More

  Latest Posts

  Penalizarea lui Stroll reflectă sfârșitul dificil al GP-ului rus după contactul cu Vettel și Gasly

  Echipa Aston Martin a plecat de la Sochi Autodrom fără puncte, Sebastian Vettel și Lance Stroll luând contact în etapele finale ale Marelui Premiu al Rusiei, iar lui Stroll i s-a aplicat și o penalizare pentru contactul cu Pierre Gasly de la AlphaTauri.

  Stroll și-a asigurat cea mai bună poziție de început a anului în calificări, începând cu Marele Premiu al Rusiei în P7 – în timp ce o evadare rapidă a canadianului l-a văzut urcând pe locul patru în primul tur.

  Dar cursa lui Stroll s-a dezlănțuit în etapele din urmă, deoarece, odată cu ploaia începând să cadă pe Sochi Autodrom, el l-a strâns din greșeală pe coechipierul Vettel în perete – în timp ce mai târziu, după ce s-a recuperat pe pistă după o alunecare în bariere, l-a adunat apoi pe Gasly, primind o penalizare de 10 secunde care, în cele din urmă, nu i-a schimbat poziția finală de P11.

  „A fost dificil – păcat că nu am adunat puncte”, a spus Stroll duminică seara. „A devenit foarte alunecos și nu l-am văzut pe Sebastian alături de mine. Vom învăța de astăzi și vom trece în Turcia peste câteva săptămâni”.

  Vorbind despre incidentul său cu Stroll, Gasly a declarat presei după cursă: „Cred că a intrat în perete și apoi s-a întors [pe pistă], apoi lîn virajul 8 mi-a tăiat roata din spate. Nu am văzut filmările, dar el doar s-a întors și apoi brusc m-a atins și apoi am rotit practic mașina.”

  În pofida contactului cu propriul său coleg de echipă Aston Martin, între timp, Vettel părea să nu aibă nemulțumiri împotriva lui Stroll după cursă – care l-a văzut pe pilotul german terminând P12 – spunând: „Cred că a fost o neînțelegere, nu sunt sigur. Nu cred că m-a văzut – poate că nici nu mă aștepta.

  „Din fericire nu s-a întâmplat nimic, dar, din păcate, amândoi suntem în afara punctelor după final”, a adăugat Vettel.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1
  Photocredit: Formula 1

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Formula 1

  Latest Posts

  Don't Miss