care Mercedes alege să-și ia rămas bun de la Bottas, Wolff spune că are „responsabilitatea” ca Bottas să aibă un „viitor extraordinar”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pentru cine va concura Valtteri Bottas în 2022?

Opțiunea 2: Williams

Dacă călătoria sa cu Mercedes se termină, Bottas este deschis la o călătorie mai departe pe teren, astfel încât întoarcerea la Williams are mult sens pentru ambele părți.

Echipa britanică i-a dat finlandezului debutul în F1, la urma urmei, astfel încât cariera sa va intra într-un cerc complet. Este o echipă care este în plină ascensiune cu direcții și investiții noi și îi oferă șansa de a demonstra că poate conduce o echipă.

Williams îl dorește dacă Russell pleacă. Experiența lui nu numai că ar fi de neprețuit, dar sunt mulți în echipă care au lucrat cu Bottas în prima sa etapă și l-au apreciat de mult. A atrage pe cineva de calibrul său ar fi senzațional pentru moralul echipei și o lovitură excelentă în braț pentru reconstrucția lor.

Se înțelege că au avut loc discuții, dar nu se vor accelera până când Mercedes nu va decide dacă îl vrea sau nu pe Russell, din respect față de pilotul britanic.

În cazul în care Bottas se va întoarce, aceasta ar putea fi o căsătorie care să funcționeze pentru ambele părți, așa cum a fost atunci când Felipe Massa li s-a alăturat de la Ferrari pentru 2014.

Pentru cine va concura Valtteri Bottas în 2022?

Opțiunea 3: Alfa Romeo

Alfa Romeo a apărut ca o opțiune pentru Bottas anul acesta, echipa elvețiană dornică de un pilot experimentat dacă Kimi Raikkonen și echipa decid să nu continue împreună.

Directorul echipei, Fred Vasseur, îl cunoaște foarte bine pe actualul șef al lui Bottas, Wolff, și îl evaluează pe finlandez. În calitate de câștigător dovedit de curse, Bottas ar fi un plus util, întrucât echipa încearcă să profite la maximum de modificarea regulamentului 2022.

Angajamentul reînnoit al Alfa Romeo în calitate de sponsor al titlului și de susținător financiar este un bun augur pentru viitorul acestei echipe în termenul imediat, ceea ce îi poate oferi tânărului de 31 de ani speranța că vor avea resursele necesare pentru a se dezvolta.

Această mișcare ar fi mai mult o necunoscută – și probabil mai riscantă decât Williams – pentru Bottas, totuși, întrucât echipa ar fi nouă pentru el și am văzut cum unii piloți – precum Daniel Ricciardo – s-au luptat să facă ajustarea atunci când s-au mutat într-un mediu nou.

Pentru cine va concura Valtteri Bottas în 2022?

Opțiunea 4: Trecerea la raliuri

Aceasta ar fi opțiunea cel mai puțin probabilă. Bottas nu visează la nimic altceva decât o cursă în Formula 1 chiar acum – dar dacă Mercedes îl lasă să plece și Bottas decide că Williams sau Alfa Romeo nu sunt potrivite, o mutare la raliuri este ceva ce a spus mereu că ar putea aborda.

El a câștigat un eveniment la Paul Ricard în 2019 și și-a asigurat cel de-al treilea clasament succesiv în top 10 în Raliul Lapland Arctic la începutul acestui an. Desigur, ar fi o provocare să poți concura la cel mai înalt nivel. Dar, având în vedere că a fost competitiv când a încercat doar să adune raliuri ad-hoc, acest lucru este de bun augur.

Dacă va urmări această cale, probabil că nu se va lipsi de căile și oportunitățile din lumea raliurilor, având în vedere genealogia sa.

Pentru cine va concura Valtteri Bottas în 2022?

Opțiunea 5: Pauză

Este posibilă o pauză, deoarece este clar că partenerul de echipă al lui Hamilton poate fi epuizat din punct de vedere mental – Nico Rosberg este dovada acestui lucru – dar nu există impresia că Bottas este gata să-și pună capăt implicării în competițiile de motorsport, chiar și temporar.

Încă mai are foamea – și este încă un pilot de curse foarte bun. Nefericirea lui este că, atunci când a apucat cea mai bună mașină, coechipierul său a fost cel mai mare din toate timpurile.

Nu câștigi nouă victorii, 17 pole-uri și 62 de podiumuri, chiar dacă ai cea mai bună mașină. Așadar, este foarte posibil să ia o pauză de un an pentru a obține aer, înainte de a continua o carieră în raliuri sau poate într-un alt motorsport.

Dar, odată ce va părăsi F1, este puțin probabil să se întoarcă vreodată într-o capacitate de curse, deoarece am văzut cât de dificil este să forjezi o cale de întoarcere după o singură campanie.

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

 

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES