Latest Posts

Oscar Piastri: Profilul unui super debutant fără emoții

Vizualizări: 11207

Oscar Piastri a petrecut în Japonia temporar punctul de glorie al carierei sale în Formula 1. Cu toate acestea, el nu a fost foarte fericit. Asta spune multe despre acest super debutant.

De ani de zile, șeful echipei AlphaTauri Franz Tost, nu a obosit să spună că debutanții în Formula 1, au nevoie de cel puțin trei ani pentru a se adapta pe deplin la clasa regină a sporturilor cu motor. Această regulă nu pare să se aplice supertalentelor. Oscar Piastri este unul dintre aceștia, după cum arată în prezent pilotul McLaren: 57 de puncte, locul 9 în clasamentul piloților, precum și primul podium din cariera sa în Formula 1 la ultimul GP al Japoniei, marchează unul dintre cele mai bune sezoane ale debutanților din ultimii ani.

De la Marele Premiu al Marii Britanii, când ambilor piloți McLaren li s-a permis să piloteze pentru prima dată un MCL60 complet reînnoit, Piastri a trecut de la o realizare la alta. Un loc patru la Silverstone, urmat imediat de un loc cinci la Hungaroring, un rezultat de top trei la Sprintul Belgiei și acum punctul de vârf al sezonului de până acum, cu podiumul de la Suzuka. Evoluția lui Piastri merge mână în mână cu progresul echipei sale – în creștere continuă. Dar ce îl face pe debutant atât de special?

Piastri

Oscar Piastri: Fără sentimente și cu sânge rece

În afară de abilitățile sale incontestabile pe pistă, o altă abilitate a lui Oscar Piastri iese în evidență în mod deosebit. În ciuda vârstei sale tinere, australianul pare deja incredibil de rece și matur, atât în public, cât și pe pistă. Mulți piloți ar fi luat în piept cockpitul alpin, dar Piastri a vrut mai mult și a obținut mai mult.

În plus, rata sa de eroare este minimă pentru un începător. Doar în Canada și la Zandvoort pilotul McLaren și-a aruncat MCL60-ul în bariere. Ambele greșeli nu au fost deosebit de costisitoare. În calificările din Canada a zburat doar în ultima secțiune, iar la Zandvoort a fost vorba de sesiunea de antrenamente. Doar accidentul de la startul de la Spa a fost amar, dar nu a fost o greșeală capitală. A fost un accident de cursă care i s-ar fi putut întâmpla unui campion experimentat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Piastri

Piastri nu iese în evidență prin mari descărcări emoționale – nici într-o direcție, nici în cealaltă. Această sarcină este preluată la McLaren de coechipierul său Lando Norris. În timp ce acest lucru îi poate oferi britanicului o bază mai mare de fani, îl face mai vulnerabil la erori de evaluare bazate pe emoții, așa cum s-a văzut la GP-ul Rusiei din 2021.

Chiar și după debutul său pe podium în Japonia, reacția lui Piastri a fost vizibil de moderată. Fără strigăte de bucurie, fără declarații sălbatice și necontrolate, Piastri nici măcar nu a ridicat pumnul de învingător spre cerul de la Suzuka. Pe buzele australianului s-a auzit la radio doar un ușurat “Bravo, vă mulțumesc foarte mult”. Dar de ce a fost așa?

Răspunsul poate fi găsit probabil și la Lando Norris. Acesta a fost “cu siguranță mai rapid” în cursă, după cum a recunoscut Piastri după cursă. În timp ce alți debutanți aproape că au sărit din cockpit de bucurie după o clasare pe podium, Piastri și-a privit performanța dintr-o perspectivă diferită, mai largă. Australianul a fost mulțumit de rezultat. Dar faptul că a fost învins de Norris și că a fost semnificativ mai lent în cursă i-a afectat vizibil starea de spirit de sărbătoare.

Piastri

Formula 1: Cât de departe poate merge călătoria lui Piastri?

McLaren a luat o decizie vizionară prin prelungirea contractului australianului. Contractul de muncă inițial al lui Piastri ar fi expirat după sezonul 2024. Pentru a pune capăt cât mai repede competiției care îi contacta pe Piastri și pe consilierul său Mark Webber, tradiționala echipă britanică nu a tresărit prea mult și a încheiat afacerea în timpul primului sezon al lui Piastri. Super talentul va rămâne la McLaren până în 2026.

Dar, după cum știm, talentul nu este suficient în Formula 1. Chiar și cel mai bun pilot nu poate avea decât un succes limitat fără un monopost adecvat. Pentru sezoanele următoare, McLaren trebuie să îi ofere piloților săi foarte talentați un monopost cu care ambii să poată concura în mod constant pentru victorii. După redresarea remarcabilă din actualul sezon, se așteaptă ca noul tunel de vânt să-și arate efectele asupra monopostului pentru prima dată anul viitor.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Piastri
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss