Latest Posts

Ott Tanak își asigură trecerea la M-Sport Ford pentru 2023.

Vizualizări: 16284

Ott Tanak va fi vârful de lance al atacului M-Sport Ford în Campionatul Mondial de Raliuri din 2023, după ce a obținut o înțelegere pentru a se reîntâlni cu echipa unde și-a început cariera în clasa superioară a Campionatului Mondial de Raliuri FIA.

Campionul Mondial din 2019 a apărut ca parte esențială a sezonului prostesc din WRC după ce și-a exercitat clauza de a-și încheia mandatul la Hyundai Motorsport cu un an rămas din contract după o campanie dificilă în 2022. Anunțul de astăzi a pus capăt speculațiilor legate de viitorul lui Ott Tanak, estonianul semnând un acord pentru a reveni la echipa M-Sport Ford care i-a aprins cariera WRC în 2011.

Ott Tanak se confrunta cu un viitor incert după plecarea sa de la Hyundai Motorsport, unde a obținut trei victorii în raliuri în acest an. Ott Tanak, în vârstă de 35 de ani, a declarat presei că un an sabatic din WRC se numără printre opțiunile sale pentru anul viitor, fiind în același timp legat de reveniri atât la Toyota Gazoo Racing, cât și la M-Sport Ford.

Ott
Ott Tanak, Hyundai Motorsport. Raliul Japoniei 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Cu toate acestea, acest ultim capitol al carierei sale în WRC îl va vedea pe Ott Tanak conducând operațiunea britanică, care va avea o linie de piloți schimbată după ce luna trecută s-a despărțit de Craig Breen după 12 luni de la încheierea unui contract pe doi ani. Irlandezul, care a avut parte de o campanie dificilă la volanul Ford Puma, s-a mutat de atunci la Hyundai Motorsport pentru a împărți al treilea i20 N cu Dani Sordo.

Ott Tanak care a câștigat de 17 ori raliul WRC așteaptă deja cu nerăbdare perspectiva de a se reîntâlni cu M-Sport Ford, unde a obținut prima sa victorie WRC în 2017, în ultimul sezon al primei sale perioade, înainte de a se alătura Toyota Gazoo Racing pentru o perioadă de două sezoane și apoi Hyundai Motorsport în 2020. „M-Sport este locul care m-a crescut ca pilot și locul care m-a învățat toate lecțiile grele și experiența necesară pentru a deveni un jucător de nivel înalt în Campionatul Mondial de Raliuri”, a declarat Ott Tanak, care va fi din nou partenerul lui Martin Jarveoja, copilotul său.

„De când am devenit Campion Mondial, nu am reușit să îmi apăr titlul și nu voi putea să mă împac cu mine însumi până când nu o voi face. Am avut multe discuții cu Malcolm Wilson și cu siguranță împărtășim aceeași ambiție pentru sezonul următor. Va fi o mare provocare pentru noi, dar îi cunosc pe cei de la Dovenby Hall, știu de ce sunt capabili și, cu pasiunea lor de a da tot ce au, putem lupta pentru campionat. Mă bucur să mă întorc la M-Sport Ford World Rally Team și vom da totul anul viitor”.

Ott
Ott Tanak, Hyundai Motorsport. Raliul Japoniei 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

M-Sport Ford și-a dezvăluit intențiile de a semna cu Ott Tanak la începutul acestui an, dar a recunoscut că o astfel de mutare va fi dictată de finanțe. Acum că înțelegerea a fost finalizată cu succes, directorul echipei, Richard Millener, a subliniat că se așteaptă o luptă pentru titlu din partea noului său contractant. „Să-l vedem pe Ott Tanak din nou în combinezonul M-Sport Ford va fi un moment important pentru toată lumea de la Dovenby Hall”, a declarat Millener.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Obiectivul pentru 2023 este clar pentru noi și pentru Ott Tanak; să câștigăm campionatul piloților din 2023. Pentru a atinge acest obiectiv împreună va fi nevoie de multă muncă și energie, dar suntem pregătiți și gata pentru această provocare. Faptul că avem un pilot precum Ott Tanak la bord este esențial pentru a ridica moralul și dorințele echipei de a ne realiza întregul potențial și de a merge mai departe în 2023.

„Am acumulat multă experiență cu Puma în 2022, cunoaștem punctele forte ale mașinii și suntem încrezători că Ott este persoana potrivită pentru a o conduce și a obține rezultatele pe care știm că le merităm”. Șeful M-Sport, Malcolm Wilson, a confirmat că Ott Tanak a testat deja Puma pe terenul de încercare Greystoke Forest al M-Sport Ford. „A fost la Dovenby pentru a vedea facilitățile noastre și a testat Puma în pădurea Greystoke”, a declarat Malcolm Wilson.

Ott
Ott Tanak, Hyundai Motorsport. Raliul Japoniei 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„Este corect să spunem, după feedback-ul inițial al lui Ott Tanak, că suntem încrezători că putem lupta pentru campionatul mondial din 2023. Faptul că l-am avut pe Ott Tanak aici pentru doar câteva zile ne-a evidențiat nivelul necesar pentru a oferi performanțe câștigătoare în raliuri”. M-Sport Ford nu a confirmat încă numărul de Ford Puma pe care le va alinia în 2023, deși echipa este în discuții cu Sebastien Loeb, de nouă ori campion mondial, cu privire la posibilitatea ca francezul să se întoarcă pentru o nouă campanie parțială.

Se înțelege că Gus Greensmith, care a concurat în ultimele trei sezoane complete la M-Sport, este încă în cursă pentru un loc alături de Pierre-Louis Loubet, după ce a impresionat în timpul unei campanii de șapte etape în acest an. Fostul pilot Hyundai Oliver Solberg a confirmat, de asemenea, săptămâna trecută, că un contract pentru Rally1 într-un Ford Puma este încă o opțiune pentru 2023.

Linia de piloți WRC 2023 până în prezent:

Kalle Rovanpera
Elfyn Evans
Takamoto Katsuta
Sebastien Ogier [sezon parțial]

Thierry Neuville
Esapekka Lappi
Dani Sordo/Craig Breen

Ott Tanak
Urmează să fie anunțat
Urmează să fie anunțat

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss