More

  Latest Posts

  Pascal Wehrlein: Lupta pentru un loc la Mercedes s-a dat între mine și Bottas

  Pascal Wehrlein consideră că, lupta pentru un loc la Mercedes s-a dat între el și Valtteri Bottas, atunci când Nico Rosberg s-a retras, imediat după ce a obținut titlul, în 2016. Așadar, au rămas 3 luni pentru a găsi un cechipier pentru Lewis Hamilton, înainte de testele din iarnă. Wherlein a fost o opțiune, fiind pilot de rezervă al formației.

  Toto Wolff a decis să îl ademenească pe Bottas (care făcea parte din grupul Williams), iar restul este istorie. Finlandezul a obținut de atunci, 9 victorii, în cei 4 ani de activitate la Mercedes și a ajutat echipa să obțină titlul constructorilor, în fiecare campanie.

  Între timp, Wherlein a ajuns la Sauber, în 2017, dar a obținut doar 5 puncte și apoi a plecat din Formula 1. A mai concurat un sezon în DTM și un sezon și jumătate în Formula E, lăsând echipa Mahindra fără un pilot. În 2021, Wherlein va fi pilot Porsche în FE.

  Pascal afirmă faptul că, lipsa de experiență pe care o avea în acel moment, i-a determinat pe cei de la Mercedes să îl aleagă pe Valtteri Bottas: „Atunci, au ales între mine și Bottas. În final, Bottas a câștigat. Motivul este simplu – eu făceam parte din F1 doar de un an. Din cauza asta, nu prea aveam experiență.”

  „Totuși aș spune că am avut un an bun cu Manor, având în vedere resursele limitate ale echipei. Am făcut o treabă bună și am obținut și puncte (locul 10, în GP-ul Austriei). Deși a fost un sezon bun, un singur an în F1, nu e suficient.”

  Sursa: planetf1.com

  Photocredit: Porsche Newsroom


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss