Latest Posts

Østberg face performanță în 2020

Vizualizări: 10682

Mads Østberg a devenit campion mondial pentru prima dată datorită victoriei sale din categoria WRC 2 duminică, la ACI Rally Monza. Cursa norvegianului a avut parte de un început tumultos. S-a luptat cu configurarea Citroën-ului său C3 R5 vineri și a încheiat primul tur complet pe cea de-a treia poziție.

Situația a luat o întorsătură neașteptată sâmbătă dimineață, când liderul Adrien Fourmaux s-a ales cu o pană în timpul testului de viteză Costa Valle Imagna. Østberg deja își depășise rivalul la titlu din acel moment, Pontus Tidemand, și a preluat conducerea. O abordare conservatoare în ultima zi a făcut ca Østberg să câștige categoria cu 25,6s și să ridice trofeul pentru titlu, o distincție pe care a ratat-o cu o poziție anul trecut.

„Este incredibil, sunt foarte fericit”, a zâmbit Østberg la final. „A fost un weekend atât de dificil, cu atâtea urcușuri și coborâșuri pe tot parcursul anului. Am câștigat campionatul ca subiecți mai slabi și am dezvoltat mașina pe tot parcursul anului – o treabă uimitoare a echipei pentru a se ajunge la acest punct ”, a adăugat el.

Tidemand a fost dezamăgit că a pierdut victoria, dar a rămas pozitiv în ciuda faptului că s-a ales cu o pană în față dreaptă, în timpul etapei de închidere Wolf Power.

„Am făcut tot ce am putut și cred că performanța a fost acolo, dar am făcut alegeri proaste în ceea ce privește anvelopele. Sunt fericit că am terminat și a fost foarte distractiv ”, a spus acesta.

Jan Kopecky a fost cu 57,8s în spatele coechipierului său Fabia, în a treia poziție, după un weekend frustrant, în timp ce pilotul M-Sport Ford Fiesta, Fourmaux, a completat clasamentul. Ritmul de vineri al lui Fourmaux l-a făcut să devină un concurent timpuriu pentru victoria de la Monza. Cu toate acestea, daunele la suspensia din față, după pana de sâmbătă, l-au costat și a încheiat cu 29m20,4s în urma poziției de conducere.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss