Latest Posts

Organizatorii Marelui Premiu din Austria se așteaptă ca lumina verde să fie sfârșitul lunii mai

Vizualizări: 16223

Lumea Formulei 1 ar putea ști până la sfârșitul săptămânii viitoare dacă sezonul 2020 va începe în iulie. Red Bull, Red Bull Ring din Spielberg și Formula 1 au solicitat autorităților din Austria aprobarea pentru două„cursele fantomă”  consecutive până la mijlocul lunii iulie.

„Răspunsul, cu posibile ajustări, ar trebui să vină de la guvern până la sfârșitul lunii mai”, a spus dr. Helmut Marko, de la Red Bull, pentru ziarul Osterreich. El a adăugat că va exista timp suficient pentru a face ajustările sugerate de guvern pentru a respecta cerințele de siguranță în timpul crizei corona.

F1 vizează un calendar de până la 19 curse între iulie și decembrie. Marko a spus: „Îmi pot imagina că vom avea vreo 10 – 15 curse, cu condiția ca cele două curse de deschidere să se poată desfășura așa cum a fost planificat în Austria”. „Acest lucru ar fi absolut suficient pentru campionatul mondial, dar va necesita multă flexibilitate din partea tuturor celor implicați”.

Diferența dintre cele 19 curse planificate ale F1 și cele 10-15 așteptate de Marko se datorează faptului că mai multe țări din calendarul propus ar putea să nu aibă loc. Marele Premiu al Americii, de exemplu, se află sub un nor după ce oficialul de sănătate din Austin, dr. Mark Escott, a declarat pentru ziarul american Statesman că „evenimentele mari” vor fi „ultimul lucru pe care vom reveni”.

„Privind până la sfârșitul lunii decembrie, nu avem indicii în această etapă că vom fi capabili să atenuăm suficient riscul pentru a avea evenimente mari”, a spus el. Cu toate acestea, Marko crede că a venit momentul  pentru ca lumea să se redeschidă. „Situația se îmbunătățește treptat, aducându-ne mai aproape de începutul sezonului”, a spus el.

“Securitatea și sănătatea sunt de cea mai mare importanță, dar cred că este timpul să reveniți la o viață normală, cu sport și spectatori”.  Între timp, Marko nu crede că Formula 1 în sine riscă să se prăbușească din cauza restricțiilor globale. „Formula 1 va supraviețui”, a spus el. „Oamenii își doresc sportul, vor să fie distrați – au nevoie de fiorul pe care îl poate oferi o cursă de Formula 1”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss