More

  Latest Posts

  Paul Popa și Tudor Mârza se impun în Swift Cup la Raliul Maramureșului.

  Una dintre competițiile de referință ale ultimelor sezoane din Campionatul Național de Raliuri Betano, Swift Cup, a dat startul ediției centenar odată cu Raliul Maramureșului, prima etapă din sezonul 2022.

  Swift Cup

  După un sezon 2021 în care echipajele angrenate în lupta din Swift Cup au ocupat integral și podiumul clasei RC5, demonstrând că fiabilitatea și randamentul acestor modele este la cel mai ridicat nivel, lupta în prima etapă a sezonului i-a vizat pe David Tarța și Paul Popa, care au fost secondați de navigatori cu experiență: Gergő Szabó, respectiv Tudor Mârza.

  Sezonul a fost deschis de etapa maramureșeană, competiția organizată pe asfaltul din nordul țării i-a întâmpinat pe sportivi cu peste 120 de kilometri de probă specială, dar și cu condiții meteo care au pus la grea încercare aderența anvelopelor Hankook. Vineri a avut loc sesiunea de Shakedown și Startul Festiv, echipajele din Swift Cup fiind impresionate de numărul mare de fani prezenți la ceremonie.

  Swift Cup

  Sâmbătă dimineața, concurenții au început raliul cu parcurgerea probelor „Preluca”, „Copalnic” și „Codru Butesii”, echipajele revenind pentru o a doua trecere după o vizită prin parcul de service. Ziua s-a încheiat cu proba super specială din centrul orașului, ca mai apoi duminica să fie una scurtă pentru concurenți, care au parcurs doar proba specială „Codru Butesii” din cauza căderilor de zăpadă de peste noapte.

  De la bun început, duelul principal s-a dat între Paul Popa și David Tarța, cei doi tineri piloți luptându-se de la egal la egal pentru victorie. După un început bun pentru Popa, băimăreanul Tarța s-a impus pe aproape toate probele din prima zi de concurs și încheia ziua de sâmbătă la conducerea cupei monomarcă, urmat la 28 de secunde de Popa. Podiumul era completat de Andrei Gheorghiu, cel mai rapid dintre debutanți.

  Swift Cup

  Clasamentul a fost schimbat complet duminică din cauza abandonului lui David Tarța, iar astfel Paul Popa a preluat fotoliul de lider și a reușit prima victorie în Swift Cup din carieră, după multiple podiumuri în 2021. De asemenea, sibianul a obținut, alături de navigatorul Tudor Mârza, podiumul în clasamentul clasei RC5.

  Pe locul secund în cupa monomarcă a încheiat echipajul format din Andrei și Bogdan Gheorghiu, tânărul aflat la doar a cincea cursă din carieră obținând și victoria în clasamentul Swift Cup – Debutanți și locul secund în categoria rezervată debutanților CNR. La debutul în Campionatul Național de Raliuri, Paul Retegan și Adrian Maries au încheiat pe ultima treaptă a podiumului Swift Cup și pe locul secund în categoria rezervată debutanților din cupa monomarcă.

  Swift Cup

  Echipajul învingător a primit un set de plăcuțe de frână Ferodo Racing prin partenerul MotorSport Europe, în timp ce câștigătorii din categoria debutanților cupei monomarcă au beneficiat de un premiu de 500 de euro din partea Easy Industry și Coop Network.

  Din păcate, atât David Tarța și Gergő Szabó, cât și Artur Luca și Sabrina Camarda au fost nevoiți să abandoneze în urma unor incidente pe probele speciale. Swift Cup va continua la finalul lunii aprilie cu Raliul Harghitei (29-30 aprilie), unde duelurile au fost întotdeauna strânse și spectaculoase.

  Swift Cup

  • În 2022, Swift Cup este susținută de partenerii EASY INDUSTRY și COOP NETWORK.
  • Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension și Ferodo Racing prin Motorsport Europe.
  • Parteneri media: RallyMax.ro și ABimages.
  Sursa: Comunicat - Swift Cup
  Photocredit: Swift Cup

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Comunicat - Swift Cup

  Latest Posts

  Don't Miss