More

  Latest Posts

  Oscar Piastri a fost numit pilot de rezervă al echipei Alpine pentru 2022

  Australianul Oscar Piastri este cu un pas mai aproape de un loc în Formula 1 după ce Alpine l-a promovat în rolul de pilot de rezervă pentru 2022…

  Piastri, în vârstă de 20 de ani, s-a alăturat Academiei Alpine în 2020, după ce a triumfat în seria Renault Eurocup 2019 și a câștigat titlul F3 la prima sa încercare în 2020.

  El a urcat în F2 anul acesta și în prezent conduce campionatul cu două runde rămase până la final, după ce a înregistrat trei victorii, șapte podiumuri și trei pole-position-uri.

  Ca parte a rolului său de pilot de rezervă, Alpine spune că va avea un „program amplu de testare pentru a-și continua pregătirea și antrenamentul pentru un viitor scaun de Formula 1”.

  „Sunt foarte încântat să mă alătur echipei Alpine F1 ca pilot de rezervă”, a spus Piastri. „Aștept cu nerăbdare să fiu mult mai implicat în echipă și să contribui la succesul preconizat sezonul viitor.

  „Rolul de pilot de rezervă este următorul pas către obiectivul meu de a avea un loc de cursă în 2023, ceea ce este foarte interesant.

  M-am dovedit în formulele de juniori în ultimii câțiva ani și simt că sunt pregătit pentru Formula 1 acum, împreună cu experiența de pe pistă în weekend-urile curselor, vom pune la punct un program substanțial de teste pentru a continua să mă dezvolt.

  Sunt foarte recunoscător echipei Alpine pentru sprijinul acordat.

  Piastri

  „Ne-am bucurat împreună de două sezoane foarte reușite în Academie și sunt recunoscător pentru încrederea pe care au pus-o în mine pentru acest pas următor, cu ochii către un viitor mai mare.

  Acum concentrarea mea este să termin campionatul de Formula 2 în cel mai bun mod posibil cu Prema și aștept cu nerăbdare să mă întorc în mașină.”

  CEO-ul Alpine Laurent Rossi a adăugat: „Talentul natural al lui Oscar este clar de văzut, așa că suntem foarte mândri și privilegiați să-l avem ca parte a echipei noastre ca pilot de rezervă de anul viitor. Oscar nu are doar abilitățile de pe pistă, așa cum s-a demonstrat în ultimii doi ani la categoriile de juniori, ci și maturitatea și calmul care îl fac să iasă cu adevărat în evidență.

  Piastri

  „La Enstone a fost un adevărat atu pentru echipă, deoarece a ajutat simulatorul și programul de testare și sunt sigur că va continua să facă acest lucru în noul său rol. Următorul pas va fi să participe în mod constant la Grand Prix-uri pentru a se integra pe deplin cu echipa de curse, pentru a afla ce se așteaptă de la un pilot de F1 și pentru a fi pregătit atunci când va veni ocazia.

  „În plus, așteptăm cu nerăbdare să avem contribuția și expertiza lui Oscar în a conduce echipa înainte anul viitor. Absolvirea lui Oscar evidențiază succesul Academiei noastre Alpine și subliniază puterea acesteia ca unul dintre cele mai bune programe pentru tineri piloţi din sporturile cu motor. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum tinerele noastre talente continuă să înflorească în anii următori.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss